![]() |
|
Најпознати филмски реплики и цитати |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 44> |
Автор | |
Schatzii7 ![]() Сениор ![]() ![]() Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Mushu ![]() Сениор ![]() ![]() ЗМЕЈ, со тетоважа сељак! Регистриран: 25.Мај.2013 Локација: Дома Статус: Офлајн Поени: 2646 |
Ич те не разумем, ама добро збориш - Зона Замфирова
|
|
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер
|
|
![]() |
|
Mushu ![]() Сениор ![]() ![]() ЗМЕЈ, со тетоважа сељак! Регистриран: 25.Мај.2013 Локација: Дома Статус: Офлајн Поени: 2646 |
No... It's life... - SIMONE
|
|
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер
|
|
![]() |
|
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
„Знаеш кога знаеш дека си заљубен? Кога лежиш во креветот и не можеш да заспиеш, бидејќи конечно реалноста е подобра од соништата“ (Love Actually)
ova nesto ko...gde da legnem, gde da prenocim, da na tebe ne mislim.....
|
|
![]() |
|
Schatzii7 ![]() Сениор ![]() ![]() Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Најубавите љубовни цитати од филмовите
„Ако не си спремен да излезеш глупав, не си достоен да се заљубиш“ – (A Lot Like Love) „Најдобра љубов е онаа која ја буди душата, не тера да бараме повеќе, ни пали оган во срцето, а ни дава мир во душата. Тоа ми даде ти, а јас се надевам дека истото ќе можам да ти го враќам вечно“ – (Notebook) „Да љубиш значи да не очекуваш да ти кажат „извини“ (Love Story) „Знаеш кога знаеш дека си заљубен? Кога лежиш во креветот и не можеш да заспиеш, бидејќи конечно реалноста е подобра од соништата“ (Love Actually) „Најубавата работа која можеш да ја научиш во животот е да сакаш и да научиш да примаш љубов“ (Мoulin Rouge) „Јас? Јас се плашам од сè. Се плашам од она што сум го видела, од она што сум го направила, од она што сум. Но, најмногу од сè се плашам дека кога ќе излезам од оваа соба, повеќе никогаш нема да го чувствувам за никого она што го чувствувам за тебе“ (Dirty Dancing) „Постојат милиони луѓе на овој свет, но на крај сè се сведува на една личност“ (Crazy/Beautiful) „Го мразам начинот на кој разговараш со мене и ја мразам твојата фризура. Ги мразам твоите чевли и начинот на кој ми ги читаш мислите. Мразам што си секогаш во право. Мразам кога ме засмеваш, мразам кога ме тераш да заплачам. Мразам што немам крај себе, го мразам фактот што не ми ѕвониш. Но, најмногу од сè мразам што не те мразам. Никако, ни трошка, ни малку“ (10 Things I Hate About You) „Дека вистински губиш може да почувствуваш само ако сакаш некого повеќе од себе“ (Good Will Hunting) „Дали некогаш ви се случило да ги испружите рацете и да се вртите околу самите себе? И се вртите, вртите, вртите... Е таква е љубовта. Сè ви кажува дека треба да престанете пред да паднете, но вие и понатаму продолжувате“ (Practical Magic) „Ако некого вистински сакаш, ќе го пуштиш да си оди. Ако ти се врати, значи дека сте судени еден за друг. Ако не, значи никогаш не ни бил вистински твој“ (Непристоен предлог) „Не можеш да најдеш вистинска љубов таму каде што не постои и не можеш да се сокриеш од нејзе онаму каде ја има“ (Fool To Lovе) „Кога ќе сфатиш дека остатокот од животот сакаш да го поминеш со некоја личност, ќе сакаш тој остаток да започне што побрзо“ (When Harry Met Sally) |
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
![]() |
|
young padawan ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 451 |
Everybody lies!
|
|
compromise my principle
|
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Mambo Kings:
Anna Maria: He thinks he's the last Coca Cola in the desert. Lanna Lake: Honey, he is. ![]() Изменето од Blue Scarlet - 27.Јули.2012 во 16:20 |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
„Животот е прекраток за да живееме два пати ист ден.“ – Џенифер Лопез (Шарлот) во „Свекрва-монструм“
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
![]() |
|
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
„Ај да ми бидеш живо и здраво детуле. Да пораснеш големо. На лице бело и црвено како тетовско јаболко, на снага-вита ела пиринска. Грло бисер да ти рони. Гласот да ти биде како на славејче…“ – Петре Прличко како Манданата во легендарниот „Мис Стон“
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Indecent Proposal - 1993
David: I thought we were invincible. But now I know that the things that people in love do to each other, they remember. And if they stay together, it's not because they forget. It's because they forgive. |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Casablanca - 1942
Rick: Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
An Affair to Remember - 1957
Terry: Winter must be cold for those with no warm memories... we've already missed the spring! |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Gone With the Wind - 1939
Scarlett: Sir, you are no gentleman. Rhett Butler: And you, Miss, are no lady. |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 44> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |