|
Целта на Масонството |
Внеси реплика | страница <1 4445464748 62> |
Автор | ||
nikolabitola
Сениор Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мирослав, за да сватиш кои се масоните треба прво да проучиш како настанал човекот. Значи да ги согледаш фактите од двете страни, онаа на Дарвин и онаа според која Господ не создал. Едната е побиена а доказ за другата треба сам да бараш. Откако ќе го најдиш ќе се запрашаш ако стварно постои добро тогаш кое е лошото поради кое пати човештвото, зошто сведоци сме дека човгештвото оди во пропаст. И дури потоа че сватиш кој се масоните, која е нивната цел и кое е нивното влијание, и за што се борат тие.
А па ако ги верваш овие секташите мозокот туршија ќе ти се направи, демек масонеријата не била религија ама се читало библија на нивните обреди, па зошто има обреди кога не е религија, зошти даваат изјави од типот Мојот бог не создал ништо, тоа е запишано во биографска книга на еден од најпознатите масони на 33 степен. Ете ако масонеријата е добро нешто тогаш кои се нејзините позитивни влијанија ? Како масоните позитивно влијаат на нас ? |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci , MASONSTVOTO sto e ? ........ religija ili zdruzenie ? ....... dokolku e zdruzenie , kakvo i so koja cel ? ......... sigurno postoi nekoja cel poradi koja se zaclenuvaat vo nekoja lozha ............opsto , Masonstvoto e nesto na koe ne moze da mu se fati ni pocetokot ni krajot ...... ili i samite clenovi ne znaat ili NE SAKAAT DA KAZAT ........
|
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас кажав се што имав да кажам. Ви кажав од каде имам прочитано и зошто мислам така за масоните, е ако сакате милтимедијална презентација со видео бим за да ги согледате фактите со свои очи то друго е..... А не видов вие да си кажите на која секта припаѓате. Никаде немам сретнато некое свештено лице или писаније од свештено лице да кажува дека православието и масонеријата одат заедно. Само вие овде тоа ми го тврдите. Ајде од која секта сте ?
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека веќе се изјаснив и тоа неколку пати. За разлика од тебе.
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе повторам уште еднаш, ако навистина си Православен Христијанин и верник веќе ги знаеш фактите. А ти во која секта си кажи аман веќе еднаш....
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Somoteitbe - ајде малку да ги смириме страстите... Не гледам причина зошто да се напаѓа свештенството, заради грешки на поединци. Уште помалку треба да судиме некому, за било што. Има и земен и Небесен Суд за такви работи. Освен тоа - Никола - баналните обиди за вулгарна провокација се непотребни. Ќе повторам уште еднаш - ФАКТИ! Посочи конкретни факти, податоци, нешто со што ќе го поткрепиш своето тврдење. |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako nekoe svesteno lice napravil takvo nesto na zenata na somoteitbe, ti toa go odobruvas Nikola? Samo zatoa sto e svestenik??? Nemoj da zaboravis: site sme gresni i site ke odgovarame pred Boga samite za sebe. |
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете, гледате дека не ги признавате светите лица, еднаш велите верувајте им на зборовите не на постапките, сега па му судите оти некој фаќал за газ, па уште мене ми пискате дека сум судел, ај беља ..... аха да сега ми текна, зарем војната меѓу доброто и злото се манифестира со фрлање анатеми? Уште шо не ќе прочитам ...... е ај ќе ојме вселенскиот патријарх ќе го прашаме, пошто ете анатема не фрлил, а веќе кога не фрлил вие сметате дека тоа е знак дека масонеријата е супер нешто, ај ќе ојме него ќе го прашаме, можи тој не фаќа жени за газ во црква.
И дај бе кажете на која секта припаѓате, ај да не ве молам, ај оти пожолтев од радозналост. |
||
somoteitbe
Група Регистриран: 23.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хе хе хе, ај пак, се декларирате како православни христијани, сте прашале некој православен свештеник или православен поп што кажува православието за масоните ?
|
||
somoteitbe
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve ti go najprostiot odgovor:Znaci sekojdnevno vo svetov se primaat novi clenovi vo masonerijata znaci deka samo po sebe ne e tocna tvojata konstatacija deka samo masonite imaat dobro mislenje za sebe oti tie primaat novi clenovi koi neli ne se masoni. |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мирославе - не знам кој тоа имал лошо искуство со масони... Противници се обично или тоталитарни режими, или религиозни фанатици. На Балканот масонството е нова појава, па соодветно, сеуште е присутно комунистичкото мислење дека масонството е лоша работа (затоа што масоните се залагаат за вистинска рамноправност и демократија).
Може да веземе до утре за разни теории на заговор, но тие се само тоа - теории. Нема никакви факти или суштина во нив... Искрено - досадно ми е да се навраќам на истиов муабет, затоа што имам на се ова одговорено во последниве 18 страници. Ако има некое конкретно прашање, ќе ми биде драго да одговорам. |
||
|
||
somoteitbe
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako prvo ne go znam koj e toj NAJPOZNATIOT jas mozam samo da ti go kazam slednovo.Vo svetot ima priznaeni i nepriznaeni lozi.Vo Francija pak ima lozi kako Lozata na golemiot orient koja ne veruva vo gospod bog kako sevisen kreator i sozdavatel na se na zemjata.Spored ova tie spagjaat vo grupata na nepriznaeni lozi od ostanatite kade prv uslov e da se veruva vo gospod bog(vprocem i se gleda od edniot od glavnite simboli G)spored toa ne mozes vo ist kosh da gi stavis site a tie megjusebe da se so kardinalni razliki.Nie tuka govorime za masonite koi se del od megjunarodnoto priznaeno bratstvo.Za tvoja informacija i JB Tito bil mason. |
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако масонеријата не е религија тогаш зошто еден од најпознатите масони ја дал следнава изјава:
"Нашиот бог не создал ништо" Ајде сега поклониците и припадниците на масонеријата кои се членови на форумов нека пронајдат кој и зошто ја дал оваа изјава. |
||
Внеси реплика | страница <1 4445464748 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |