|
Хемија |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a?
..pa samoto ime ...''zbori'' ! -instrumentalnata hemija e del od analitichkata hemija, koja shto gi analizira supstanciite so ...nauchni instrumenti i aparati. ...kako shto se:..spektroskopot...maseniot spektrometar,...kristalografot...mikroskopija...elektro hemiski analizatori......termalni analizi.... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зар има некој што не го знае ова за хлорот
инструменталната хемија, што опфаќа... која е суштината на оваа хемија Брзи чекам одговор |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто се става хлор во базените за пливањеХлорот е смртоносен отров во неговата чиста форма, но сепак го конзумираме цело време ! Како е можно тоа ? |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сега е вештерка...таа на хемиски ќе умре во нејзините темни одаи |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ovaa baba ja vikaa...ako e seushte ziva....
|
|
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брзи...ја начека мадам Фроса по органска хемија... |
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имав добра основа...
Сакам хемија, ми оди и се тоа... Ама... професорката ми ја убива желбата за учење. Еве имам тројка сега за тромесечие и од сите предмети, најмногу за тоа ми е криво. Шта се може... Како наука, хемијата е прекрасна. Ај љав хемија и ми стојат тоа епруветите кога ги фаќам во раце, така во комбинација со бушава коса изгледам како да сум напраила некоја беља во лабараторија. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....i matematikata,..nekoi vikaat deka im bila lesna , pa...
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неорганската е поинтересна ама и многу полесна
Органската Хемија е лудило,многу време треба за да се совлада,за основите ти се потребни барем 3 недели учење,ама пак потоа оди доста брзо останатото
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
неорганската ми е поинтересна,ама во комбинација со термодинамика,кинетика, механики,интеграли е лудило
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zatoa,..posveti i se na ...organskata ,..stopati e pinteresna i polesna ,..od fizichkata( neorganska) hemija.
|
|
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
оваа физичка хемија... нерви скинав веќе,комплицирано до бескрај
|
|
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За сите љубители на Хемијата,еве една многу интересна програма во која ептен добро се објаснети карактеристиките на сите открени елементи од Периодниот Систем.
Полна со податоци за елементите,има и нивен преиказ на фотки(не се баш најдобри и се црно-бели). Со само еден клик на елементот на програмата се добиваат сите негови физички и хемиски особини. Благодарност повторно до brza за информацијата за оваа програма Бесплатна е и секој може да си ја данлодира и користи. Мислам дека големината и е 36 мегабајти. Уживајте Quality Science Labs, LLC :: Science Software :: Aardvark Digital ... |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |