|
Се обединуваат семејствата на загинатите Македонци |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | ||
MX-8441
Сениор Регистриран: 10.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moira, читај што Јастреб и пишува на Мирчовска, и незнам од каде им се податоците на останатите кога нашиот покоен соборец и колега Љупчо се презиваше Мирчовски. |
||
,,NEMA MIR DODEKA TERORISTITE SE SHEETAAT SLOBODNO,,
|
||
MX-8441
Сениор Регистриран: 10.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Грешиш, читај утре во ВРЕМЕ, а и прати го добро и целосно форумов. |
||
,,NEMA MIR DODEKA TERORISTITE SE SHEETAAT SLOBODNO,,
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Надице, Тргнисе од ќоравите работи. Не изигрувај Сектораш. Мировник не можеш да бидеш. Гледај си ги девојчињата. Прекрасни ти се. Околу легитимитетот треба дебело да подискутираме. Немој да мислиш дека Македонија си ти и оној арнаутинот Фазли Велиу. Те повикувам сето ова јавно да го кажеш. Со твојот последен испад, ние припадниците на МО учесници во злата шиптарска воена агресија врз Македонија сме огорчени на тебе. Кој ти го даде кредибилитетот????? Понеделник имаш новинари на работа кај тебе за да тоа малку подобро го објасниш. Ти не ги познаваш Фазли Велиу и Шефкет Аљити?? Затоа седи мирна. Очекувам да ме демантираш. Но со ЕТИКА. Изменето од orlov - 15.Септември.2007 во 19:11 |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Boogie, Истото го споделувам со тебе. Мојата до скоро ценета колешка го погази своето потомство, газејки преку лешот на нејзиниот погинат сопруг. Таа ја предаде државата го идаде својот народ. Но, дај еднаш конечно да се договориме терминот Бранители да го исфрлиме од употреба од причина што и како Уставна категорија не постои. Во Уставот постои категоријата БОРЦИ, значи: од денес преку форумот мораме да влијаеме да се исфрли од употреба терминот бранирел. Од денес соглано Уставот на РМ во 2001 год. имавме БОРЦИ. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
JASTREB
Група Регистриран: 14.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ех, бре Љупчо, Стани стрелај ја. Се врза со кодошите. Својата интима ја дели со Тито, небаре ќе била шефица во неговиот кабинет. А тој ваму и буричка во магацинот. Надице, срамото голема, Чуму ти е ова?? Се срамам што се дружев со тебе. Сега сум на гости кај твој доста близок другар и колега кого неможам сеуште да го убедам во тоа кое го пишуваат за тебе. Под хитно децата на Љупчо Мирчовски, воинот, кој несебично го даде животот за татковината да ги дадеш на неговото семејство. Зар не гледаш дека и тие се срамат од тебе??? |
||
,,VENE VIDI VICI,,
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Идејата беше помирување, а не обединување со семејствата на Албанците
Идејата
не беше обединување со здружението на припадниците на ОНА туку
помирување на закрвавените семејства чии членови настрадаа во воениот
конфликт, изјави вчера Надица Мирчевска, претседателката на Здружението
на семејствата на загинатите бранители. - Не знам зошто имаше толку
негативни реакции од другите семејствата. Јас како легитимна
претседателка испратив јасно писмо со намери во кое ја нагласувам
потребата од помирување на закрвавените семејства. Во ниту еден случај
намерата не ми беше заедничко дејствување со здружението на
припадниците на ОНА - вели Мирчевска. |
||
skoch
Нов член Регистриран: 22.Јануари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
изјасни се...писмен си и читај пред да пишеш...во Време...
а за другото на крајот од реченицата за мене ли е?јас сум православен христијанин и не верувам во смртта,сум ја видел многу пати и верувај и се смеам во ЛИЦЕ...и уште еднаш изјасни се...
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Balonot e pusten, a sega nie ke se zamlatuvame so ovaa pogana ideja, dodeka drugi mnogu povazni i posustinski raboti ke ni minuvaat taka... nezabelezano.
|
||
356829
Сениор Регистриран: 10.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да,
За овакви теми , и ширење лажниинформации и глави паѓаат. |
||
,,ALEA JAHTA EST,,
|
||
356829
Сениор Регистриран: 10.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Skoch,
ми се чини дека најдебелиот крај ти ќе го добиесх, само ако овака продолжиш! |
||
,,ALEA JAHTA EST,,
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
ТатаБрада
Сениор Регистриран: 05.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 76 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во суштина ги имаме истите проблеми. Не можеме пред институциите да обезбедиме статус за настраданите и за нивните семејства. Ние бараме институционално да се реши статусот на поранешните борци на ОНА, вработување, државата да обезбеди материјална отштета за семејствата на ранетите и на загинатите, а на инвалидите да им се дадат пензии - вели Велиу. Велиу нагласува дека е подготвен за соработка со здружението на Македонците. - Ние веќе стапивме во контакт и разменивме некои искуства. Но, без политичка поддршка нема да успееме. Владата мора да покаже волја и да го реши проблемот. Досега добивавме само празни ветувања. Во спротивно, ние, Албанците, ќе обезбедиме ....
Да да да ... па јас чекам мислења...не се мајтапам со темите....
Но ова повеке ми наликува на дил со пензионерите или земјоделците и велепредаја одколку со патриотизам!!!
Уствари еве предлог: Дури бесцелно лупате глупости и македоно-селски зајадливи и шифрирани муабети еве дајте конкретен предлог!!!!
Вака изјасне те се ( пак Влав да ве учит морат): Ние рамбовциве ветерани од конфликтот(така е дефиниран... а ветеран излегвит само од војна ама ајде батали) бараме:
-дури сме живи да не работиме , а да примаме примања од 700 да 1000 евра!!!
-нашите фамилии да добијат станови и бесплатно школство со загарантирана работа во јавните установи поради посебни заслуги за нашето 2 месечно ратување под бункерите и честите 3 патроли и ниедниот испукан метак...
-за оние кои биле во акција, или оддалеку ја посматрале во живо-генералски чин
-одликувања МАРШАЛ со фуснота дека иако поради посебни заслуги околу крадењето опрема и шверцот со оружје... сепак ги прифативме сите услови кои ги бараа
-обавезно салутирање и сите фази до буквално дудлање од страна на цивилите на улица
-привилегии т.е. неплаќање каде и да пазарите
-најдобрите фуфи редовно на контрола кај нив се разбира поради синдромот и претрпениот страв( ова ко ке го спомнет и ми се гадит--- па нормално е страв кај луѓе кога одат во војна-то не е непланирана последица за која државата треба да плати компензација)
-итн...листата дополне те ја вие...
И како предлог поднесетеја кај владата!!!
ЕЕЕЕ ова е македонски патриотизам...Од сега натака збор да не ви слушнам попреку за власиве... А ако сакате кој како во војната...еве ве чекам па со имиња презимиња дела и датуми ке расправам со вас!!! и за мене и некои скромни и поштени и прави патриоти ...но и за вас бирократски црви -службеници зад монитори во МО или МВР!!!
Поздрав...и барам постот да сејт и да не се спамират на темава за да может овие четничково друштво да го прочитаат!!!
|
||
dragon
Сениор Регистриран: 31.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 64 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ocigledno e deka toj TataBrada od koj i soj da e, za nego nisto ne e sveto, toj cim zagusti vo Makedonija, fakja magla kojznae kade, kako i bi bil poinakov koga neznae sto znaci da ti ubijat nekoj svoj, rodnina, drugar, prijatel, komsija ili sonarodnik barem. Ovaa tema e i premnogu bolna da nekoj se majtapi so nea i so primernite posetiteli na ovaa tema na forumov. Pa ako imas bar nesto covecno vo sebe ti koj i da si zemi adekvatno ucestvo ako ne ostavi gi drugite neka si gi iskazat svoite mislenja.
|
||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |