|
Каков треба да биде наставникот |
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Автор | |
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nastavnikot treba da bide dobar pedagog i psiholog,da znae da otkrie skrien potencijal kaj uchenikot i da se obide da go stimulira vo taa nasoka,da ima aftoritet no toj da ne e nametnat preku kazni ,sankcii i dr.pedagoshki merki,da znae da go motivira uchenikot da vnimava i na predmetot za koj nema afinitet uchenikot.
|
|
Емче Кремче
Група Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hah, toa so menadzerot ti e dobro Mene nastavnik mi e DOBAR se dodeka e ima razbiranje za ucenicite, da ne gi preopteretuva, a ako e veke taka, togas barem dobro da im objasni. Ovde moram da si ja pozdravam nastavni4kata po matematika (pozdrav, nastvni4ke ) zasto spored mene, taa i nastavnickata po biologija se najdobrite nastavnicki vo skoloto. Matematika sekoj den za doma ni dava po 3-8 zadaci i toa dolgi. Mene toa ne mi preci zasto nastavnickata ni OBJASNUVA se i mene mi e lesno. Ama hemija npr. ne ni davadomasna, ama i sama koga ke resam nekoja zadaca ne mi e jasno, zatoa sto zenata NE OBJASNUVA dobro. Npr, ako vo nekoja zadaca treba neso da presmetas, matematika bi ja razrabotija zadacata i bi ni OBJASNILA kako i zosto se stignuva do tamu, a hemija ni go zaokruzuva toa gram/molovi i ni vika "e zasto e toa taka deca? zata sto e... [site se gledaat megu sebe] ... zatoa sto e???... PA GRAM VRZ MOLOVI be deca..." I idi sea ti razberi neso! |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nastavnikot ili go biva ili ne go biva ... toa e ... nemoze polu/polu ... zenata ili e bremena ili ne e ... nemoze polubremena ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
разговарајки за сите ама сите проблеми нема да стигне нишо да им каже за математика но кому му е потребна математика кога се решават сите нивни проблеми хехехехе, сорѕ малку шала од моја страна Изменето од anakin - 31.Декември.2008 во 12:51 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Povtorno
Нов член Регистриран: 31.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nastavnikot treb ada bide prijatel so ucenicite, da im prenesuva znaenja , no i da znae da razgovara so niv za site problemi
|
|
Povtorno
Нов член Регистриран: 31.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo jas sum nova, se slozuvam so tebe
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЧОРБА?
МАРКО ТИ СИ НА КОЊ, НАУЧИ ЗА КУЛИНАРСТВО |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Treba da znae kako da go prenesi znaenjeto ... a ne stegnal edinici na 99 % od ucenicite ... takvite treba smesta da se otstranat ... zatoa sto ke gi osakati decata ... Najlesno e da se kaze kakov NE TREBA DA BIDI ... ili narodski kazano ... nemoze da bidat ludje nastavnici koi imaat parola ... SAKAM KAZAM NEZNAM RECAM SAKAM KAZAM NEZNAM RECAM SAKAM KAZAM NEZNAM RECAM ... JAS VI KAZUVAM ... AMA DALI ME SVATIVTE NEZNAM ... i ke nalupa edinici ... mene na primer se mi se iposmesa po istorija ... zatoa sto ucitelot bese slab da kaze sto i kako ... i sega se mi e corba ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јок бе има филинг за наука замисли да има густа коса и дебел, стално кје мислам дека камиоџија ми зборува за кумплунг |
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ova povekje mi nalikuva na izbor...frik na godinata...
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kjelav so naocari i dibidus slabicok .... uba slika
|
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
........jas sum vakva.... |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
најчесто се вакви ---------------->
а би требало да се ...едноставно, вакви ---------> |
|
monitor
Сениор Регистриран: 19.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A JAS SUM NESUDENA PROFESORKA
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |