|
КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ |
Внеси реплика | страница <1 23456 23> |
Автор | |
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto zbores od pamet bre?Koga si imal ti tocna informacija za nesto od svetot. Kako prvo vo najpriznatite svetski univerziteti Cambridge i Oxford
Quranot se studira. Sto lupetas bezveza i sam se cudam. A ti kazav najdi nekoj sto znae arapski da ja frles biblijata odma |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ахахаха.... ова се прикаски за мали деца... Па знае што е во литературата Библија, а што к*ран. МИслам ИЧ да не праиме муабет за содржина, ако праиме само за естетика муабет, за литературен ефект, за мудросна содржина, за поетска, за кој сакаш дел, нема споредба. Па не се глупави што на светските универзитети (секуларни) се проучува БИблијата како литературно ремек дело, а не сум чул никаде к*ранот да се чита, освен во арабија, разбира се... земјата творец на , уф чекај бе? има ли некој Толстој, Достоевски, некој Шекспир од таму?
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Adzo eve primer zemi Biblija na Arapski i Quran na arapski normalno. Veruj mi si sreken sto ne znaes arapski inace bi se sramel sto nekogas si bil Bible Reader |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па добро, види, нормално е дека лукавиот не сака ни пред очи да му се појавува Божјиот збор. Јас не велам дека вие сте лоши луѓе, едноставно така ве одгледале, така сте задоени, и не може човек лесно да се ослободи од својата условеност. А инаку СИГУРЕН сум, дека кога би можеле неутрално да ги набљудувате работите, изборот ќе биде лесен. Па Библијата е ремек дело, маестрален опис, дури и да не е Божја книга, го засенува к*ранот светлосни години...
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iskreno ako me prasas mene Biblijata(vo ovaa forma) ne vredi nisto poveke od toaletna hartija ,no stom nekoj si ja zel za kniga spored koja
ke se vladee vo zivotot toa go cenam i ako mu arno neka mu e! |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сум видел како изгледа. не ме импресионираше со ништо... Кога ќе се стави покрај Библија, како да си ставил кал покрај дијамант
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci navistina ne znaes ni kako izgleda!!!!
isklucise !!!! nikogas poveke da ne te vidam da pisuvas vo vrska so k*ranot ok??? |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фала на препораката.
во секој случај, некаде спомнав, нејќам да се повторувам, зашто за некои било навредливо, дека подосадна книга од к*ранот е тешко да се најде... и неам намера пак да се замарам со неа... поздрав. |
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
adzija moze li da ti preporacam nesto???
da si zemas ti eden k*ran so tefsir (nemoj pogresno da me svatis )"so objasnuvanje" sakav da kazam taka ce razberes podobro sto saka eden ajet da ti kaze ok??? da nemame vakvi problemi!!! |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
грешка си амале. тие се во на калиф сениор, преводот, во оригиналот јок...
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo originalot ima i za razvitokot na bebeto vo utrobata na majkata, i higienata, i za nastanokot na svetot i za mnogu drugi raboti koi na k*ranot go vozdignuvaat na najvisokoto mesto. ti ne go razbiras k*ranot adzi ti preporacuvam ako voopsto go citas citaj povnimatelno i so pogolema koncentracija mozebi ce svatis nesto. |
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu se sl*game vo posledno adzi! Ova na arno nemojt da bidit
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па јасно ми е, во твојот превод има почитување на жената, биг бенг, научни чуда, итн. итн., а во оргиналот ништо од тоа. Јас сум ПРВИОТ што го препорачува ТВОЈОТ!
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislis deka razgovarame za biblijata??? si gi pomesal za k*ranot razgovarame. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |