![]() |
|
ПОЛИГАМИЈА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 46> |
Автор | |
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mozebi sultanot si gi ispolnuvat site uslovi,pa zatoa gi zel tie 4 zeni, Ako sakal Razvrat,ne morat da zemat 4 zeni,Ce odet sekoja vecer u striptiz i na mesta nameneti za Razvrat i resena rabota,ne 4 Sekoja vecer po 40..,a vaka stom ne odet po tie Nemoralni raboti,som zel 4 zeni sigurno gi zel za Dobra cel,Humana ona cel koja ja nalagat Islamot,Nesebicnost i Potpomaganje na Drugite. P.s.Maria ,ako za vas e neubav cin Poligamijata,za nekogo e Super! P.s.2..Toj(Solomon) Imase Sedumstotini zeni i Trista naloznici(Treta Kniga Carstva11:3),A zosto Solomon gi zemal ovie Zeni??? vo Islamot,barem poligamijata e ogranicena,a vo biblijata e neogranicena.. Изменето од Halid ibn Velid - 07.Март.2008 во 21:54 |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Vo osnova, ako ne e protiv zakonot na drzhavata, nikoj ne mozhe da zabrani na grupa vozrasni lugje da zhiveat zaedno.
Nikoj ne mozhe da mu odredi na eden mazh so kolku zheni ke zhivee. Nikoj ne mozhe na zhena da i zabrani da zhivee so poveke mazhi. Ako tie toa go pravat zatoa sto taka sakaat i nikoj ne gi sili na takov zhivot, koj sme nie da im zabranime ? Iako znam deka imalo prichina zoshto vo minatoto eden mazh mozhel da ima poveke zheni, denes smetam deka toa ne e potrebno. Onoa sto porano i nedostasuvalo na zhenata, denes e obezbedeno od drzhavata i taa e podobro zashtitena i od mazhot. No, ako sakaat dve-tri zheni da zhiveat so eden mazh ili obratno, koj sum jas da gi osudam i da im recham deka ne smeat toa da go pravat ??? Изменето од Messenger - 07.Март.2008 во 21:49 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Onoj koj ima poveke zeni ne znaci deka e podobar vernik ili poslab. So ogled na toa deka POLIGAMIJATA E DOZVOLENA, I dobrovolna, dobrovolna.....
Licno, imam edna prijatelka koja e vtora zena (iako vo Makedonija retko ima vakvi slucaevi sosema retko). kakvi zborovi da upotrebis t.e. pricini za da go opravdas moeto mislenje, nema da moze da ja razberes poligamijata. bi te zamolila da e vratis na prviot post koj go napisav, na prvata strana. Zosto nekoj zema vtora zena, e negovo pravo se dodeka so niv se odnesuvaa soodvetno islamskoto semejno pravo, koe za vakvi raboti e mnogu rigorozno. I ako mojot maz zeme vtora, TOA VO NIKOJ SLUCAJ NE ZNACI TEKA SUM POMALKU VREDNA ILI DEKA NE ME SAKA I SL. Narotiv, POLIGAMIJATA E RESENIE ZA EDEN PROBLEM... So ogled na toa sto e mal broj na muslimani koi imaat poveke zeni, ni govori za toa deka nie muslimanite ko sto rece marija, se zamarame so ovie rabori demek drugite sme gi resile. Znaci ne ni e osnovan rabota vo zivotot toa da mazot ima poveke zeni, ko sto rekov mnogu pati ke kazam i sega, deka ako se uvidi potreba za vtora zena togas mazot ke zeme. Znaci postojat uslovi. No kako sto rece edna moja prijatelka, "ako mazot zeme vtora, toa ti e refresh na tvojot brak." Bidejki ne smee da postoi razlika vo odnosite. A mazenite znaat kakov bil brakot na pocetok.... Inaku islamot e religija koja odgovara so covekovata priroda. Nekoi raboti ne se "Bog ke sredi za prostata reprodukcija." Bog ni dal upatsva koi treba da gi sledime. Dal resenija za problemite. Pa zosto da ne gi upotrebime, otkolku da gi prifatime rabotite kako sto se, pa makar i nepravilni!!!!!!!!!!! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Согласно светскиот попис во 2007, односот на машките и женските во целиот свет е:
машки : женски = 51.69 : 48.31
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
A Bog Mu naredil na Vernikot,da ne bidet Sebicen,i da gi Potpomagat Drugite,Taka da Megusebnite Ludski odnosi ke gi resavaat Lugeto,No Bog ni kazal na kakov nacin da gi resime tie Meguludski odnosi.. |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
|
|
|
![]() |
|
Aisha,Allah da te nagradet,Mnogu dobro objasnuvas,no rabotata e sto ne sakaat da svatat, Razlikata pomegu zborovite,DOZVOLENO, I NE NAREDENO,sigurno nemozat da ja razberat. Eve vaka be Vie Risjani,Naredeno nie da klanjame 5 Dneven namaz,e tuka nema,ama mozam,ama ne mozam,MORAT...ova e naredba!!!!FARS... Dozvoleno ni e da Klanjame Nafile namaz,No ne ni e Fars,Ne ni e naredeno,kako 5 Vdnevniot namaz,E sega Ako sakam ke klanjam Nafile namaz,ako imam moznost,ako ne neklanjam.. jASNO!!!! Istoe e i so Poligamijata,ako mu drzet kosot na mazot,neka zeme ,no predhodno morat da gi ispolnuvat uslovite,Znaci ako mu drzet Kosot,ako ne neka si zemat Edna,mu e dovolna,Kolku da ne ostane bez niedna,pa posle Kaluger ke go vikaat.. Изменето од Halid ibn Velid - 07.Март.2008 во 21:07 |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Ocigledno e tesko da najdeme zaednicki muabet.....
POVTORUVAM USTE EDNAS....... ISLAMOT JA DOZVOLUVA, DOZVOLUVA POLIGAMIJATA NO NE JA NAREDUVA....... Toa e ogromna razlika. Ko voli nek izvoli.... No pritoa mora da zapazi mnogu uslovi... Ova e pravo koe zahteva mnogu obvrski.... Ljubomorata e covecka osobina, no vo kakov srazemer ke bide, togas veke mozeme da zboruvame za nekoi psihiloski nedostatoci.... jas nemozam da se zadovolam so faktot jas si imam maz pokraj sebe za drugite ne mi e gajle... Ednostavno islamot me uci deka muslimanite se kako edno telo, ako eden organ se razboli, togas celoto telo trpi... Pa ako nekoj moja sestra muslimanka, e sama so 2 deca, vdovica, ima problemi so snaoganjeto, sto treba da pravam. Da se potpram na od pamet recenite zborvoi na Ev. deka srazmerot e 50 - 50 i deka ke si najde ona pak maz. vernikot ne moze da bide sebicen, ne smee..... |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
![]() |
|
Da a !??? A Zenata za Isus kaj e ????? ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
![]() ![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |