|
ШТО Е ПОСТАРО?-ДОБРОТО ИЛИ ЗЛОТО? |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakin, mislam deka temava povekje se odnesuva na dobro i zlo, a toa shto go pishuvash iako e odlichen primer, povekje mozhe da se klasificira kako "opshto dobro" ili "korisno" i "shtetno"...
Ako zboruvame za dobroto i zloto vo chovekot, vo lugjeto - dobrinata i zlobata, dobriot duh na lugjeto ili omrazata i destruktivnosta... shto e prvo? Ne mora da se razgleduva od religiski aspekt - bi bilo osobeno interesno da se chue ateistichka teza za ovoj primer... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro i zlo se dinamicki velicini i tie se promenlivi vo tekot na civilizacija nekogas dobro kje bide zlo i obratno pred mnogu vekovi dobro bilo da se imat mnogu deca da se siri civilizacija za 100 godini koga kje bideme 100 milijardi kje e golemo zlo za civilizacijata ,mozebi ne za edinkata taka da -- se pojavuva zlo i dobro za edinka ,,,a moze da e razlicno so civilizacijata prema mene ako dobro i zlo mozat da si gi menuvat mestata- togas e irelevantbo prasanjeto so bilo prvo zatoa so za mene e toa istorisko prasanje a za vas e nekoe bozenstven zbor za la humanite.... Изменето од anakin - 27.Декември.2007 во 02:19 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu interesna tema.
Ako zememe deka dobroto e gradivna sila, a zloto razurnuvachka, togash sledi deka treba dobroto da e prvo. Od druga strana - mozhebi tokmu sudirot megju dvete e toa shto sozdava... |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izgleda deka noce sme poinspirativni!
I nekako ovaa tema za mnogumina ce bide od tipot na jajceto i kokoskata,no vredi da se obideme! P.S. Mozebi Anakin ce ima dobra volja pa ce go iznese svojot stav od ateisticka gledna tocka. |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj ti tekna be efendijo vo 1:54 tema nova, izgleda inspiraciite ni doagaat noke. Aj da vidime... Hmmmmm... Aj da pocnam so dobroto, ako go zememe postanokot, sozdavanjeto...
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E ova moze da bide interesna tema(neznam dali ja imame na forumov,ne proveriv),no,ako ja nema,ajde da vidime tuka kakvi se nasite mislenja po ova prasanje.
Koj ce pocne prv? Изменето од connected - 27.Декември.2007 во 11:23 |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |