![]() |
|
Его |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 25> |
Автор | |
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...тогаш нема веќе да биде моја
...универѕални вистини и однапред испишани правила не постојат |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
како ми е желба и ти наречи ја...
но ако си храбар... како ти е желба... и ти наречи ја како мене... |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
...како ти е желба така наречи ја
|
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
неговата...
значи својата во негово име...?! |
|
![]() |
|
...колку повеќе прашања толку помалку одговори,и обратно
...како и да е ја играме неговата игра ![]() |
|
|
![]() |
|
Его...
е загатка...?! или... решена равенка...? ![]() |
|
![]() |
|
...ќе го чекаме Годо да ни ја објасни загатката...вака изгледаме како првачиња,па чекаме точна дефиниција
![]() |
|
|
![]() |
|
outlook123 ![]() Сениор ![]() ![]() Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
многу ми е интересен лукавкото, многу!...
![]() пс. нема потреба од наводници повеќе, не! ![]() и онака секој си толкува како си толкува.. ![]() една мала поука де.. овде и сега, ![]() која и идеја да ја имаш за себе, не е тачна, не е! - од искуство.. ![]() Изменето од outlook123 - 22.Март.2015 во 09:01 |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
outlook123 ![]() Сениор ![]() ![]() Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
каде е егото?
колку и да е убаво и паметно - се губи... нема го! ![]() и не треба памет, да се "види" тоа ![]() Изменето од outlook123 - 09.Февруари.2015 во 22:41 |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
egoto e vo red ako imas znaenje/kvalitet
ako nemas glupavo e da imas ego da bideme realni
|
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Егото гледано во минатото малкумина можеле да го препознаат,
и го дефинирале како илузија,бесчестивиот,лукавиот итн... Од гледна точка на сегашноста тоа е апсурдно зошто сите знаеме со што све тоа е поврзано. Но од една повисока перспектива гледано егото претставува само начин на кој ние еволуираме. И може да заврши како еден електро шок кој не разбудил. |
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
a Be i komadicot da bese svesen za ednoto ke bese sopatnik na onoj sto go razbudi
![]() |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
![]() dualizmot go dvizhi svetot i taka ednata "polovinka" vechno si traga po "drugata" - stremenje i kopnezh po harmonija i balans - potreba za ljubov? ednoto de ![]() koj sega i ovde kje se zamara so napredok, evolucija na chovekovata svest - spoj so edna poinakva?? ![]() oti neli, mozhe ne daj bozhe da ne snema! ![]() |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
nema sansi:)
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |