|
Дали во Македонија има слобода на говорот |
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Автор | |||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
koj mu ide po keifot na onoj ,
...gluevski li..ili,.kako li beshe,
...i te kako imaat celosna sloboda!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
The Best WH
Нов член Pro гејмерКА Регистриран: 18.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Има има и превише дури. На сите ни ск*рчија А1 тв, ама пак си верглаат по наредба на Бране.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...zaboravajki ili nesakajki da pomisli deka vakvive ''tribini'' ne se bash najmerodavni za pozitivnata konstatacija!
|
|||
|||
Klucarot
Група Регистриран: 12.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пробајте , излезете и кажете го јавно вашето мислење кое што е спротивно од она на владеачката партија и ако имате фирма и не ви ја затворат, ако од цвекето кое го чувате на тераса не го направат да изгледа као марихуана тогаш има слобода на говор во превод НЕМА !!!
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Интересна анализа, посебно овој дел кој се однесува на нашите медиуми
Смртта на шепотот Нашите медиуми, според тоа, сето ова време озвучуваа шепоти, соблекуваа и приведуваа луѓе, ја вршеа работата на полицијата, јавниот обвинител, судиите, маалските трачари. Сето тоа - не само за да си го зголемат тиражот туку многу повеќе затоа што државните органи не си ја вршат својата работа (како и маалските трачари). А кога државните органи не си ја вршат работата, тогаш народот станува државен орган. Ги зема работите во свои раце. Тој е тогаш и истражен судија и јавен обвинител, и затоа – сé е можно. |
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e, nekoi neporasnati si mislat deka, zatoa shto na vakvi ''izdanija''kako ova,kade sè se ''treska'', imalo slobodoa!
Изменето од Анастеа - 15.Март.2011 во 01:40 |
|||
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Критички настроените медиуми, згаснуваат?За жал не си единствен/а . Тоа се почесто почна и гласно да се зборува, а и да се затвораат медиуми кои малку поинаку пишуваат/известуваат. Еве информација за згаснување на еден неделник. Чудна е коинциденцијата- за што тие пишуваат Глобус ќе престане да излегува. Инаку Фокус продолжува да ја третира темата за премолчената далавера со Националната платежна картичка на Груевски и со синот на пратеничката Дулиќ, сега вработен во Царина, но и сопственик на фирма која добива милионски тендери од Владата. |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колумната на Е.Ризаов Заборави ако можеш ме потсети на една друга негова колумна (која не можам да му ја заборавам). Покрај сите негови плуканици, дотичниот господин македонизмот го изолира као штетен вирус, зараза, БОЛЕСТ, делејќи граѓани на ПАЦИЕНТИ, заразени, болни кои требало да се изолираат во карантин или да се лечат со колективна терапија или да бидат вакцинирани... Човекот осудува политичари и колеги новинари за етикетирање и поделби, па си велам баш тој ли најде да зборува за недостиг на демократија, кога со сличните на него, по јавни медиуми им е дозволено да плукаат и да се потсмеваат и со државата и со нејзините граѓани и да им делат дијагнози од ракав?! |
|||
The_Boss
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор GFX Designer Регистриран: 31.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
има и тоа премногу!
само диктатура за мрчалата па да видат што е тоа диктатура а не да јадат бурек дека имало диктатура и незнам ти ја што! |
|||
Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.
|
|||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ima , jasno deka ima,..i vrapcite toa go gledaat,
ama ,...samo dodeka ne im stapnesh na zulj na lopovite vo vrvot na drzavata! ...ako si milozvuchen i slatkorechiv site vrati ...na drzavnite trezori ti se ,..otvoreni ! |
|||
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тројца аналитичари (доктори на науки) со сосема различни гледишта за слободата на говорот. Мене најинтересно ми се виде гледиштето на професор Јован Доневски- дека во Македонија и нема некоја слобода на говор
Гласноговорници за стратегиско свртување Сосема спротивен е ставот на Јован Донев, директор на „Евро Балкан“. Официјалните позиции и мислења на државата, објаснува тој, ги соопштуваат претседателот на државата, премиерот, членовите на Владата. „Оттаму, згрозен сум од помрачениот ум кој се јавува во Македонија, а кој забранува секаква критика на се' што доаѓа од ЕУ и од САД, па вклучително и од амбасадорот Рикер. Она што по објавената колумна му се случува на Ристо Никовски е срамота за Република Македонија“, вели Донев. За него е недозволиво во 21 век човек да не може јавно да каже што мисли, а притоа да не повикува на омраза и потсетува дека она што го кажа градоначалникот Талески тој многу порано го изрекол. „Да потсетам дека шест пати сум изјавил дека политиката на Грција кон Македонија е политика на холокауст кон македонскиот народ. А ако некој не знае што е политика на холокаустот, нека ми се јави. Сите што го поддржуваат однесувањето на Република Грција кон нас, фактички ја поддржуваат политиката на холокаустот и ова не ми го кажал ниту Груевски ниту Иванов, туку е мој став“, дециден е Донев. |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Уништена тема со спамирање и лични навреди! Опомена за Кингдавид и Марсовец. Прва опомена за VaSoLjin. Брза суспендиран на 3 дена. |
|||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
- Дали разбирате Г-дине Орбан дека Европа е родена како реакција на тоталитаризмот и дека база на демократија и либерализмот е токму слободата на изразувањето. Никогаш демократијата не умира затоа што има повеќе слобода. Демократијата умира кога се ограничуваат слободите“, изјави Даниел Комбедит. |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |