![]() |
|
Верувате ли во задгробен живот? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 17> |
Автор | ||
loptica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Posebno vo astrologija.....pa taa tolku dokazi dava....a nauka e!!!
Koga ke otides kaj dobar astrolog toj ti kazuva isto kako da ziveel cel zivot so tebe....a astrolozite ne se gataci, ne se baba vangi...se e matematika. Veruvam i veruvam vo astroloski soveti |
||
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
||
![]() |
||
loptica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 173 |
|
Mrdnat...sum citala nekoji knigi koji davat cvrsti dokazi za renkernacija....a i astrologijata dava nekoji odgovori....taka da...pak vikam veruvam!!!
|
||
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
||
![]() |
||
|
Veruvam vo renkernacija.
|
||
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
internetot e simulacija na zadgroben zivot...samo misli...nikade tela da vidis
|
||
![]() |
||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|
veke koga "morate" veruvajte im
![]() |
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
..MORAME NINA..INAKU TESKO NAS....!NEMA DA NE IMA POSLE TOA...!!!!KAKO KE KAZAT DRUGITE..MORAME DA IM VERUVAME...
![]() |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
|
KAKOV E TOJ ZIVOT??????????NE VERUVAM U TAKOV!!!!!
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Здраво Марија,
Не само "до сега", туку и 100 години д аја читаш Библијата никогаш нема да прочиташ такви приказни за тие прошетки на душата што ги наведува macas. Не знам од каде му се тие патешествија, но сигурно знам дека не му се од Божјото Слово - Библијата.
Библијата тврди дека по смртта душата на човекот воопшто не се задржува на Земјата, туку веднаш си оди кај Бог. Тоа го читаме во Проповедник 12:7, Лука 16:22, Лука 23:43 и др.
Христос на распнатиот разбојник, додека двајцата виселе на крстовите, му рекол:
"Вистина, вистина ти велам, денес ќе бидеш со Мене во рајот" Лука 23:43
Христос не му рекол дека ќе биде со него во рајот по 40 дена, туку ДЕНЕС, истиот ден. Затоа библиските христијани веруваат дека нема никакви ваму-таму патешествија на душата, туку дека таа веднаш по смртта на телото заминува кај Бог.
Поздрав!
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Ova za dusata i prvite 40 dena od onaa strana, me interesira kade mozam da go procitam, vo Biblijata do sega ne sum go sretnala toa, a mnooooooooogu me interesira, molam ako nekoj znae neka mi odgovori. Изменето од maria_magdalena - 04.Ноември.2007 во 16:52 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
zbunet, ti barem ne se sekiraj, zasto ti si najdobar od site |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
ne mozam da poveruvam, kako i vo raj ili pekol od ednostavna pricina sto nikoj ne se rodil kako los ili dobar, toa se steknuva poradi vlijanieto na okolnostite i nikoj ne moze da bide vinoven za toa kolkav psihicki i umstven kapacitet poseduva zosto toa e samo igra i zaebancija na genite
|
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
ne se sekirajte
bidete spokojni eden den i taka ke bidete s-pokojni |
||
![]() |
||
dolnodupenka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 156 |
|
ma kakov zivot? sto samo si igrate majtap so pametot?
|
||
![]() |
||
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
|
Lele kako mozam da ti se skaram za ova!!!!
![]() Ama ne sakam
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |