|
ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ |
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
od vicot se izvodi zaklucok deka GOSPOD I NE E tolku milosrden i dobar kolku so ima golema smisla za humor |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
интересен виц и јас имам еден, но не е во согласност со темата поздрав |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што сакаше да кажеш со вицов? Има поента?
|
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve da i otvoram malku rabota na conected, ova e vic za nekoj ateist:
Se shetal, ateistot niz shuma i uzhival vo prekrasnata gletka, koga odednash slushnal shushkanje od grmushkite pozadi sebe. Se svrtel i shto da vidi ogromna mechka zad nego samo shto ne go tresnala so shepata. Toj potrchal najbrzo shto mozhel no mechkata se poveke mu se doblizhuvala, se sopnal i padnal, a mechkata nad nego so shirum otvorena usta.Vo toj mig toj preplashen, izviknal:O, gospode moj! Vremeto kako da zaprelo, mechkata ostanala na mestoto kako zdrvena, a vo shumata mrtva tishina. Ateistot go zaplisnala silna svetlina, a od neboto se slushnal glas;-Go negirashe moeto postoenje site ovie godini, gi ucheshe drugite deka ne postojam,a sozdavanjeto na zhivotot i go prepishuvashe na nekoja vselenska sluchajnost. Sega ochekuvash da ti pomognam vo ovaa nevolja? Treba li da te smetam za vernik? Na ova ateistot rekol deka bi bilo licemerno od nego da bara da go tretira kako htistijanin, no go prashal dali mozhe barem od mechkata da napravi vernik? Dobro!- rekol glasot od neboto i se izgubil, ja snemalo svetlinata a, shumata povtorno ozhiveala. Togash mechkata ja spushtila svojata desna shepa vrz ateistot, gi sklopila ochite, ja navednala glavata i rekla: Gospode, blagoslovi ja ovaa hrana, ovoj dar shto ke go primam od tvoeto obilie. Amin. |
||
always look on the bright side of the life!
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
leka nokj
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ni slucajno nemav namera da se posluzam so finta od tip citaj pa ke poveruvas Ti me prasa kako komuniciram so izvesna doza na zagrizenostI, Jas ti gi kazav nacinite na komunikacija so Bog-a ne te navedov na nisto
(nemozam ni mnogu licni raboti da zboruvam-zasto ova veke ne bi bilo forum)
Citam i jas knigi i ucam sekoj den, ama bas sekoj, den bez kniga mi e izguben, veruvaj
A za papi, popovi, odzi-kako reklamni agenti na Bog-veruvaj, Toj ne gi postavil, Isus ako nekogo mrazel, toa bile fariseite, a ova sto popovive go pravat denes e klasicno farisejstvo, koj pa gi spomna niv, ne se sekiraj ti za toa ke si odgovaraat oni za toa sto ne se grizele za toa sto im e dovereno. Od crkvata napravija klasicna perilna na pari, sega gledam ke anatemisuvale semejstva koi proizveduvale sveki i samo apeliraat crkovni sveki da se kupuvaat, zar e toa Bozje?I red slicni raboti (tarifi za krstevki, vencavki, pogrebi), batali gi niv
Ic uvce ne me boli za popovite...
No za Bog i te kako mi e stalo...
Razlikuvaj crkva-pop, rituali-od vera vo Bog, pa ke vidis sto e razlika (pak bez ubeduvanje, ova e vo imperativ oti taka ide zborot)
I eptem mi se spie,
aj utre ke si prodolzime
Imaj dobra nok(patem, pesnata mi e na favourite list, znaes ti koja)
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe znam toa- toa e replika na site vernici-ono finta citaj pa kje poveruvas
jas milo knigi citam za da znam i naucam ne da poveruvam ne deka nesum cital i biblija- no kje ti kazam - negledam nekoja pobitna razlika od odiseja i ilijada- osim sto biblijta ima nevidena reklamna kampanja i institucii koi se grizat da bide i ostane bestseller e vaka pred nekoe vreme go vidov papata na tv so kardinalite, pa i nasiot biskup onoj noviot ili onie nasi ,,stefan taka sirocok vo zlatno so krunata i si pomisliv ovie li se cuvari i bozji glasnici???? koj mu dal toa pravo - lugjeto- skoloto so go posetuval- zadovolem e gospod so slikata na negovite reklamni agenti- epen se mi nafatiraa mi lici na odlicen biznis koga gi gledam sorry za moeto brborenje si zabegav no veruvaj- retko tolkav iskren muabet ne sum napravil vo veronauka Изменето од anakin - 27.Декември.2007 во 03:04 |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sakav da kazam-pobaraj Go ti prv,(otvori go imenikot-t.e. Biblijata) i probaj javi Mu se. |
||
|
||
jasmina*
Група Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da i kameni pred niv |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sakas da kazes da bidam popameten od BOGA? Изменето од connected - 29.Декември.2007 во 12:29 |
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne ocekuvaj sekogas telefonski povik od Boga Javi mu se ti prv Pametniot popusta
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ahaaaaaaaaaa
znae da zatvori slusalka mi lici na covek ne na gospod so vakvo odnesuvanje ako jas covek sum nesovrsen- zasto on kako sovrsen mi mi spustal slusalka koj rezon e da ima samo pola vernici- zasto toj ne saka da se site- ako upatuva zborovi prema negovata kreacija Изменето од anakin - 27.Декември.2007 во 02:50 |
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Faka nekogas srceto kora
pa nemoze da se prodre do nego taka lesno
Tocno Bog e semoken
No ako ti ne mu odgovoris na povikot
znae i On da ti zatvori slusalka.
Изменето од connected - 29.Декември.2007 во 12:29 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
doro vo pravo si
deka treskanjeto NEMOJJJJJJJJJJ bi bilo neadekvatno no ispravno e da se izostavi replikata- neli?- ne bese ti iznad nejziniot post Изменето од anakin - 27.Декември.2007 во 02:45 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |