IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Соја
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Соја

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака Обратен редослед
busvek Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Февруари.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај busvek Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2006 во 03:37
sojata e Extra
koristam dosta cesto
retko koristam vo snicla ili troski a taka koga ja koristam najcesto vo kombunacija so kopiri ili pecurki pa nekogas i zaedno
poveke koristam Soy Protein Bar ili Soy Protein Shake
kako gotovi proizvodi
a ima dosta rabti od soja kako
sirenje od soja
mleko od soja
krem od soja
sos ,jogurt pa duri i sladoled .....
Makedonskata kujna mislam deka mnogu gi zapostavuva dobrite i pred se ZDRAVITE recepti.Poveketo od rabotite od soja iskreno za nekoi koj sto nemamat probano se nevkusni ali ako e dobro prigotvena ili se koristi kako gotov proizvod super e a i mene nekoi raboti od soja mi se Bljaak.


Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 19:43
Originally posted by Julija Julija напиша:

Може полнети пиперки со ориз и соја трошки, место со месо...

Добро одат и во супа од печурки ... само не треба да се стават многу

Мевциња од соја ставам и во боранија, во манџа од компири, а некогаш и во грав кога немам вистинско месо

Јас сојата, било да се трошки било да е месо (парчиња или шницли) прво ја варам и тоа со некој зачин (некогаш ставам зачинал, некогаш само оригано) зашто ми има некако мирис на грав...барем мене така ми се чини...Потоа ја спремам исто како да е месо мелено (кога е за во мусака или за полнети пиперки или за сарми)


добро објаснето,што мислите вие другите имате ли некои финти?
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 19:40
Може полнети пиперки со ориз и соја трошки, место со месо...

Добро одат и во супа од печурки ... само не треба да се стават многу

Мевциња од соја ставам и во боранија, во манџа од компири, а некогаш и во грав кога немам вистинско месо

Јас сојата, било да се трошки било да е месо (парчиња или шницли) прво ја варам и тоа со некој зачин (некогаш ставам зачинал, некогаш само оригано) зашто ми има некако мирис на грав...барем мене така ми се чини...Потоа ја спремам исто како да е месо мелено (кога е за во мусака или за полнети пиперки или за сарми)
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 18:28
Originally posted by maja maja напиша:

Originally posted by bosab bosab напиша:

sum jadela i musaka so soja vo zamena za mesoto i vkusna e
I jas prigotvuvam musaka od soja koja e zamena za mesoto i stvarno e vkusna.:)


дали тоа сте го правеле на ист начин како и обичната мусака мислам на месото и сојата??
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 18:04
Originally posted by bosab bosab напиша:

sum jadela i musaka so soja vo zamena za mesoto i vkusna e
I jas prigotvuvam musaka od soja koja e zamena za mesoto i stvarno e vkusna.:)
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
bosab Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the greatest legs in the world

Регистриран: 21.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 11079
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bosab Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 17:22
sum jadela i musaka so soja vo zamena za mesoto i vkusna e
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 17:19
Originally posted by Синдарела Синдарела напиша:

Знам за тие пакуваните во тегли,дури има и9 едни вакумирани во кеси што се продаваат ама некако сум скептична за нивА плус ми се чини дека една тегла ми се малце


Сум користела од теглите во Кам и не се лоши (во недостаток на домашна кисела зелка), а и не се малце (за двајца на два пати-значи една тегла за четворица)...Па многу зависи и кој колку сарми јаде

Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 17:10
Јас купив од вакумираните ,оцена од 1 до 5 тие ке добијат 3
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 17:01
Знам за тие пакуваните во тегли,дури има и9 едни вакумирани во кеси што се продаваат ама некако сум скептична за нив
А плус ми се чини дека една тегла ми се малце
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 16:57
Рецепт немам,незнам зошто не користам соја...ама кисела зелка можеш да си најдеш во КАМ-маркет
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 16:48
Пошто поминаа сармите со кисели зелки(мене ми се потроши) веќе неможам  да правам сармичка со трошки од соја затоа ако некој знае друг рецепт за припремање на трошките од соја нека пише~!
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2006 во 16:46
Ми се чини дека имаше ваква тема ама неможам да ја најдам....

Затоа кој знае нешто повеќе за неа и нејзините својства слободно нека пиши овде!
А ова важи и за тие кои знаат рецепти за припремање на сојата.


Изменето од mamma - 19.Април.2008 во 19:30
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,719 секунди.