|
Нирвана... |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||
Tony Clifton
Сениор Регистриран: 18.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 292 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
инаку не знам зошто од толку многу гранџ бендови баш на нирвана им се дава таа огромна слава |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не слушам гранџ
|
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да се надополнам на претходниот пост.
к*рт Кобејн се смета за еден од најголемите текстописци на сите времиња! Текстот на Heart Shaped Box ги јаде сите!! Heart Shaped Box She eyes me like a pisces when I am weak Ive been locked inside your heart-shaped box for weeks Ive been drawn into your magnet tar pit trap I wish I could eat your cancer when you turn back (alt: ... when you turn black) Hey! wait! Ive got a new complaint Forever in debt to your priceless advice Hey! wait! (alt: hate! haight!) Ive got a new complaint Forever in debt to your priceless advice Hey! wait! Ive got a new complaint Forever in debt to your priceless advice Your advice Meat-eating orchids forgive no one just yet Cut myself on angels hair and babys breath Broken hymen of your highness Im left black Throw down your umbilical noose so I can climb right back Hey! wait! Ive got a new complaint Forever in debt to your priceless advice Hey! wait! Ive got a new complaint Forever in debt to your priceless advice Hey! wait! Ive got a new complaint Forever in debt to your priceless advice Your advice She eyes me like a pisces when I am weak Ive been locked inside your heart-shaped box for weeks Ive been drawn into your magnet tar pit trap I wish I could eat your cancer when you turn back (alt: ... when you turn black) Hey! wait! Ive got a new complaint Forever in debt to your priceless advice Hey! wait! Ive got a new complaint Forever in debt to your priceless advice Hey! wait! Ive got a new complaint Forever in debt to your priceless advice Изменето од Black_girl - 28.Декември.2008 во 21:00 |
||
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немам зборови за Нирвана, песните им се закон, од текстови до преубавиот глас на к*рт Кобејн. Поштовање до него.
|
||
Turvior
Нов член Регистриран: 09.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zakon si bea lugeto i mnogu si gi sakam, koga nekoj metalec na pr ke jadi gomna nirvana vaka nirvana taka prosto svirea ne mozi da me ubedi oti lugeto znaeja da napravat atmosfera , pa makar i prosti4ka muzika da svirele.k*rt Cobain e nezamenliv.Pesnite im se super, a da ne ja spomnuvam smells like teen spirit koja bese prvata pesna so uspeja da mu ja turni na majkl dzekson ne znam to4no kako se vikase pesnata po celi 15 godini od prvoto mesto vo sad.
|
||
Zaspana
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nirvana zakon se samo k*rt Kobain da bese ziv...
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ubavo kazano
|
||
barmomk
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Temava malku otide.... Procitav deka bil curt ili dave grohl bile najtalentirani itn itn.. Ali sfatete deka idda bil sam k*rt ili dave whatever bendot nemalo da stane toa sto e. Ednostavno se nasle lugeto vo vistinsko vreme i mesto. A inaku nirvana napravi novi grancici. Eve site procitavte deka sekoj od nas gi slusal. Mozebi se muzicki ne mn jaki(miaslam na ednostavnosta na pesnite) , no fakt e deak se oni luge koj pokazaa na svetot eden nov pravec na muzzika. A k*rt kako k*rt so svoite tekstovi... individua koja na nekoj ne mu se sviga, no i bez tie tekstovi enmale d abidat toa sto bile. Taka da veruvam deka bez razlika dali gi slusate sepak se bend koi zasluzuvaat pocit.
|
||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za ubistboto na k*rt i jas gi imam citano tie raboti,i imase stvarno interesni stvari i dosta logicno opisano kako bilo nevozmozno da se samoubiet.so e vistina,who knowes
Изменето од anastea - 05.Август.2008 во 15:31 |
||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
||
nate77
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Croatia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nirvana-
|
||
sakam skopsko
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene mi se dopagat nirvana mnogu, omilena pesna mi e sappy od niv i mislam deka se dosta originalni i boga mi edna od najvlijatelnite grupi vo rok muzikata.
k*rt imal odlicen glas. imam informacii deka ne se samoubul tuku deka go ubila ludata mu zena...za pari normalno... |
||
Frida
Нов член Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Strashni se,odsekogash sum gi obozavala i se uste sakam da gi slusam,go sakam k*rt Cobain,gi obozavam Nirvana,se nadevam deka k*rt doziveal Nirvana i deka mu e ok sega tamu.....better to burn than to fade away.
|
||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лу дали се споредуваш со к*рт.. Се зезам. Како и да е постар си од мене иако и јас се бавам со музика сепак ти имаш во најмала рака 10 години поголемо музичко искуство од мене така да јас може контрирам на моменти но сепак ти ги почитува мислењеата, рокер од стар ков си мајкуму. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |