|
Баба Ванѓа |
Внеси реплика | страница <1 23456 17> |
Автор | ||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Covekovite odluki ja formiraat negovata sudbina..
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
petar trajanov
Група Регистриран: 13.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sekoj covek ima svoja darba i svoja sudbina .Od sudbinata ne se bega (stara mudrost). |
||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
јас имам една дилема околу Баба Ванѓа:
Дали таа имала избор? Дали таа морала да живее со таа „дарба“? |
||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
точно така и јас го разбирам Исус, тој навистина дошол да ни го покаже патот. кога човек во некои ситуации не го разбира, нека биде упорен во својата вера, бидејќи доаѓа и тој момент, на спознавањето на зборовите на Исус. јас го разбирам Исус баш како воин, кој дошол на овој наш свет да ни покаже како да го победиме злото, или недостатокот од светлината со вера, надеж и љубов, да ни даде оружје да се избориме против секое покајание, но пред се` да се избориме со самите себеси, да се надминеме. една таква алатка за почеток на борбата е молитвата „Оче Наш“. |
||||
Niko777
Сениор Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 170 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во старите времиња, Библијата била на латински, и го учеле народот дека "не е доволно паметен" да ја чита Библијата, туку "само одбраните"
Во денешно време повторно "истата финта во друго пакување". Секој може да добие Библија и да ја чита, СО МОЛИТВА и ПОКАЈАНИЕ од Срцето. Библијата е ЗА СЕКОГО, БЕЗ ИСКЛУЧОК, не дозволувајте да ве оддалечат од Божјиот Збор, па да ве водат да читате човечки книги од луѓе грешници, или да морате да барате помош од било кои баби (без навреда кон бабите). Господ Бог е Исус Христос ги повикува СИТЕ на ПОКАЈАНИЕ. Исус Е патот, од почетокот на патот до крајот на патот. СЕКОЈ ГРЕШНИК е ПОВИКАН, никаква "предприрема" не е потребна. Исус Христос Господ Бог лично ќе ги поправи грешниците, тие самите не го можат тоа. 31 Исус одговори и им рече: „Здравите немаат потреба од лекар, туку болните. 32 Не дојдов да ги повикам праведните, туку грешниците на покајание.” (Лука 5:31-32) Поздрав, Изменето од Niko777 - 24.Април.2010 во 10:44 |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne se raboti samo za eden pasus, tuku za sevkupnoto Isusovo propovedanje. Ubav primer za toa e koga Isus mu se obrakja na mladiot chovek i mu veli deka kje se zdobie so carstvo Bozhje i kje mozhe da pojde so nego ako se otkazhe od bogatstvoto. I kako se razbirani tie Isusovi zborovi? Bukvalno - bogatite nema da se steknat so carstvoto Bozhje! No Isus ne go rekol toa. Lugjeto samo interpretiraat. Za ova diskutiravme nadolgo i nashiroko, a jas otvoriv tema tokmu za toa i na drug podforum. I ako beshe s'e taka ednostavno, zarem kje postoeja stotici hristijanski denominiacii? Za da mozhe Isus da bide potpolno razbran, onaka kako shto toj navistina gi prezentiral svoeto uchenje, treba chovek da bide na negovo svesno nivo. S'e sto e podolu od toa mozhe edinstveno pomalu ili povekje da se priblizhuva do nego... no nikogash nema da se izramni. Duri i negovite apostoli, koi go sledel i go slushale tri godini, bile daleku od potpolnoto osoznavanje na onoa shto im bilo prenesuvano. I tokmu zatoa se site tie interpretiranja. I sega nekoj kje reche - nie morame da gi vratime izgubenite ovci kon VISTINSKOTO Isusovo propovedanje! Koe e toa VISTINSKO interpretiranje koe MORAAT site da go sledat kako edinstveno avtentichno znachenje na Isusovite zborovi ??? Koj e toj shto kje stane i kje reche JAS ZNAM TOCHNO SHTO SAKAL DA KAZHE ISUS! Изменето од Messenger - 24.Април.2010 во 03:43 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
E pa sega biznis e biznis hahahaaaaa a za da dojde nekoj crkoven avtoritet ovdeka ne stanuva zbor - zatoa sto tie se posveteni na osoznavanje na tajnite bozestveni i im e gajle za ovoj podforum.Ovdeka moze da dojdat samo avtoriteti od rugite crkvi koi pak morat jadnite da si najdat musterii izgubeni ovci za bricenje i vrti suci pak doadjame do toa biznis si e biznis ... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
I ovaa go ostavam za kraj. Gospodine kade vidovte vie deka jas psihijatrite (znaci vie toa go napravivte) gi sporeduvam so baba Vanga - so koe pravo se osmelivte da isprevrtite zborovi i da pocnete baba Vanga koja velite deka e svetica za vas da ja sporeduvate so se i sehto ??? Zarem vashata nesigurnost vo diskusite ce ja nadoknaduvate so neprimerni sporedbi koi na vas vi odgovaart zasto vi otvaraat pole na koe ce ja falite baba Vanga a na se drugo ce plukate nesvesni kolku pri toa na baba Vanga i pravite steta??? |
||||
Give me your secrets
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не би рекла, откако лично се уверив по сеансата кај попадиката на о. Па******и, веќе знам дека нема ни срам, ни перде што би се рекло народски. Мене ме “избричи“ за 500 денари и око не и трепна додека ми пророкуваше без да ми погоди ни збор
Пуста женска љубопитност |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
petar trajanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Crkovnite avtoriteti se plasat da ne bidat izbricani. |
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Би било убаво и некој црковен авторитет да се вклучи во оваа дискусија. |
||||
|
||||
petar trajanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne moze ni obicniot covek da gi sravnuva biologijata,fizikata si psihoterapijata.Prvite se cista prirodna nauka opiplivi za covekovite setila a vtorite se cista mistika.Ispaga psihijatrite pravele i pravat dobri dela a pocituvanata samo zlodela.Nemozes da imas pretstava na kolku baba Vanga i ima pomognato.Za nejzinata sposobnost samo mozat psihijatrite da sonuvaat.Kaj baba vanga nemase posetitel nezadovolen a kaj psihijatrite ludnicite se prepolni.Psihijatrite zimaat ogromni plati honorari,mita i sto uste ne baba vanga ne zimase nisto. |
||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Можеби е време да се отворин и една посебна тема за Даровите на Светиот Дух или посебно за Дарот на Прорекување. Да видиме што точно се подразбира тоа. Некои проповедници сметаат дека под ова се мисли на поучување, но јас мислам дека прорекување си е прорекуввање. Е сега ако е така, и ако некои ученици имаат ваква дарба, кад се тие денес? За што прорекуваат? Има ли такви свештеници? Ако да-зошто црквата нерадо гледа на овој дар? Вреди да се разгледа. |
||||
|
||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Blagodaram Marija za odlicno postaveno prashnje koe sega uste povece ne doblizuva do edna tocka od ovaa diskusija ..Veruvanje ili neveruvanje vo toa sto go raboti baba Vanga, od edna strana ja imame bab Vanga vo koja mnogu ludje veruvaat a od druga strana imame apokrif koj se veruva deka e napishan od bratot na Isus Jakov i vo koj vsushnost se povtoruva onaa sto go ima kazano biblijata za prorcite samo sto vo apokrifot e uprosteno i jasno kazano. Dva avtoriteti se sudiraat tuka , koj li ce e vo pravo ???? |
||||
Give me your secrets
||||
Внеси реплика | страница <1 23456 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |