|
Коренот на терористичката исламска идеологија |
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Автор | |||||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Mnogu silni zborovi, no samo zborovi, soovrshena vistina, koja ???? Taa deka nekoi od vernicite od islamska verosipovest se motaat vo eksploziiv i raznesuvaat nevini zeni i deca ??? Jas ja pocituvam tvojata vera, no ne pocituvam onaa sto se pravi pod nejzina nametka.... |
|||||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Eh a jas mislev deka ce imame diskusija, napadot e organiziaran od islamski teroristi. Teorii na zavera se ubavi i se interesni no samo tolku. Inaku vidish korenot e tuka ne treba daleku da se bara, kako sto rekov... |
|||||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Совршениот БОГ - во Името и Срцето Исусово - е таа Единствена Совршена Вистина! Покрај Него секоја друга “вистина“ е темнина! Единствениот Совршен БОГ нека биде на сите заслепени Милостив, бидејќи таквите нити знаат што зборат, нити знаат што прават, нити знаат кај идат! Амин! |
|||||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
za koja vistina be zboruvas samiot ne znaes sto zboruvaas,
od kade nasilstvo be pratelcee od kaj uvide naslistvoo,, lagata e taa sto viee ja zboruvatee , jas mnogu dobro si ja poznavam sovrsenata vistina , za razlika od tebe. pa bog ke sudi pomegu nas i vas. ti veruvajsi vo tovojata sovrsena vistina jas po mojata , ne se mesaj vo nasata nitu se mesam vo tvojata sovrsena vistina. ne mesaj islam so tvoeto izopaceno mislenje . ne mesaj babi i zabi ,, Изменето од el_kevser - 25.Мај.2011 во 19:56 |
|||||||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|||||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
ѓаволот - се разбира - и неговите чеда кои Му се противат на БОЖЈИОТ ЗБОР (Христос), Тоа е Првороденото и Прачисто БОЖЈЕ Чедо!
Па тоа и го правите насекаде во светот! Ги убивате, ги затварате, ги банирате, ... тие што ви ја кажуваат вистината во очи! А што ви останува друго освен насилството? Само лагата! Чест ќе ми биде - и ќе бидам само удостоен - да бидам затворен, баниран или дури отепан, додека сведочам за Чистата Вистина и Нејзиниот Совршен Ислам! Изменето од spiros - 25.Мај.2011 во 19:22 |
|||||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
sto mislistee koj go organiziraa napadot na 11 /9 vo njujork..
|
|||||||
|
|||||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
za da prekini treba da se baniraa.. zamisli nekoj drug taka da se odnesuvaa....
|
|||||||
|
|||||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Напротив! Совршениот Ислам - како што Совршениот БОГ лично ни го покажа во Исус Христос - е тој што низ историјата бил (и во денешницава се’уште е) постојано безправно омаловажуван, деградиран и подмолно декарактеризиран! Срамота! Изменето од spiros - 24.Мај.2011 во 00:13 |
|||||||
|||||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Spirose prekini so omalovazuvanje i so podmolni karakterizacii. |
|||||||
Give me your secrets
|||||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Sekoja akcija ima svoja reakcija.
Glupavo e da se sporeduvaat krstonosnite vojni so terorizam ili nekoja nepravda. Citaj istorija, fakt e deka islamot so svoite napadi gi ima isprovocirano krstonosnite vojni. Aman ludje zasto nikoj ne saka da razbere deka ako nekoj ti doadja vo tvojata kuca i te ponizuva tepa i sto jas znam deka eden den ce soberes sila i ce otidesh vo negovata kuca i ce mu vratish mozebi so uste povece sila. Na ovaa diskusija probav da ja spustam topkata, so toa deka sekoja religija ima zabegani, na toa mislam deka trebavme da ostaneme, no kako po obicaj, vednash pocna da se zboruvaz a nekoj mir i sto jas znam. Se sl*gam i jas deka islamot e miroljubiva religija, no isto taka e fakt deka od nego proizleguvaat najgolemi teroristicki organizacii vo deneshno vreme (nekogash toa mozebi ce se smeni pa ce doadjaat od druga religija). No toa ne bese dosta i vednash pocna da se zboruva deka temata e navredliva i da se zaobikoluva onaa sto bi trebalo da se kaze. Da postoi islamska teroristicka ideologija. Da taa proizveduva teroristi koi ubivaat nevini. Toa ne e onaa sto go uci islamot no sto da se pravi ima loshi ludje nasekade. Namesto ovaa pocnaa da se spomenuva teorii na zaveri i sto jas znam ( vece videno ovdeka na forumov) toa pak ce dovede do raspravii i sesto ... |
|||||||
Give me your secrets
|||||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
kevser, сите “верници“ коишто зеле оружје в рака за да ја бранат вистинската вера, само докажале дека всушност вистински не ја познавале вистинската вера! Тоа важи за крволочните крстоносци, тоа важи за исто таквите сунити, шиити, ... и за сите останати! Нешто на ова место морам да те подсетам: Кога еден “следбеник“ Христов води војна за верата и пролива крв за неа, тогаш тој го проневерува Патот Кој што ни го покажа Совршениот БОГ во Исус Христос! Додека, кога еден “сунит“ (или слично) води војна за верата и пролива крв за неа, тогаш тој го следи примерот на лажниот пророк мухамед, како што го преставува и пренесува кyреишката традиција. Денот доаѓа кога сите луѓе ќе сватат дека тие гнасни убиства кои што му се препишуваат на вистинскиот Св. Мухамед не се ништо друго освен лага, измислена од страна на љубоморните кyреишки книжници, со којашто манипулираат огромна маса на луѓе прлајќи го и фалцифирајќи го Совршениот Ислам како што лично ни го покажа Совршениот БОГ во Исус Христос! Ја разбираш ли сега одлучувачката разлика и корените на истата? Селам! Изменето од spiros - 23.Мај.2011 во 22:40 |
|||||||
|||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Ne znam dali drugite te razbiraat, no jas te razbiram. Onoa shto zabelezhuva e deka ti mene ne me razbirash. Celo vreme govorish za "bespravno samoubistvo i ubistvo" spored K'uranot. Jas ti velam takvo neshto ne postoi vo Hristijanstvoto. A sega prashaj se shto e toa "pravno ubistvo" spored K'uranot ? I toa kje ti dade odgovor na prashanjeto na temata za toa koi se korenite na teroristichkata Islamska ideologija.
Gi znam tie neshta od K'uranot i taka bi trebalo da bide ako nema i delovi koi decidno nareduvaat kako treba da se odnesuva prema nevernicite. A toa e odgovorot na postavenata tema. Vo Hristijanstvoto takvo neshto ne postoi. Tamu nema "ne smeesh nikogash kako vernik da bidesh protiv nekoj tvoj brat ili sestra hristijanin" i "odnesuvaj se ovaka prema vernicite, a onaka protiv nevernicite". Vo Hristijanstvoto se odnesuva podednakvo i prema vernicite i prema nevernicite i prema prijatelite i prema neprijatelite. Znachi ne diskutirame tuka koj e vistinski vernik (kako shto postojano miluva da govori spiros ) tuku za doktrinata na verata.
Ne e tochno. Vo Amerika i Evropa ne vladee Hristijanstvo. Ovie zemji ne se teokratski i tamu "vladeat" site mozhni religii, vkluchuvajkji go i Islamot. Zapad ne se iznapolni so dzhamii zatoa shto tamu "vladee Hristijanstvoto". Naprotiv, vo najgolemiot broj muslimanski drzhavi bukvalno vladee Islamot. Vo nekoi od niv so zakon e zabraneta bilo koja druga vera. Nemuslinaskite drzhavi ne vodat religijski vojni, kako shto pravat muslimanskite. Tie koga pojduvaat vo vojna ne velat deka toa go pravat vo ime na Boga, nitu pak vojnicite umiraat vikajkji "Vo imeto na Hrista!" Zarem tolku ne mozhesh da ja vidish vistinata koja e ochebijna za site lugje na svetov osven za muslimanite??? Zarem tolku si zadoen so islamskata propaganda koja postojano shiri glasini deka Hristijanstvoto e protiv Islamot ???
Mene mi e jasno shto znachi dzhihadot vo najshiroka smisla. I jasno mi e deka prvenstveno i najvazhno kaj nego e lichnata borba na vernikot. Jas ne govoram za toa. Nitu pak bilo koj drug chovek na planetava, vernik ili ateist, veli bilo shto protiv lichnoto unapreduvanje na bilo kouj vernik vo bilo koja vera. Nie govorime za onoj drug del na toj dzhihat koj povikuva na vojna protiv nevernicite. Nie govorime za ova:
E koj e toj shto odreduva koja e taa "borba protiv muslimanite" ili koe e toa "gazenje na muslimanskata chest" ??? Znachi ako nekoj ima problem so nekoi muslimani, dali se toa politichki, ekonomski, megjugranichni, trgovski ili bilo kakvi drugi, togash spored islamskata doktrina toa se smeta za borba protiv muslimanite. Najubav primer za toa e tokmu tvoeto posochuvanje na eden od prethodnite komentari za "Иранскoто разузнавање открило голема шпионска мрежа". Oti do sega jas nikogash vo mojot zhivot nemam videno nekoja drzhava da povika na religijska vojna protv nekoja islamska drzhava, pa za da mozhe toa da se definira kako vojna protiv nekoi muslimani. A toa znachi deka sekoj problem od muslimanite se tretira kako religijski problem. Sekoj poedinechen i lokalen problem od bilo koj aspekt se tretira kako seopsht globalen problem na site muslimani (ova e religijska konotacija oti ne se govori za "drzhavjani" ili "lugje" tuku za "muslimani" - lugje so tochno oderedno versko ubeduvanje'). Na toj nachin sekoj megjuchovechki, megudrzhaven, politichki, ekonomski ili bilo kakov drug problem se tretira kako religijski. I taka doagjame do onaa "rachka 22" vo K'uranot koja, kako shto i ti samiot mnogu ubavo go akcentirash, nareduva i povikuva na "pravedna vojna protiv muslimanskite neprijateli i protiv onie koi ja gazat muslimanskata chest". E tuka lezhi odgovorot na prashanjeto postaveno vo temata, kade lezhi korenot na teroristichkata islamska ideologija.
Tuka si nadvor od temata. ne diskutirame za primanje ili odbivanje na nekoja vera, tuku za terorizmot koj naogja koreni vo religijata. Inaku, da ne ostanam neiskazhan po ova... imam chesti kontakti so lugje od razni religii so koi diskutiram po ovie temi. Megju niv imam i prijatel hristijanski asirec koj emigriral od nekoe selo od Irak. Toj mi reche deka navistina so sila nikoj ne go muslimiziraat, no pravat sekakvi mozhni pritisoci "nevernicite" samite da pobaraat da minat vo Islamott dokolku im e milo normalnoto zhiveenje ili duri i nivniot zhivot.
Tochno e deka go pishuva i toa, pa srekja za Islamot e shto dobar del od muslimanite go pochituvaat ova... no sepak, od aspekt na postavenata tema mora da potencirame deka seto toa pagja vo voda koga kje se potsetime na onoa shto go napishav prethodno za kriterijumite na povikuvanje na "pravedna vojna protiv muslimanskite neprijateli i protiv onie koi ja gazat muslimanskata chest". Ovie zakoni vo K'uranot se posilni od onie koi propovedaat mir i sozhivot. Sepak odrzhuvanjeto i progresiranjeto na verata se najjavazhni kaj sekoj vernik , neli ? Изменето од Messenger - 23.Мај.2011 во 22:12 |
|||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
toaa e greska sto se mesaat vo treta drzava toa tiee go koristat, za da zapocnaat drugi neredi i bezakoniee, neznam kolku ke me svatiss, jas slobodno mozam da kazam deka denesnite vladeteli vo celiot arapski svet ne gi izvrsuvaat dadenite bozji zakoni vo site polinja na zivotot,,ima mnogu prekrsuvaanja na verskite pravila vo razni segmenti od ekonomijata politikata , i kolturata,. bog vo k*ran kerim veli; i sudi megu lugeto spored ona sto go objavi allah, ne sledi gi strastite nivni i vardi se da ne te odvratat od del od ona sto allah ti go objavuva.el maida/49. kako mozes da kazes deka krstonoscite se proizvod na islamot e kazimi ti kakvi pustosenja napravile muslimanite vo toaa vreme tuka se laziss priatelce .. vo toaa vreme vo zapadadnite drzavi vladeseese temninata , ana horizontot na istotokot se ragaase edna svetlosna svesda koja go osvetli i se sozali nad svetot ke ti kazam nekolku zborovi priatelce i tiee zborovi da ti se vrezaat vo mozokot ,, hristinanite islamot go gledate kako eres ,vo toaa vreme muslimanskata zaednica postigna golemi uspesi, od ekonosmki od politicki i od voeena superioornost koj koj predizvika strav kaj zapdanjacite, navistina vo toa vreme 711 godina muslimanite go pominaat gibraltarskiot protok, postavuvajki gi temelite na grandioznata kultura na andaluzija denesna spanija,,vo toaa vreme i muslimanite i hristijanite i evreitee ziveea eden pokraj drug vo sloga i megusebno razbiranje , koee dosega nee videno , istovremeo vo toaa vreme vo denesna spanija se izucuvaa site medicinski astronomski i kulturni izrazi koi denes svedocat za sofistickoto vlijanie na anduliziskata muslimanska klutura ,, taka da priatelcee bidi siguren muslimanitee ne pravele nikakvi neredi pustosenje , iako bila muslimanska drzava, tuku vladeleo red i sloga so site drugi ostanati ,637 godina muslimanite so osvojuvanje na Kudus donele mir i spokpojstvo. Ama ovoj spokoen zivot so doaganjeto na osvojuvacite bil rasipan, unisten. Ovie osvojuvaci bea krstonoscite. Bogatstava na istokot sekos gi privlekuval lugeto od Evropa. Papata Herman II na konsejot vo Klermant kako pretsedatel na ovoj konsej kazal (procital) edno soopstenie (edna laga) deka na svetata zemja se vrsat skvrnuvanja, necisti raboti sprema hristijanskite svestenici, i sto uste ne, i gi povikal site cela evropa na vojna.Kazanoto odnosno tvrednjata se znaae deka se bilo laga, bidejki lugeto na svetata zemja ziveele vo sloboda, mir i site svoite obredi si gi izvrsele i nemalo nikakvi problemi a ne pak nesto drugo . Kratko receno pricinata za vojna bese izgovor.!!! Dali za papata ili hristijanite koi go podrzuvale papata imale drugi ocekuvanja, toa naj ubavo go opisuva istoricarot Donald E. Queller Ovaa vistina vaka ja razotkriva : Francuskite vitezi se nadevale da prigrabat poveke zemja , italjanite zagosppodaruvanje so sredozemnomorijeto i golema kontrola na pristanistata i taka natamu...... a pak mnogu i imalu takvi sto siromasni i nemajki sto da pravat poradi teskiot zivot da se prehrnat i za da izbeagaat od tie teskotii se priklucile na tie pohodi.Papata za da go zgolemi brojot na tie sto ke se priklucat na krstonosnata vojna ja kazal ( I LAGATA) sekoj sto ke se prikluci, ke mu bidat oprosteni site grevovim, i na lagata poveruvaa!!! Bila formirana golema vojska (sekoj moral da go sosije krstot na svojata obleka koj mu bil daden od papata(crkvata)) se narekle krstonoci . Krstonoscite od site drzavi kade sto pomile segde ograbuvale palele....i site se sobrale vo Constaninopolis ( Istanbul), od tuka koga prodolzile niz anadolija ocekuvale da najdat zlato, dijamanti,... ama nemalo i tuka niz anadolija muslumanite site gi ubivale palele... tak prodolzile do erusalim istoto se slucuvalo i vo erusalim sekoj sto im ispadnal na pat muslimani evrei, majki, deca, site bez troska zal i grev bile ubieni ovie slucki gi zapisal istrazuvacot Desmont Seward vo knigata ,The Monks of War - Juli 1099 godina erusalim bese zazemen... site koi ziveele vo erusalim bile ubieni , evrei muslimani, zeni, deca,..se vkupno 70 000 iljadi luge ubieni .. vo genocidot koj trael 3 dena ,.. na nekoi mesta tolku mnogu krv imalo kako vo reka od krv da gazis bilo - kazuvale krstonosnite vojnici...Erusalim go izbrale za glaven grad i formirale latinska drzava, teritorijata bila od erusalim do antakija za da ja odrzaat svojata teritorija formirale tajni vojnicki sekti od edena starna ziveele kako svestenici od druga strabna kako vojnici, koi bile obucuvani da se borat (ubivaat) , posebno muslimani ...VOINSTVENI SVESTENICI. (Knights Templars ) Vo istorijata na anglija poznat pod imeto Lavovsko srce poznat kako heroj kral Richard bese poznat kako edno, ama toj bese ladnokrven ubiec.1191 godina na kaleto na Akra megu koio imase i dosat majki i deca, 3 000 muslimani , im bea preseceni glavite so naredba na kralot Richard. e sega ti vidi zarem oviee hristjani krstonosci vo toa vrme ne prolevaale krv,tiee bile edni od najkrvolocnitee ubistva,, no da ne odimee ponatamuu,, i denes go imame toaa vo srrberenica kolku samo luge zeni straci i decaa bea ladno krvno ubieeni od srpskite hristijanski ladno krvni teroristi ,i denes toa se slucuvaa so formiraanjeto na cionistickata vlas na izraael vo 1948 god pa navaka , samo na pomoderen nacin ,istoto go pravat unistuvanje i sozdavanje na sto pomali drzavi nikogas da ne se obedinaat muslimanite.i da bidat pod nivno oko., no ke dojde i krajot na toa. Изменето од el_kevser - 23.Мај.2011 во 19:21 |
|||||||
|
|||||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
a tiee krstonosci sto bea da ne bea budisti, i ja te molam najlubezno da ne gi mesas islamskite vrednosi so nasilstvoto i terorizmot , ,, zs vo islamot nema mesto za nslistvo i terorr.. |
|||||||
|
|||||||
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |