![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4041424344 138> |
Автор | |
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
СЛОБОДЕН ТЕ ПУШТИВ ДА ОДЛЕТАШ, ДА РАШИРИШ КРИЉА ДА ДИШЕШ СЛОБОДНО. ТОА СИ ЧЕКАЛ. ГИ ПУШТИ КРИЉАТА СЕ РАЗЛЕТА КОН СИНИЛОТО, КАКО НИКОГАШ ДА НЕ СИ БИЛ СЛОБОДЕН ВО ЛЕТ. СЕГА ПРЕЛЕТУВАШ САМО, ИМ ДОЛЕТУВАШ НА ОНИЕ КОИ ТЕ КРАДЕА ОД МЕНЕ, А ГНЕЗДОТО ТВОЕ ОСТАНА ПРАЗНО КРАЈ МЕНЕ. ЈА НЕМА ПЕСНАТА ТВОЈА, ГО НЕМА ЛИКОТ ТВОЈ. А ТРОШКИТЕ ШТО ГИ ОСТАВАМ ИСЧЕЗНУВААТ НОЌЕ. ГИ ЗЕМАШ ЛИ СКРИШУМ? ГИ СОБИРАШ ЛИ КАКО ПОРАНО? ИЛИ НЕКОЈА ДРУГА ДУШИЧКА, СТРАДНА ЗА МАЛКУ ЉУБОВ, ГИ КРАДЕ КРИШУМ НОЌЕ ДОДЕКА МЕНЕ МЕ ПОКРИВА САМО ПРАЗЕН СОН. |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
МОЛК НЕМА ЗБОРОВИ НЕМА ОПРАВДУВАЊА НЕМА ИЗВИНИ НЕМА ТЕ САКАМ. ПОНЕКОГАШ И МОЛЧЕЊЕТО Е УБАВО ЗА ДУШАТА, НО МЕНЕ СЕГА НЕ МИ ТРЕБА. СЕГА ГО САКАМ ТВОЈОТ ЗБОР, ТВОЈОТ ЅВОНЛИВ ГЛАС, ТВОЈАТА СМЕА, ТВОЈОТ ЛИК, ЕДНО ИЗВИНИ И МОЖЕБИ....ЕДНО ТЕ САКАМ. |
|
|
|
![]() |
|
НЕ СЕ ПОТРУДИ ДА МЕ ЗАПОЗНАЕШ
НЕ СЕ ЗАИНТЕРЕСИРА ДА ДОЗНАЕШ ШТО СЕ КРИЕ ОВДЕ ПОД ОВАА ПРЕКРАСНА НАДВОРЕШНОСТ, ПОД ОВА УБАВО ЛИЦЕ. ОКЛОПОТ НА ЛАВИЦА ОДНАДВОР ГО ГЛЕДАШЕ И ТОА ТИ БЕШЕ ДОСТА. НЕ ПОГЛЕДНА УБАВО ВНАТРЕ, ДА ГО ВИДИШ ПРЕПЛАШЕНОТО СРНЧЕ КОЕ САМО ЗА ЉУБОВ МОЛЕШЕ. А СЕГА САМО БЕЗГЛАВО БЕГА И ОД НАЈМАЛИОТ ШУМ СЕ ПЛАШИ. УТЕХА СЕГА БАРА ВО САМОТИЈАТА КОЈА И ОСТАНА ЕДИНСТВЕН СПАС ПОСЛЕ ТВОЈАТА ЛАЖНА И БЕДНА ЉУБОВ. |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Novite gospodari na zborot
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
дадино
![]() ![]() ![]() |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
dadeeeeeeeeee
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
....Само моите чекори ја раскинуваа тишината ,како што треперлива рака раскинува лист хартија нанижан со болка.Полека ја кревам главата кон мастиловото небо ,каде претходно ги распрскав сите мои зборови ....и гледај чудо.....станале сјајни ѕвездички ,кои намигнуваат на месечината додека ги мами во својата прегратка.Сенка сум, сенка треперлива и исплашена ,сенка напуштена и изгубена ,која талка во нокта барајки го делот за да биде целосна.....Сенка сум треперлива ,створена од сонцето, родена од месечината,која бесшумно се провлекува во сните на затворените очи ,можеби желни ,можеби не, да сонот стане јаве ,а јавето вистина....Долг е патот до светлината , а и товарот што го носам во старата магична торба натежнува ,забавувајки ги моите чекори.Се напрегам со сите сетила да ја допрам целта ,која ме чека,некаде таму на крајот на вечноста каде што запираат чекорите, каде што сонцето ги мами насмевките и ги скокотка усните на ангелите и самовилите ,додека танцуваат со боси нозе на полјаните насеани со рајското цвеке....Срекни ли се тие што сонцето им ги полни срцата ,срекни ли се тие срца ,загреани од чудесната топлина,кои испуштаат воздишки кои се претвараат во портокалови облаци.Патот е долг ,а јас сум само сенка ,која врви по патот посипан од невидилавта прашина украдена од рајските градини,оставајки траги ,можеби видливи ,можеби не ,за обичните смрттници. |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ми вели
поет сум бил ма јок битанга сум ја а она принцеза нежна свилена за галење само за мои груби раце испукани не се ја’ гребам тешко дишам за романтика не знам да и рипнам ми иде на сила и силно и брзо дур да се предомисли не и текне. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ТОЧКИ НА СРЕТНУВАЊЕ
На Тања Ти ми шепотиш за твојата судбина јас за песните ти зборувам за песните што ги однесоа преселниците од овоштарниците, од зениците на страдалниците, и пак се сретнуваме... Ми велиш „Поету“, а јас тебе, само, „Принцезо“: од две прости нишки килим ткаеме а секој друга шара има и по друг траг од срцето се распознава но пак се сретнуваме... Калдрма од солзи, скамент мирис на ранета срна во прогон, - пат до тебе... Калем без подлога, истечен божилак во здив на пролетно утро - пат од мене... Нешто сепак не сретнува... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
НЕНАПИШАНА КНИГА
Земи ми ги очите, спакувај ги во корици од утринско свежило на бессони ноќи и читај ги моите ненапишани песни за тебе... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Јавам по облаци
не умеам по земја да одам барам далечини исполнети а празнини се ми велиш а молчиш додека со глава нишаш некако сожаливо ни траг нема дека некогаш ќе пораснам иако се гледа дека имам нешто што не ми припаѓа ме совладува глава ми наведнува. Конец од облак виси пак се закачувам заминувам нишаш со глава некако сожаливо. |
|
![]() |
|
Мајка му нека плаче
ти прва онади го меѓу трава росна нека настине нека мисли дека ќарил дур кашла после од бронхитис јак дур газот решето да му го сторат и со топломер во муцка нека лелека дур се кае шо посегнал таму кај дораснат не е. |
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
![]() Pametni sme nie na treva ne se spie, koprivi ima sekade, a i nivi ne orame nikade kade nase ne e, vo ova vreme kleto sledbenici sme nie na zbunkovo ucenje sveto, siot maski rod od nas ke ima strav zasto zavrsivme skolo kaj mudrecot prav. ![]() ![]() ![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4041424344 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |