![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4546474849 138> |
Автор | |
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Сенка
Телото топло е,а ти не дишиш, се во сенка остана,ти замина, солзите во мене не ги пуштам, зошто баш мене несреќа ме погоди. Спомен е се што сега остана, трага во срце длабока зарежа, ликот твој не се бриши, во сенка ме обвитка, гледајќи како исчезнуваш.... |
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Разделба
Остави ме сам,со моите чувства , гледам во тебе,се молам Господе дај ми сила, пропаѓам,се губам.. Престани да ги слушаш другите, не се се што имаш ти, не разделија, во солзи не оставија, зошто не престаниш,умирам. Сам останав,ти замина, секого го слушаше,не престана, солзите се тие што останаа, само споменот не умира... |
|
![]() |
|
Bерувам
Верувам во вистината за љубовта, дека е некаде е во овој свет, мислејќи си дека секој сон пропаѓа, тогаш ќе те најдам тебе. Веруваш дека срцето твое е изгубено во мрак, трудејќи се да ја најде светол премин, мислејќи си дека небото е далеку, тогаш ќе ме најдеш мене. Верувам дека кога ќе те најдам, ќе сум поблизу до рајот, те молам верувај дека е така, зашто тогаш се наоѓам себе. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ако те подигнам во висини
на моите раце те завртам околу мене бакнувам гушкам од раце не те испуштам долго се до предолго. Дали некогаш ќе се заситиш и млитава станеш заради истиот што ќе бидам секогаш обземен со тебе друга цел немам сем светот единствен да ми бидеш низ кој ќе живеам преку тебе за себе да знам. |
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
ДОСТОЈНИ ЗА ВОСХИТ ТЕ ДОСТИГНАВ ВО ВСЕЛЕНАТА. ДОПИРОТ СО РАСТРЕПЕРЕНИ КРИЛЦА БЕШЕ...ТОПОЛ...НЕЖЕН... ТЕ ОПСИПАВ СО МОЈАТА СВЕТКАВА ПРАШИНКА. СЕ ПРЕЛЕВАШ СЕГА ВО СЈАЈОТ НА МОИТЕ БОИ, КОИ ТЕ ПОНЕСОА ДАЛЕКУ,МНОГУ ПОДАЛЕКУ ОД МЕСТОТО НА МОЈОТ ДОПИР. СЕГА БРЗАМ ДА ТЕ СТИГНАМ,ДА ДОЈДАМ ДО ТЕБЕ. ДА СЕ НАСИТУВАМ СО ДОПИРОТ ТВОЈ. ДА СЕ СЛАДАМ СО БАКНЕЖИ ТВОИ. ДА ГИ ИЗМЕШАМЕ БОИТЕ МОИ И СЈАЈОТ ТВОЈ. ДА СЕ СТОПИМЕ ВО ПРОСТОРОТ СИН И СИЛНО ДА БЛЕСНЕМЕ НА НЕБЕСНИОТ СВОД. ДА БИДЕМЕ ЕДНА ГОЛЕМА,НАЈСВЕТЛА ЅВЕЗДА ДОСТОЈНА ЗА ВОСХИТ. |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Мацоооооооо
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Пепеееее
![]() ![]() ![]() |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
БИСЕРЧИЊА МАЛИ СО БОЈА НА ВИНОЖИТО НЕЧУЈНО СЕ ТРКАЛААТ ОСТАВАЈКИ САМО ТРАГ НА ОБРАЗИ БЛЕДИ. БИСЕРЧЕ ПО БИСЕРЧЕ ГЕРДАН СЕ НИЖЕ И ПОЛЕКА ОТЕЖНУВА, ЧЕКОР МИ ЗАБАВУВА И НАЗАД МЕ ВРАЌА. ПАК НАЗАД КАДЕ ШТО ТЕ ОСТАВИВ НЕГУШНАТ....... НЕБАКНАТ........ НЕСРЕЌЕН........ |
|
|
|
![]() |
|
ПОГРЕШНО САКАМ ДА ТИ КАЖАМ ....ТЕ САКАМ САКАМ ДА ТИ КАЖАМ......НЕМОЖАМ БЕЗ ТЕБЕ САКАМ ДА ТИ КАЖАМ....ТИ СИ МИ СЕ ТИ КАЖУВАМ.......ТЕ МРАЗАМ ТИ КАЖУВАМ.........ОДИ,НЕ МИ ТРЕБАШ ТИ КАЖУВАМ.........НЕ МИ ЗНАЧИШ НИШТО А ПОСЛЕ.......................... ВО ОСАМАТА НА НОЌИТЕ ДОЛГИ.................... СИ КАЖУВАМ......................СЕ МРАЗАМ СИ КАЖУВАМ.................ГО ИЗБРКА СИ КАЖУВАМ.................ГЛУПАЧО ЕДНА ТОЈ ТИ ТРЕБА НАЈМНОГУ ОД СЕ И НА КРАЈ..................ЗАКЛУЧОКОТ СЕ ГЛЕДА ПОГРЕШНО ТИ КАЖУВАМ КОЛКУ МНОГУ ТЕ САКАМ |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ебем ти време
и течење негово работа нека си брка негова ја отказ давам по негово да играм не сакам да ме гњави да ме гуши за накнада бедна со надежи лажни на кои да се навикнам не можам да бидам секогаш таму каде ќе рече во сенката од пролетта каде секој чекор назад ме враќа имам и ја душа имаат и тие само не се сетиле не ги боцка алегичен сум на оса. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
БЕЗ ПРЕКИН
(извртен сонет) Ја криеме светлината во набабрените жили на мракот на самоизедот ти и јас збрчкано лице на стара мома од пробирливост на воздишки,,, ги стишуваш ли, сеуште, зурлите на плачот со билет во еден правец во возот што останал без шини... река сум: дива надеж ми ги поткопува бреговите - оджедот е привилегија за други патници низ темните дубрави на мојот живот... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
фала ви на сите за убавите зборови.... тоа е само едно искуство плус кое сум го запоставил веќе неколку години....
![]() мацооооо ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Кога би можело да обратно биде
од обратново што е,
моето да биде твое,
дал би ме мислел
пред сон да надлета очи твои,
дал би го гледал светот во боите мои.
Да биде срцето мое во гради твои,
може ке сетиш колку боли.
И душава моја ,
на твојата да земе место,
може тогаш ке разбереш
зошто сум тажна често.
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4546474849 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |