|
Екстерно тестирање |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
И мене ми е чудно, ама ако добиваат 100 пати по ред на избори тогаш изгледа
нешто не е во ред со народот, тие си се во ред.. така му доаѓа.. BDSM Туку се мислам оној буцкото.. Ким Џонг Ун... да не студирал тука на некои од нашиве дисперзирани факултети...? кај него веројатно би немало отстапувања после Екстерно тестирање... Изменето од LiDivio - 05.Октомври.2014 во 21:15 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се разбира, се расчисти повеќепартиското владеење во институциите, се расчистија медиумите, а сега на ред е образованието... Сталин, Чаушеску, Ким Ил Сунг, Хитлер, и некои други од нивниот калибар би се гордееле со системот кој се спрема кај нас... уште па и овие другиве ги викаат комуњари
|
размисли пред да напишеш глупост
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно е како се распоредени казните и наградите за наставниците и професорите. Значи ако имате отсатувања казната е 3.000 ден. а наградата е 600 денари
Колку што разбрав и ако добро разбрав ( ако не слободно корегирајте ме) - просветниот работник кој ќе биде казнет трипати по ред ќе го изгуби работното место и ќе добие доживотна забрана за работа како просветен работник ... Абе ајде ... И од СОНК велат - ништо од штрајкот а?
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не ми е јасно како намераваат вакво тестирање да наметнат на ЕКТС системот...
и прво министеров нека си се запраша како и каде он има завршено образование, па после нека става забрани за образование... |
размисли пред да напишеш глупост
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Веќе и не им се чудам како од ракав донесуваат закони...
Та од ракав сите како се наместија истресоа д-р;м-р и сега на ист тој начин со тресење од ракав и закони ќе носат. А верувам уфилмани и убедени се како и тоа д-р;м-р со памет дека го заслужиле,и закониве оти со памет ги носат. Него честито нека им е на студентиве. |
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учениците
од ОУ„Мустафа Кемал Ататурк“ од Гостивар имаат потреба од изградба на
нова фискултурна сала. Тие поддржани од наставниците и директорот на
училиштето ќе поднесат барање во:sedisteto na DUI vo Mala Recica Tetovsko,bez razlika kade e parcelata za gradba.
Советот на општината треба да одржи седница на која ќе се решава за изградба на фонтана во таа општина. Седницата на советот ќе ја свика:presedatelot na sovetot po inicijativa na presedatelot na opstinskiot stab na VMRO..bidejki vo konkretniov slucaj se raboti za fontana vo cija nadleznost spagaat tie. Економскиот живот во општината зависи од:gradobacalnikot(nesto kako serif na D.Zapad)i od selskite(maalskite)potrckovci. ..eve tolku mozam da vi pomognam ako e za uteha. |
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1000 прашања- секој предмет има прашања онолку колку што неделно се работи (ако е 5 дена во неделата 500 прашања за еден предмет)
само математика и македонски јазик се 1000 прашања, а каде се уште 3 предмети |
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega me zbuni Gabriela so nejziniov komentar ....
Neli poentava na eksternovo testiranje e da se oceni znaenjeto na deteto koe go steknalo vo tekot na celata godina? I neli so ova se ocenuva I nastavnikot/negovata objetivnost?
Denes sedev so edni roditeli koi go pozdravuvaa eksternoto testiranje ,veli prasanjata se del od materijata koja ucenkot ja uci cela godina , ima 3 dena da povtori, problem e dokolku stanuva zbor za predmet koj deteto ne go vladee dobro ....I problem imaat onie ucenici koi so vrski ja minuvaat godinata pa na testiranjevo dokolku ne pokazat dobar rezultat mozno e da im se namali ocenata ...
Dokolku e sve vistina objektivno ne gledam problem okolu ova testiranje, a na decata sto im e rabota ? Tuku bas da ucat I ucenjeto ne moze da im nanese nekoja steta tuku naprotiv samo mozat da dobijat ...
Mozebi ja ne sum dovolno informiran pa imam vakov stav
|
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
решението за следната година е во БОЈКОТ на ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИСАЊЕ...
...државата нема капацитет да има една генерација повеќе во сите училишта дури и ако се закани дека децата ќе ја изгубат годината... народот уште не може да сфати дека КАЈ НЕГО Е СИЛАТА ако е сложен. ..ова сега ми текна на сабајле, уште не сум расонет... |
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова нема никогаш да успее оти никогаш не ќе биде прифатено од страна на родителите. Тешки глупости кои на некого му паднале на памет. Па 1000 и кусур прашања по сите предмети и јас да му седнам не ќе можам да ги научам дефиниции, формули, години, податоци, информации... Само ги измачуваат децата.... и на родителите им е преку глава... читнал ли нешто тоа министерот низ социјалните мрежи Ама кај нас за се е кучињата си лаат, карванот си врви.... Еве, ќе ве почестам со уште брилијантно смислени прашања Кој дел од растението баба Рада треба да го набере за да направи чај од камилица? |
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво си пишала Мамамд, не го повторувам ова за да успее ова треба правилно да се изведе да се почитува како од страна на наставниците, така и од страна на учениците, а посебно и од родителите, а не овде го подржува, а таму ѕвони секој ден по телефони-Детето треба да му помине одлично со просек 5,00 иако знаењето му е за 4 е тоа е апсурдот на ектерното тестирање... |
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прашања за 4-то одд. по општество
Ако секогаш кога мајката ги мие садовите таткото чита весник, тогаш положбата на мајката во ова семејство е: Марко ја донесе својата фудбалска топка од дома за да можат децата од IV-а одделение да играатфудбал на големиот одмор. Во чија сопственост е топката? Учениците од ОУ„Мустафа Кемал Ататурк“ од Гостивар имаат потреба од изградба на нова фискултурна сала. Тие поддржани од наставниците и директорот на училиштето ќе поднесат барање во: Советот на општината треба да одржи седница на која ќе се решава за изградба на фонтана во таа општина. Седницата на советот ќе ја свика: Економскиот живот во општината зависи од: Во близина на живинарска фарма треба да има фабрика за: Изменето од Gabriela_S - 31.Мај.2014 во 00:28 |
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
следува најсебичниот пост во историјата на форумите:
„Баш ми е гајле дали ќе има или ќе нема екстерно тестирање, нема јас да полагам.“ |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |