|
Бугарска музика |
Внеси реплика | страница <1 4142434445> |
Автор | ||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да, има различни вкусови,ама бедна музика си останува бедна музика.тие таму ѓергани,амелии..и сл. све е грда музика,copy-paste плагијаторство до крв,тешка катастрофа. Изменето од anastea - 28.Јуни.2008 во 15:34 |
||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da profesor na katedrata za gajda na sofiskiot univerzitet e Marija Gajdarkata...onaka samo informacija... |
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahaha, chuchuliga, Dautovski, poznavac na muzikata...oflele..... patem nezeraj za Todos, si imame eden Martin drugarce tuka Dautovski kako profesor, moze samo voda da mu nosi na deteto so bez den skolo muzichko..patem Todos e za mene...daj mail da ti pratam nesto... |
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Беличка, мојот одговор беше на твоето тврдење:
.........bugarskata muzika ima 5pati poslozeni ritmovi i deset pati melodija muzika.......i muzikata ne ja ogranicuvaat.
А што се однесува до изучување на фолклорни инструменти, на софискиот државен конзерваториум воопшто не постои отсек и можност за студирање на фолклорни инструменти, камо ли катедра по секој инструмент.
На државниот фалкултет во нашиот главен град СКопје (факултет е повисока институција од конзерваториум!) постои отсек за народни инструменти кој го води Проф. Даутовски кој голем познавач, музичар и интерпретатор со голема интернационална кариера.
Во Софија од поскоро време постои приватна институција за изучување на народните инструменти нешто како „Нов блгарски институт“ (или колеџ) кој нема никаква врска со државниот конзерваториум. А во Пловдивскиот конзерваториум се изучува педагогија и народни инструменти.
BTW Спасов е Теодосиј, а не Тодос.
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
obichaj me , siluvaj me , zrtvuvaj me, shte b'da tvoja tazi nosht, samo tazi noooooosht........ah Anelia , mojot favorit
koj znaer od koga ne sum slusala bugarska muzika, zabraviv kako izgledat peacite veke |
||
|
||
Bugi lav
Сениор Регистриран: 11.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од anastea - 28.Јуни.2008 во 15:34 |
||
NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA
|
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бугарска музика селјачаната ја слуса!!!!!!!!! Преполан со кич и ја пеат исклључиво шабански .....
Азис што е он маж или жена Изменето од anastea - 28.Јуни.2008 во 15:33 |
||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Беличке, кажи нещо за неравноделните ритми
|
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
daleku od toa deka ja zanemaruvam nashata muzika, folkor, melodija, ritam, zborot mi bese dodadam deka seoak vo nekoi delovi od muzikata mnoooogu poveke begat od nas, vo samiot nacin na izucuvanjeto na instrumentot, kako sto znam kaj nas tuku vo FMU ima samo katedra za narodni instrumenti dodeka vo bugarija za sekoj naroden instrument ima katedra,
NIEDEN nash kavalist nemoze da go sporeduvam so genijalniot Todos Spasov, i voopshto da recam muzicarite tehnicki se pospremni...pred nekoje vrem go slushav orkestarot na Makedonskata radio televizija, da ti kazam najiskreno mene mi se dopagja ona sto go svirat ama kako go otsvirea olele male, dodeka nacionalniot orkestar na bugarija se mnogu pospremni, sea koi se pricinite ne navlegnuvam...
mislam deka treba mnogu povekje spremanje i poseriozno rabotewe...
|
||
Bugi lav
Сениор Регистриран: 11.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a mi se sviga kako i sekoja druga muzika
|
||
NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA
|
||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дека съм го написал ова? Изменето од m__g__ - 25.Февруари.2007 во 12:01 |
||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако „неравноделни ритми“ ми го даваш како аргумент, ти воопшто не ја познаваш македонската музика која е базирана така-речи само на таква ритмичка структура.
|
||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
хм
неравноделни ритми? irregular times? irregular beats? Изменето од m__g__ - 25.Февруари.2007 во 09:54 |
||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа не е вистина. Не е точно дека бугарските ритмови се покомплексни од македонските, а делот „десет пати мелодија, музика“ не ти го разбирам. Сакаш да кажеш дека нивните мелодии и воопшто музика се поубави или побогати од нашите. Ова го мислиш бидејки немаш доволно познавања од македонската музика која е една од најбогатите и најубавите традиционални музики воопшто.
Најголем дел од бугарите што ги познавам (а познавам многу, меѓу кои најмногу -- музичари) слушаат - МАКЕДОНСКА музика со огромна почит. А голем дел од бугарите слушаат турбо фолк, особено песни од типот на бендот Ратка Пиратка и разни слични нумери особено во српско издание.
Изменето од chuchuliga - 25.Февруари.2007 во 01:51 |
||
Внеси реплика | страница <1 4142434445> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |