![]() |
|
Целта на Масонството |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4546474849 62> |
Автор | |||
nikolabitola ![]() Сениор ![]() Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 150 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Абе доста со тоа судењето, ти ми велиш дека си православен христијанин а мислиш дека масоните се добротворна организација, абе дај признај си веќе еднаш во која секта си, само то ме интересира на која секта припаѓаш, не можиш да ме убедиш дека тоа што сум го прочитал е грешно. Не можиш и да тврдиш дека не сум ја прочитал Библијата, ако толку сум туп колку што кажуваш немаше ништо да знам од ова што го зборувам ова, демек мене на сон ми дојде дека масоните се слуги на злото и поклоници на сатаната.И доста се пуваш со тој вселенскиот собор, оди ете вцрква најди некој поп или свештеник и прашај го, ти дадов предлог и заедно да одиме ако сакаш, не е проблем, ама однапред знајш дека ќе слушниш нешто што ќе те навреди, оти припаѓаш на секта, а велиш дека си бил православен, па то е уште полошо.
|
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
so eden zbor , masonite se ludje koi se pripadnici na razni veri i religii ....... no , zosto togas nikoj koj ne e clen na nekoja masonska loza ne gi saka tuku na nivnoto postoenje gleda so skepticizam , strav , nedoverba i antipatija ? ....... dali e toa poradi misticizmot koj od sekogas gi opkruzuva ili e poradi losto iskustvo na site onie koi i malku imale prilika da imaat rabota so niv ( ova narodski kazano ) ......... moze li da se objasni toa ? ..... ZOSTO ? ........
Изменето од miroslav_g8 - 08.Април.2009 во 20:39 |
|||
![]() |
|||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
||
Јас веднаш се изјаснив дека сум Православен Христијанин и тоа не само номинален! Погледни неколку страници наназад.
Каде тоа реков дека не ги признавам поповите и свештениците? Напротив - сметам дека Црквата е вечна, и дека е единствен претставник Божји на земјата... А за другото - да, сметам дека свештениците, исто како и сите останати луѓе се грешни. Тоа е Православна теза, не лично моја! Ако имаше грам познавање од Православната вера, ќе знаеше дека само Еден Е Безгрешен и тоа е Исус Христос. Никој друг! Сите останати сме обременети со грев. Исто така - ако имаш основни познавања од Православието, ќе знаеше дека не е поединечниот свештеник авторитет за конкретново прашање, туку единствено и само Вселенскиот Собор. Вселенскиот Собор нема издадено никаква анатема врз масонството. Уште повеќе, ако имаше најосновни познавања од Православното Христијанство (како на пример - прочитано Библијата) - ќе знаеше дека НИКОЈ нема право да суди. Бог ни дава директна заповед во Библијата, која вели - Оној кој нема грев, нека го фрли првиот камен... И дури и тогаш - Оној, Кој Е Безгрешен, Самиот Бог, Исус Христос, не го фрла каменот... Така што - седни и малку поработи врз себе, па потоа врз останатите... |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
![]() |
|||
nikolabitola ![]() Сениор ![]() Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 150 |
||
Sekoj si gi brani svoite stavovi, ako ne razmisluvam kako vas ne znaci deka gresam, ili gresen pristap imam, ne mislam jas tuka da se nategam so vas, ako sakate ke se najdime, zaedno ke odime vo Pravoslavna Crkva, kaj Pravoslaven Svestenik, i ke go prasame koj se masonite i sto sakaat, i koe e nivnoto vlijanie, i sto Biblijata zboruva za niv. Samo sto vie ocigledno ne gi priznavate popovite i svestenicite, toa e prviot dokaz deka ste vo nekoja sekta, zalosno e sto Hristijanski temi se vodeni od sektasi, ima davate pogresen pravec na ostanatite clenovi, ama ako, site eden den ke si odgovarame za nasite postapki. ] Se izvinuvam za latinicata ama presno formatirav disk i nemav vreme da mestam kirilicna poddrska. Изменето од nikolabitola - 08.Април.2009 во 19:39 |
|||
![]() |
|||
Akacija ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 08.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 27 |
||
Mnogu, mnogu pogresen pristap imas Nikola. Sedi, citaj edno 2-3 godini i vrati se na forum da diskutiras. Nesto mizboruva deka nema taka da bidi, no nejse, neli site sme razlicni. |
|||
![]() |
|||
||
Ако си ти толку православно поткован тогаш знајш дека сум во право кога тврдам дека масоните се слуги на злото и поклоници на сатаната. И јас неколку пати те прашав во која секта припаѓаш па не кажуваш. Не мислам јас на секташи да му држам предавања и да пастирам цитати, да споделувам предавања од свештени лица, разно разни свети писанија, ти кажав не сакам да ги сквернавипш тие работи,иако досега салам си забегал и си осквернавил се што е Христијанско, ама знајш шо? Кога душата ќе го напушти телото се активира совеста, е тогаш ти е се јасно и се се знае, тогаш ќе знајш дека не можиш ништо од никој да скриеш и ќе видиш што те чека. Поздрав |
|||
![]() |
|||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
||
p.s. Патем - те поканив со факти, аргументи, докази да дискутираме и да ги образложиш работите кои ги пишуваш. Сеуште такво нешто од тебе не добивме.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Никола - далеку поупатен сум во Православието од тебе, така што да не паѓаме на баналности тука...
Во масонството - НЕМА никакви маски, не се извршуваат никакви оргии, не се одобрува полигамијата, не се одобрува никаква неморалност. Дотаму, што ако изневериш на сопствената сопруга некогаш - веднаш те исфрлаат од ложата (ова е правило во сите ложи во светот). Филмот со Том Круз е филм и нема врска со масонството. А ти се гледа колку знаеш. Ама ај што не знаеш ништо од масонство (и уште помалку од Православие), ами и те мрзи да потпрочиташ низ темава малку, затоа што на сите овие работи веќе имам одговорено... |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
zidarski i somoteitbe да не се натегаме, очигледно сте западнати во некоја секта, зошто можеби не го знам којзнае колку православието ама знам точно што зборува православието за масоните, ама да не ви солам памет јас, и наводно да не извртувам зборови и туѓи мисли, ако сакате да знаете што зборува православието за масонеријата одете слободно кај некој православен свештеник и тој ќе ви кажи. А ако не признавате православни свештеници му судите за нивните постапки а кога зборувате за себе "јас" го пишувате со голема Ј, тогаш шо знам... можеби сте протестанти, ама не знам некако ги криете вашите верувања и обичаи. Мислам дека протестантите знаат кои се масоните така да вашата секта некако ми е мистерија. Јас колку што знам масоните на своите ритуали ставаат маски со рогови и кажуваат некои молитви, а чим кажуваат некоја молитва тогаш се молат, значи веруваат во некој бог, тоа сигурно не е нашиот Господ Бог оти немам видено некој поп да стави рогови на глава и да мафта така со кандило. А да, има и изобилие на оргии во тие ритуали, е ако ми речите и дека Библијата ја дозволува полигамијата и сексот пред брак тогаш ќе се пукнам од смеа. Очи широко затворени, филмот со Том Круз, гледајте го ќе ви разјасни дел од тајните и мрачни ритуали на масоните.
zidarski моите претпоставки, одговори, знаења, мислења и др. се базираат на прочитана библија и други писанија од свети лица, ама православни, и нема да те удостојам и да пастирам линкови или да споменувам наслови, оти не сакам да ги сквернавиш тие свети работи. |
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
edno e jasno ........ site gi mrazat masonite a gi sakaat samo tie koi se vo nekoja masonska lozha .......... ima nesto tuka , ima .............
|
|||
![]() |
|||
||
Somoteitbe - без непотребни страсти...
Никола... убаво те прашав погоре - на што ги базираш твоите тврдења? На кои факти? На кои податоци? На кои докази? Како што реков - за сите работи за кои пишуваш, имам одговорено веќе низ последните 16-тина страници. Масонството не е религија, ниту има свој Бог, туку е братство со езотерички карактер. Има многу православни членови, некои од кои имале доста видна улога во православната црква во минативе два века - и кај нас и во други православни земји. Ако го познаваше православието доволно добро, ќе знаеше дека не поединечниот свештеник, туку само всевселенскиот совет има право да издаде забрана од тој тип - а тоа никогаш не се случило. Во православието, за разлика од католицизмот, не веруваме дека било кој човек може да биде безгрешен. Затоа - не разгорувај непотребна дискусија, туку со смирение, со факти, со конкретни докази - повели и образложи ја твојата теза од почетокот. Доколку не си во состојба да го направиш тоа (а не си), тоа значи дека таа твоја теза е чиста измислица и соодветно - нема потреба да дискутираме за неа. |
|||
|
|||
![]() |
|||
somoteitbe ![]() Група ![]() Регистриран: 23.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 83 |
||
|
|||
![]() |
|||
||
Епа таа мисла на свештениците ти кажува се, за своите постапки тие ќе си одговараат пред страшниот Господов суд, така да нема што да им судиш ти сега какви џипови возат или какви хотели купуваат, и во пеколот ќе има попови и владици, ама тебе тоа најмалку треба да те засега, ти гледај си за тебе да не си грешен или пак да си ги исповедаш гревовите за да си го олесниш патот низ митарствата, а ако заради тоа однесување на свештениците ти ја отрфрлуваш и црквата во која тие проповедаат тогаш ... твој проблем. |
|||
![]() |
|||
somoteitbe ![]() Група ![]() Регистриран: 23.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 83 |
||
Eve jas slobodno ke ti kazam za edna realnost kaj nas a ti preispitaj dali e toa taka samiot.Nasite svesteni lica velat SLUSAJTE ME STO VI ZBORUVAM NE GLEDAJTE ME STO JAS PRAVAM (svedoci sme na Hotel Izgrev,na besnite dzipovi i koli i kuki vo koi ziveat istite).Imam prijatel od SK koj ima melnica golem brend e firmata i mu ponudil na svestenikot odgovoren za narodnite kujni vo SK da nosi sekoj den topol leb na svoj trosok znaci a ne da se sluzi bajat a svestenikot trebalo samo da kaze kolicina kolku i da se soglasi.Znaci transportot i se drugo si e na donatorot i lugeto sekoj den da jadat taze leb,na toa svestenikot ne se soglasil i mu rekol deka moze samo ako saka da nosi brasno vo odredena pekara i tolku .Znaci nemoze da nosi topol i taze leb tuku od mlinot da nosi vo odredena pekara brasno.I sto sega dali poradi takvite svestenici nie treba da ja stavime pod znak prasalnik nasata vera?NIKAKOOOOO SME I KE SI OSTANEME TOA STO SME VERNICI I VOJNICI NA ISUSA HRISTA a tie sto pravat poinaku ke si go platat svoeto na sudniot den toa e nivna rabota i ima koj za toa da ima sudi.Nie ke si gi pocituvame i respektirame bozjite ni hramovi ,bozji knigi i nasiot gospod bog so site sveti lica.Se izvinuvam ako izmrdav malku od temava no sakav samo niz primeri i konkretni fakti da pomognam i da ukazam deka svetot ne e crno bel.
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4546474849 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |