![]() |
|
Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!?? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Автор | |
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--Noviot "svez" premier---....abe aj ovaa mandza on odamna si ja krcka ne e bash sveza .....samo nekako ne ja pogoduva.... se go greshi tajmingot za nasha sreka ..... razbira se neli
![]() |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Зошто да не, ке имаме во секое село факултет... |
|
Homo homini lupus est...
|
|
![]() |
|
FeaR ![]() Сениор ![]() ![]() False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
samo on ne!
![]() |
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
уф...среќа наша...се од паметен попаметен...кај ќе ни е крајот
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
1 april pomina a toj uste e vo filmot
![]() |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
ова со рамковниот , е некоја зезанција , нели
![]() Изменето од МАРШАЛ - 12.Септември.2010 во 19:33 |
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=127328
„Бес ме фаќа кога за раководителите на државата има предност наколна населба, изградена со три до четири милиони евра, а нема предност со помалку од 500 илјади евра да се спречи загадувањето на Охридското Езеро. Мора да се спречи начинот на вакво владеење. Мора тоа да се спречи, и да се гради тоа што треба, а не да се гради некое си минато. Минатото не може да се гради, може да се гради само иднината“, порача Велија Рамковски. Жителите на туристичкото село Радожда, сместено на десеттина километри западно од Струга на брегот на Охридското Езеро, сметаат дека по крахот на оваа туристичка сезона, крајно е време идната да ја пречекаат со изграден колектор, што за државата како грижа за нејзините граѓани, нивното здравје и егзистенција, мора да е највисок приоритет. ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од mungos80 - 12.Септември.2010 во 19:29 |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Izi momche. Ramkovski vo seta ovaa gagavuzija mi se chini deka bi bil najdobriot PREMIER koj i ponatamu kje go posakuvame. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Izgleda deka Ramkovski sfati deka Makedoncite kolku i da gi gazis , omalovazuvas , ponizuvas gajle si nemaat osobeno koga e vo prasanje politickata opredelba, pa taka celosna energija ja svrte kon Albancite znaejki deka tie se mnogu pokriticni pa taka ne prestanuva da ne bombardira so vesti koi doagat od raznorazni Albanski mediumi i "nevladini" organizacii, sekako obiduvajki se da vnese nemir vo kukjata vo stil na negoviot mentor.
Pa taka denes izvestuvaa za nezadovosltvoto iskazano od strana na albanskata "nevladina" Realiti: „Признание“ за Груевски и неговата најдискриминаторска политика Катерина Гетева Коментари (4) 06.08.2010 15:46 Ваљон Беља Премиерот Груевски денеска се закити со признание, му го доделија од албанската невладина, „Реалитети“. Достигнувањата на премиерот нема сила никој да ги спречи, а заслугата до Груевски е за неговиот успех и реализација на неговата најантиалбанска програма. Успесите на Груевски ги редеа од невладиниот албански сектор почнувајќи од Енциклопедијата, Законот за наталитет, македонски јазик од прво одделение, па се до дискриминацијата на гробиштата на град Скопје во Бутел. „Јасно се гледа дека оваа држава која што треба да биде заедничка и еднаква за сите, не само што не го сменила пристапот кон албанските граѓани но, оваа држава продолжува да го краде економскиот дел кој што исто така им припаѓа на граѓаните - Албанци“, изјави Ваљон Беља, „Реалитети“. Претседателот на Владата, за спроведување на својата антиалбанска политика, се оглушил на реакциите на политичките партии, НВО-ата, центрите за истражувања па дури и на високите претставници на ЕУ, обвинија од „Реалитети“. Според нив, врз Албанците се спроведува економска нееднаквост, од прогласувањето на независноста на Македонија па до денес. Таквата политика добива легитимитет од однесувањето на ДУИ во власта, која според „Реалитети“ е кукла во рацете на Груевски, неспособна да влијае или да ја спречи економската кражба. Премиерот на признанието од „Реалитети“ му даде политичка позадина. Заслугата Груевски не ја прифати. Политичка инструираност или не „Реалитети“ денеска му се заблагодари за посочените контроверзни проекти на неговата влада. http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=126104 Sekako kako i sekogas do sega A1 nemase doblest da ja objavi replikata na premierot bidejki taa nikako ne im odgovara vo ostvaruvanjeto na nivnite nameri, pa taka moram da vi ja prostiram replikata prevzemena od Sitel: Премеирот Груевски ги отфрли како неточни денешните обвинувања на НВО Реалитети дека Владата недоволно инвестира во области каде што има доминатно албанско население. Според него станува збор за, како што истакна, ставови на лица кои се партиски обоени, а се затскриваат зад невладина организација, со цел да го дескредитираат него и Владата, а што е вели легитимно. - Не е точно дека инвестираме на места каде што не живеат Албанци. Еве денеска сме во село кое што е со доминатно албанско население. Инвестираме во Тетово градиме универзитет од 10-11 милиони евра, инвестираме во патишта, во спортски објекти итн., така што во целост го демантирам фактот дека имаме селективно инвестирање. Напротив се обидуваме да имаме рамномерно инвестирање насекаде, во сите делови на земјата затоа што сите граѓани на Македонија заслужуваат од средствата што се одвојуваат во буџетот да видат благодет во местата во кои што има некакви недостатоци, рече Груевски. http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/gruevski-makedonija-podgotvuva-timovi-za-brz-pochetok-na-pregovorite-so-eu |
|
![]() |
|
Рамковски: Животот го „црта“ новиот премиер, а не јас!
Груевски насекаде гледа коалиции и нови премиери. Нема потреба јас и Црвенковски да го „цртаме“ новиот премиер. И на малите деца им е јасно дека тој не треба да биде човек што се занесува дека е Александар Македонски. Ако сакаме да преживееме и да напредуваме, економијата и бизнисот не смеат да бидат слуги на власта, туку обратно, вели сопственикот на телевизија А1. 10:00 | 30.07.2010 | Автор: Шпиц Поважно од тоа кој ќе биде идниот премиер е како ќе се владее со Македонија. За ова се разговарало на средбата меѓу лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски и бизнисменот Велија Рамковски, минатата недела во Охрид, вели сопственикот на телевизија А1. Средбата, што ја потврдија и Црвенковски и Рамковски, воопшто не била тајна, како што беше објавено, туку се одржала во ресторанот на хотел во Охрид, преполн со гости. Немало ни причина да биде тајна, бидејќи нема што да се таи, објаснува Рамковски. Но, така не мисли и премиерот Груевски. По објавувањето на информацијата за средбата во „Вест“, прво со жесток напад се огласи провладиниот „Вечер“, а потоа не додржа и Груевски. Според него, тоа било формализирање на досегашната неформална коалиција меѓу Рамковски и Црвенковски. - За мене нема ништо ново, во тоа во смисла дека таму постои една неформална коалиција еден подолг период, сега само полека го објавуваат тоа, го формализираат на некој начин. Така што тоа е легитимно, нивна работа. За мене не е ништо ново, затоа што за таа конекција веќе подолг период сме запознаени - изјави Груевски. Рамковски и Црвенковски по средбата соопштија дека се разговарало за принципиелни, а не за персонални прашања. За профилот на новиот премиер во СДСМ ќе се одлучува тогаш кога ќе дојде вистинскиот момент, нагласи Црвенковски, додавајќи дека одлуката ќе биде пред се мотивирана од процената како посигурно и побрзо да се постигне главната цел, а тоа е што поскоро запирање на погубните политики на актуелната власт. Сопственикот на телевизија А1 вели: - Груевски насекаде гледа коалиции и нови премиери. Нема потреба јас и Црвенковски да го „цртаме“ новиот премиер, него го „црта“ животот, кризата во која сме заглибени. И на малите деца им е јасно дека идниот македонски премиер не треба да биде човек што се занесува дека е Александар Македонски или на кого ноќе му се сонуваат цркви што треба да се изградат. Ако сакаме да преживееме и да напредуваме, економијата и бизнисот не смеат да бидат слуги на власта, туку обратно. Рамковски не одбегнува директно да одговори на прашањето дали тој е заинтересиран да биде идниот македонски премиер. - Јас се интересирам за економската, а не за кадровската политика. Со сите свои капацитети, како успешен бизнисмен и сопственик на најмоќната телевизија, јас квалитетно влијаам и во иднина ќе влијаам да ја подобриме економијата, да го реформираме буџетот, да ги хармонизираме меѓуетничките односи, да ја засилиме европската агенда. Мислам дека со Црвенковски најдовме заеднички јазик за ова принципиелно прашање. Тоа е суштината за нашата „конекција“, како што ја нарекува Груевски. И сакам да му порачам на премиерот дека Црвенковски не е единствената „конекција“ со која разговарам за овие работи - вели Рамковски. Токму Груевски и луѓето околу него можат и самите да сведочат за начинот на кој сопственикот на А1 гледа на политиката. - Големите субвенции во аграрот, со кои постојано се фали Груевски, се мој проект. Телевизијата А1 го наметна тој проект и во неспосредна релација со луѓе од владата, учествувавме во него. Тоа го знаат сите. И во тоа нема ништо лошо. Лошото почна подоцна, кога тој проект почна да се партизира. Е тоа е точно она за што зборувам и што не смее да ни се случува. Партиите не смеат да ги загрозуваат економските проекти и економијата во целина, заради јакнење на рејтингот на еден човек. Значаен дел од парите од буџетот мора да се враќаат во стопанството. Не може спомениците да бидат поважни од живите луѓе. Не можеме да дозволиме неспремноста на еден човек да реши еден важен меѓународен спор да ја запре целата земја на патот кон Европа и сите да кинисаме за Индија. Таков премиер не ни треба. Тој може да си биде лидер на својата партија и тоа е легитимно. Но, во Македонија во иднина мора да се владее поинаку - вели Рамковски. http://www.spic.com.mk/kat/hronika/ramkovski-zivotot-go-crta-noviot-premier-ne-jas.html ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
ццц..ме мрзи да пишувам, па се цитирам со пишаното на друго место, оти тоа е моето размислување- ЗАМАЈУВАЊЕ НА ЈАВНОСТА,
да се одвлече вниманието многумина новинари (медиуми) бомбасто ке “откријат“ афери со кои верглаат, верглаат и ја замајуваат јавноста одвлекувајки го вниманието од ваквите ситни нелогичности. Војна на медиумите или Зинго VS Велија! |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Имаше Велија една политичка екск*рзија за последните избори мислам,ама никако не ми текнува името на партијата со која кандидираше.
Сега тој ќе се обиде да се шлепа со СДСМ а може и само шпекулации се ова новинарски,ќе бидимее,ќе покаже времето. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Па во суштина, мислам дека и не е лошо Грујо за против-кандидат на следните избори да го има сопственикот на А-НУЛА, македонскиот медиа-магнат ала Берлускони, г-динот Велија.
Треба ВМРО од 63 пратеници да го зголеми бројот накај 75. ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |