![]() |
|
Дали врските на долги релации успеваат? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Автор | |
raging bull 1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nemat......neka ne te mamet...
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
ima i takva ljubov!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
slatkicka ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Ne znam za vas ama jas ne veruvam vo takvi raboti
|
|
lubovta e se
|
|
![]() |
|
nindza ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Cim na eden NINDZA mu bilo pakleno tesko da uspee vrska sto ostanuva za Vas obicni smrtnici
![]() ![]() ![]() Dakle NE ![]() |
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
![]() |
|
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
СЕ согласувам со Наталија. Но, сепак тој живот на дистанца е ризик за побрза разделба, бидејки - различни градови (земји), различни доживувања, различен живот и сето тоа може да предизвика двајцата да се развиваат во различни правци и некако природно да се оддалечат еден од друг. Затоа е многу важно да имаат нешто многу длабоко што ќе ги врзува и што ќе ги држи партнерите. Не е лесно, ама е возможно.Само да не трае предолго таквата разделеност.
Знам и за случаеви на врски кои подолго траеле бидејки биле на дистанца: просторот и времето оставаат простор за мечтаење, фантазирање во кое може да го идеализираме партнерот. А ако делиме со него секојневие би ни било побрзо јасно дека не сме еден за друг.
А најјадни и патетични случаеви се оние кои имаат „убава“ врска,љубов,(тие самите така велат) мораат да одат во друг град да работат, студираат, па плачат по девојката/дечкото, и по еден/два месеци не издржуваат и си наоѓаат нов љубовник/ца. Неколку такви ми плачеле на рамо за партнерот, и по кратко време ги гледаш со некој/а нова живи „задоволни“. Значи дека врската всушност не била добра,дека се било една голема небулоза. За жал таквите се најбројни.
Меѓу другото, за врска на дистанца човек мора да е многу јак.
|
|
![]() |
|
mikus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
OD GLEDNA TOCKA NA MAKARENKO?
|
|
![]() |
|
napoleon ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
![]() |
|
NEMA POTPIS
|
|
![]() |
|
Alma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 122 |
DALEKU OD OCITE, DALEKU OD SRCETO . . .
|
|
![]() |
|
boli glava ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 477 |
ej pa vie ste top,nie sme na titkanje na fiksen ![]() |
|
![]() |
|
kokolo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
si vikam ke imam moznost da kazam eden den i jas za ova neshto, se nadevam deka ke potvrdam.
|
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
![]() |
|
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
jas mislam deka ne moze da uspee edna vakva vrska....letovo mi se sluci da sum so edna licnost dodeka bevme na odmor i bese prekrasno i ispolneto i pred da si odime imase vetuvanja deka ke se slusame,vidime,dopisuvame......uspea nekoj period,a sega sme samo na titkanja na mobilen....
|
|
![]() |
|
sexyemma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Јуни.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 1466 |
ne mi smetaat vrskite na dalecini, i povekto uspeale do 2 god. (maksimum za mene)
|
|
Don't drink and drive, just walk and fly
|
|
![]() |
|
LaViCa^^ ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2006 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 17 |
Spored mene "mnogu tesko"...
|
|
Zivej go sekoj den kako da ti e posleden...
|
|
![]() |
|
angelwings ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1927 |
jas imav vrska so deko koj bese od drug grad----i stom vikam imav znaci ne uspeala traese 3 godini i nakraj sepak pukna dalecinata si go pravi svoeto. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |