![]() |
|
МЕШАНИ БРАКОВИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 12> |
Автор | |
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
а кога ке почне да ти зборува за Исус, за спасение, за Вечен Суд, за Огненото Езеро, за гревот, за молитвата, за настанокот на светот.
во секој поглед ке има различен став од твојот (атеистички) до кога ке ја трпиш? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
ne bi mi precelo takvo nesto.......
moze da pravi sto saka ama sega da ne ispadne Bog da e komsijata Zoki ![]() ![]() ![]() inaku stvarno nema zosto da mi preci poarno da odi i da si kazuva molitvi otkolku da trosi pari za kafe i sminka |
|
end off days 15...14...13....
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
па убаво е заедно да идете и во црква и на молитва
![]() исто како ти? зарем би сакал да имаш жена која ке е посветене прво на Бог а после на тебе? - мислам од твоја атеистичка гледна точка ![]() |
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
ke najdes vreme
i kako go kaza toa poslednotoo kako da ke treba na izleguvanje da odite u crkva ili na molitva |
|
|
|
![]() |
|
да?
незнам баш, мојата околина ми кажува спротивно..може нема да ти забрани, ама толку ке те оптпври со други работи што нема ни да имаш време да веруваш и да се посветиш...но ок ионака верник не би одбрал за партнер неверник (барем саглам верник не би го направил тоа) финтата е двајцата да уживаат во општењето со Бог, а не едниот |
|
![]() |
|
pa ne ti predlagam brak neli
![]() samo velam deka nevernik nema da vi zabrani da veruvate |
|
|
|
![]() |
|
мене ми е битно тој што ке ми биде брачен партнер еднакво да е заинтересиран за верата и да е верник, за да можеме заедно да си ја градиме верата. со некој кој не го лази мува по однос вера и Бог, незнам што заедничко би имала?Секој си бара тоа што му одговара
![]() |
|
![]() |
|
e kako da ne......
ne ste vo pravo. kako prvo od Beleg Acelera taka e...nikogash partnerot koj ne e vernik nema da moze da te razbere na primer koga ke sakash da dadesh pari nekomu(moze i poslednite pari zashtedeni da ti se)da odvojuvash pogolem del od denot za Bog i verata..toa retko koj ke go razbere ![]() Ateist t.e. nevernik nikogas nema da ti zabrani da pomognes nekomu od prosta pricina sto nie gi cenime lugeto i site covecki vrednosti kako sto vie go cenite bog.... Isto taka Ateist nikogas nema da vi zabrani da odite vo crkva ili da veruvate vo bog toa si e vase pravo isto i so decata ....nikogas nema da vi zabrani vaseto dete da go nosite vo crkva.....nema da vi zabrani da imate ikoni doma (ako toa go nalaga vasata religija) voopsto ...... E sega ako ti odvojuvas pogolem del od denot za bog ne znam kako bi te svatil i vernik...ama vo sekoj slucaj ke se najde resenie..... Neznam dali me svakate ama Ateistite ne gi mrazat pripadnicite na bilo koja religija ednostavno toa e nivni izbor.....duri i poveke gi cenat lugeto zatoa sto nivnata ljubov e nasocena samo kon lugeto ne ja delat so bog. koj sto da recema saka a bide sakan poveke od se na zemjata(dosta sebicno bi rekol) |
|
|
|
![]() |
|
Gideon ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Ke uspeat no samo sp prava i cvrsta vera vo nivnite srca i i cisti zborovi od nivnite usti.A i dobro vospituvanje od vas,vo Iskren Bibliski Duh!!!
Znaj On sekogas ima plan za nas i negovata ljubov e neizmerna kon nas ...nie samo treba da mu vozvrati me!!!I On ke ne vodi......
|
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
jas mnogu sakam moite deca da uspeat da go najdat patot do Bog...togash ke bidam sigurna deka se na vistinskiot kolosek
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gideon ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Taka e beleq i duhovna harmonija i zadovolstvo!!!
Golem e e gospod!!!
|
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
mnogumina
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
се плашам дека денес духовноста е последна -рупа на свирало- за голем дел од поулацијата. се трча по друго - кариера, општествен углед, престиж,
духовност се практикува викендашки или за некој празник... некои луѓе така избрале да живеат. немаат потреба од Бог, религија но, нема да судам никому мене ми е важна верата и јас лично никогаш не би се омажила за неверник. тоа е мој избор, но, морам да кажам дека кај нас во Македонија верската свест е затапена...затоа на повеќето ова размислување им е радикално а многумина мислат дека сме забегани ![]() |
|
![]() |
|
tochno
![]() Изменето од beleg - 29.Јули.2007 во 23:18 |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |