IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 63>
Автор
Порака Обратен редослед
Sulltan Murad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 02:20

Новата библија можете да ја прочитате за два саати

Лансирана е нова верзија на библијата која што драстично се разликува од старата. Досега постоеше мислењето дека библијата е една тешка дебела книга, која што се чита страшно долго.

Но новата револуционерна библија ова мислење многу брзо ќе ви го промени. Како? Едноставно, веќе нема да ви бидат потребни месеци за овој подвиг, туку ќе можете да ја прочитате за само два саати!

Новиот проект е претставен во Кантербуршката Катедрала, а е наменет за сите оние луѓе кои што имаат брз и динамичен живот, а сепак сакаат да ја прочитаат библијата, но се разбира не во нејзината полна верзија.

Авторот Мајкал Хинтон објасил како фокусот на интересите го усмерил кон коренот на народот и познатата широка публика, попатно приказната за Адам и Ева и слично.

За тоа му биле потребни цели две години со што успеал целата библија која што се состои од сто книги и различни верзии да ги смали во 66 страници кои што се читаат за два саати.

Сега за сега оваа верзија на библијата ќе биде испечатена во 11.000 примероци, а за почеток ќе биде дистрибуирана во школите и црквите во Британија.

LOLLOLLOL
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 01:59
точно... Аџија те остави назад уште одамна одамна... Видиш за верата, е сосема небитно дали се 6000, 600 милиони, или милијарди... тотално не важно а и која од овие бројки да е точна, библијата нема да биде побиена пошто ниедна од нив нема да ја најдеш таму. Библијата се занимава со онтолошки и морални вистини, а броењето ти го остава на тебе...

ко ќе изброиш до 500 милијарди, не ќе можеш аџија веќе да го стигнеш... ама број, нечиј мозок е создаден за генијални мисли, друг за работа у фабрика, трет за броење...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 20:04
LOLi toa e kako den i nok
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 19:17
samo zatoa sto ste od razlicna vera pa neli gospod i alah e isto
i
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 18:42
jas i adzia konrast ko den i nok i ne me sporeduvaj so Dead
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 18:38
Originally posted by Sulltan Murad Sulltan Murad напиша:

Originally posted by goor goor напиша:

Ne mi se veruva deka ima nekoj sto gi brani popoveto spored mene tie se vinovni za barem 10 % od vernicite da stanat ateisti
<FONT face="Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif" color=#0000ff size=3>ili muslimaniEmbarrassed

Што не е јасно. Муслиманите не се верници? или во к*ранот не пишува дека бог ве створил? Дали е некој христијанин, муслиман, будист, јудаист.... верник е.
Значи во истото купче си со Аџија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 18:14
Originally posted by аџија аџија напиша:

аџија не вози слалом... Вози спуст...LOLLOLLOL А ти си само една статива покрај која пролетувам и ја оставам да се занимава со досадни и небитни работи, како на броење на години...Wink

Фала што ме поправи, да возиш спуст со огромна брзина и не интересира ништо друго околу.
Типично за некој кој што не сакајки да признае дека нема повеќе аргументи, ги обвинува другите дека се занимаваат со небитни работи. Се гледа математиката ти е многу јака страна 6000 = 500 милиони

Изменето од Ateist - 10.Јуни.2007 во 18:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 18:10
a be u pravo si veke kazav za biblijata e pogresna
 i da mozebi postoel zivot pred 1 milion godini zosto da ne
jas samo kazav deka i popovite imaat dobar udel vo toa
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 18:09
аџија не вози слалом... Вози спуст...LOLLOLLOL А ти си само една статива покрај која пролетувам и ја оставам да се занимава со досадни и небитни работи, како на броење на години...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 17:54
Не се поповите виновни, виновна е таа „книгата“ која ништо не нуди и со која мавтате како единствен доказ. Ако постовите на проповедникот, пред се, и моите и на други, не ви се доволни да сватите дека библијата е многу погрешна, тогаш ви нема спас. Аџија толку вешто како некој скијач во слалом, успева сите прашања да ги прескокне. А се фаќа за некои небитни работи. АЈДЕ КАЗИ ДАЛИ НЕ ПОСТОЕЛ ЖИВОТ ПРЕД 1 милион години, 200 милиони или 500. За тоа ИМА докази. Но ако одговориш на тоа ќе се урне митот за библијата и постоењето на господ, затоа и не одговараш на тоа.

Изменето од Ateist - 10.Јуни.2007 во 18:00
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 17:43
ili novoverci ili kako i da se vika novata vera
vo sekoj slucaj ......Clap
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 17:41
Originally posted by goor goor напиша:

Ne mi se veruva deka ima nekoj sto gi brani popoveto spored mene tie se vinovni za barem 10 % od vernicite da stanat ateisti
ili muslimaniEmbarrassed
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 17:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 17:06
има уште закоравени што не се сложуваат... бронхи енд компани...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.