IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Мешање во бракот од страна на родителите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мешање во бракот од страна на родителите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Автор
Порака Обратен редослед
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2006 во 17:36

Toa e ironicno kazano... Za toa deka na mazot zenata mu e NEGOVIOT ZIVOT.

Moj stav e deka mazot i zenata si se se vo zivotot,tie si se potkrepa i uteha i vo dobri i vo loshi momenti,pred bog tie sklopile brak dvajcata ,se zavetile na vechen brachen zivot....e sega kade e ulogata na roditelite....sramota e vo 21 vek da se razgovara za moi i negovi,roditelite imale uloga gi porasnale,vospitale,osamostoile svoite deca i toa tuka zavrsuva....netreba mazot da trgnuva od toa taa mi e majka ke me zali cel zivottuku od devizata zenata mi e potkrepa za cel zivot,taa e majka na moite deca.Tesko na taa zena sto ke ostane vdovica i ke mora solzite vo ocite na decata da gi gleda...skraja da e.....

Vo zaednica na bracni drugari nikoj netreba da se mesa,ni moite,ni negovite,pocituvanje treba da ima i e odraz na vospituvanje lichno na chovekot,no sekoe drugo stavanje na prvo mesto majka pa se ostanato e bolna rabota.Roditelite kako e red treba prvi da go napushtat ovoj svet,decata ke zaminat koga ke se osamostojat kako sto e red i ostanuvame TOJ I JAS SAMI SEGA I VO STAROSTA DA SI BIDEME NADEZ I UTEHA ZASEKOGASH,a za roditelite dolzno pocituvanje sto ne porasnale
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2006 во 17:13
Originally posted by maja maja напиша:

Originally posted by влечка влечка напиша:

Originally posted by beleg beleg напиша:

Sekade kade sto mazot nema da sfati deka zenata e negoviot zivot se slucuvaat vakvi raboti,ama ti ne se nerviraj so godinite se ke si dojde na svoe mesto
Mazot duri otkako ke se ozeni uviduva deka majka mu ne cini, deka sestra mu ne cini... .
Jas ova ne te svativ i ne mi e jasno zosto da uvidi deka majka mu, sestra mu ne cini, zarem treba nesto vakvo da se uvidi, taa mu e majka da.Nego mestoto mu e pokraj zenata i decata, no ne znaci da ja zaboravi majkata ili pak da pagja pod nejzino vlijanie i da si predizvikuva nesoglasuvanje so soprugata.Tolerancija, pocituvanje i sekoj so svoj zivot ke funkcioniraat najdobro.

Toa e ironicno kazano... Za toa deka na mazot zenata mu e NEGOVIOT ZIVOT.

A toa za snaa mi e bas taka... i samo sakav da kazam deka ni snaite ne se bas SVETICI... i tie premnogu pametni se pravat i rckaat kaj sto ne treba i se mesaat vo familijarni raboti.

I na kraj ne sudam i ne zazemam stav koga mi e poznata samo ednata prikaska.
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2006 во 17:06

Ama imam snaa koja se pravi deka e p**ka ipol a nevredi ni pola.
Kakva i da e tvojata snaa, mislam deka nema potreba od vakvi izjavi, taa e sopruga na tvojot brat, kolku tebe ti se dopagja ili ne, izborot bil negov.So ova veke ti navleguvash vo zivotot na tvojot brat.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2006 во 17:03

Sekade kade sto mazot nema da sfati deka zenata e negoviot zivot se slucuvaat vakvi raboti,ama ti ne se nerviraj so godinite se ke si dojde na svoe mesto
Mazot duri otkako ke se ozeni uviduva deka majka mu ne cini, deka sestra mu ne cini... .
Jas ova ne te svativ i ne mi e jasno zosto da uvidi deka majka mu, sestra mu ne cini, zarem treba nesto vakvo da se uvidi, taa mu e majka da.Nego mestoto mu e pokraj zenata i decata, no ne znaci da ja zaboravi majkata ili pak da pagja pod nejzino vlijanie i da si predizvikuva nesoglasuvanje so soprugata.Tolerancija, pocituvanje i sekoj so svoj zivot ke funkcioniraat najdobro.

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2006 во 16:50

Mazot duri otkako ke se ozeni uviduva deka majka mu ne cini, deka sestra mu ne cini...

Mene nikoj ne mi se mesa ni moite ni negovite. Super se sl*gam so negovite, pogotovo so majka mu iako nikogas mamo ne sum i rekla, a ona mene me vika "dete".  Obavezno koga i da se javime mora so mene da se cue, ako vo toj moment spijam ili ne sum doma, se javuva drugiot den i me prasuva da mi zgresila nesto pa nejkam da se cujam ili prasuva da ne sme se skarale pa zatoa nesakam nea da ja cujam itn. Maz mi zraci so ljubov, dosta e sentimentalen, ne se srami cuvstvata da si gi pokaze, a toa e pred se zatoa sto e taka izrasnet i za tie negovi osobini sum i blagodarna na svekrva mi.Zolva nemam ama imam jatrva so koja isto super se sl*game. Ama imam snaa koja se pravi deka e p**ka ipol a nevredi ni pola.

Svekrva mi stalno vika: Zena zali pola godina (pa pomalce ja bi rekla) a majka cel zivot. Samo edna e majkata dodeka za zeni - kolku sakas.

Изменето од влечка - 25.Август.2006 во 16:58
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2006 во 22:11
Originally posted by maja 30 maja 30 напиша:

jas mislev samo kaj nas ima takvi raboti ovie ovdeka bile beter od nas so tralala ti rekov mi reče

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2006 во 11:30
Ne mislam deka nekoj odi na tema koja e nadvor od nego, tuku tamu kade sto ima sto da kaze i saka da razmeni mislenja okolu toa.
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2006 во 08:33
za nemesanje vo brakot treba mazot da se ispravi pred roditelite i se da im nareche...

a tie se roditeli... toa ke go prifatat... iako ne sakaat...

ama ako im se dade pole na deluvanje...
roditelite mozat da bidat mnogu gadni... brrrrrrrrrr
Кон врв
ribari Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јули.2006
Локација: Australia
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ribari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2006 во 08:18
najloso nesto vo zivotot e koga se mesaat roditelite bilo od zenska ili od maska strana zatoa nemoj da dozvolis soveti od strana od bilo koj . mazot i zenata se tie sto bilo koj problem treba sami dago resat i ......
Кон врв
boli glava Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2005
Поени: 477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај boli glava Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2006 во 16:21
Roditelite na soprugata moze da si dojdat koga sakaat,koga ja ne sum doma
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2006 во 10:30
Mesanjeto vo brakot so obrazlozenie deka toa se pravi od najdobri nameri i ljubov kon decata ili bratot i sestrata e nesto najloso.

Imase nekoi obidi od strana na zolva mi ( koja e nemazena , pa nema svoi obvrski) no brzo go resivme toa.

Za Maja 30 , nikako ne treba da zaboravis i tvoeto dete( ili deca, ne znam dali imas edno ili poveke) ubavo e da go znaat jazikot na majkata. Tuka tvojot soprug e toj koj treba da im kaze na svoite roditeli deka toa e vase dete i vie najdobro znaete da se grizite za nego. Moze da im go postavite prasanjeto, dokolku soprugot dojdese i da ziveevte ovde , dali bi bilo vo red da zaboravi sve svoe od tamu.
Кон врв
marga Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2006
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 15:44
Pa sega nikoj veke ne mi se mesa bidejki ziveeme posebnono dodeka bevme do niv imase normalno komentari,soveti,kritiki...Sega svekor mi i svekrva mi, samo mozat da mi dojdat na gosti,zolvata zivee vo Avstralija i mislam deka e najdobro da ne si zaedno,togas ne bi mozele tolku da sugestiraat ili da se mesaat vo bilo sto.Edna kulturna komunikacija togas lesno se vospostavuva.
marga
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 13:33
nekogas diplomatija e da si pokutis...
a da si napravis pak po tvoe...
otkolku da se iskaras... i da bide po nivno!!
Кон врв
maja 30 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Август.2006
Локација: Slovenia
Поени: 271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja 30 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2006 во 13:19
 diplomatijata se koristi koga imaš rabota so pametni luđe koi imat širok vidik na rabotite  i koi ja razbiraat sami težinata na zborot diplomatija
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.