IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто учиме, кога блага веза немаме?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто учиме, кога блага веза немаме?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака Обратен редослед
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 15:14
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Originally posted by tiggy_sparrow tiggy_sparrow напиша:

И Тигицава те познаголема%20насмевка

Али... како прво... тој е ЗајцеФ (со В треба, али ова му е уметничко имеплазење)
а второ, сите му викаме во класот дека ќе го биде таму, а тој не сака ни претседател на одделението да бидетага

Ааа...ок тогашцрвенеење
Се испричавамплазење
како негов портпарол го прифаќам извинувањетоплазење

ела ми да ми те гушнамголемо%20гушкање...туку да не ни се лути Литиум што и одиме офтопикзагриженост

Па мора малце работ да има и таа...
големо%20гушкањебакнеж
големо%20гушкањеголемо%20гушкање
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 15:12
Originally posted by tiggy_sparrow tiggy_sparrow напиша:

Али... како прво... тој е ЗајцеФ (со В треба, али ова му е уметничко имеплазење)
а второ, сите му викаме во класот дека ќе го биде таму, а тој не сака ни претседател на одделението да бидетага

Ааа...ок тогашцрвенеење
Се испричавамплазење
како негов портпарол го прифаќам извинувањетоплазење

ела ми да ми те гушнамголемо%20гушкање...туку да не ни се лути Литиум што и одиме офтопикзагриженост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 14:46

Ааа...ок тогашцрвенеење
Се испричавамплазење
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 14:04

Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 21:22
Скраја да е...
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 20:46
големо%20гушкањеЗајчев некој јак политичар ќе биде, мајке миголема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 17:46
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Уште поубаво на час... кој сака нека слуша, кој не сака никој не го тера... Само да ги слушаш што кажуваат 7 сати ќе ти прсни главата , а не пак и да го памтиш (да пробаш да го памтиш)тоа што
го кажуваат.
Убаво си е така со галамата на учениците и со незаинтересираноста на професоритe, инаку ќе биде убиствено, ептен неподносливотрепкање Е тогаш дури кога ќе се вратиш дома нема да можиш да мрдаш...Туку... зарем има и некој што сака да слушнезбунетостНи тренираат живци, ете ти една добивка од школотоплазењеА тоа што никој ништо не учи таму, па да ти кажам и не ни е баш многу гајленамигнување

Абе и јас така викам кој сака нека слуша кој неќе никој нека не го тера.Ама па тој што неќе да слуша нека заќути и нека седи мирен-ете му компјутер нека игра,нека разговара тивко.Ск*рчено ми е од стоки што се смејат и дерат на глас на среде предавање,од ученици што се шетаат по училница,од мобилни што ѕвонат!Луѓево буквално не знаат како да се понашаат.

За вториот болд-ако предавањата се по интересни и професорите се по добри не 7 часа-14часа би ги слушал со задоволство.Не мора се да запамтиш што слушаш-ни половина не мора,доболно е некој поим да ти остане в глава.

Така со галамата и со незаинтересираноста не е воопшто убаво-не е ни добро,само кај нас како одиш погоре со школото се по мизерно и по мизерно е па ни се чини дека е нормално ова што се случува...

А дека на никој не му е гајле свесен сум-ние малолетниците сме последна грижа на секого во државава иако треба да бидеме прва.Копуците во влада се по загрижени за височината на пензијата и дали таа се покачила или опаднала за 2% одколку за тоа дека пола училишта личат на санаториуми!На крајот на краиштата ни нас самите не ни е грижа за образованието и се што го опкружува-гледаме да се протнеме некако со полесно ако се може па кој колку знае ич не е важно.Али тоа е менталитет забушантски има државава...
тоа бе батоголемо%20гушкање
Точно тоа што требаше да се кажи на темава...
имаш честење од мене за муабетов, да ме потсетиш кога ќе заучимеголема%20насмевка ама обавезно, еј

Битни се тоа пензиите и за нас...
Пред секое одење на школо го отварам паричникот на дедо миголема%20насмевка

Туку.... гледам мамамд не средила по малце,  значи мали да ги намалиме вулгаризмите во постовитецрвенеење

Изменето од volkswagen - 11.Јануари.2010 во 17:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 17:37

Уште поубаво на час... кој сака нека слуша, кој не сака никој не го тера... Само да ги слушаш што кажуваат 7 сати ќе ти прсни главата , а не пак и да го памтиш (да пробаш да го памтиш)тоа што
го кажуваат.
Убаво си е така со галамата на учениците и со незаинтересираноста на професоритe, инаку ќе биде убиствено, ептен неподносливотрепкање Е тогаш дури кога ќе се вратиш дома нема да можиш да мрдаш...Туку... зарем има и некој што сака да слушнезбунетостНи тренираат живци, ете ти една добивка од школотоплазењеА тоа што никој ништо не учи таму, па да ти кажам и не ни е баш многу гајленамигнување

Абе и јас така викам кој сака нека слуша кој неќе никој нека не го тера.Ама па тој што неќе да слуша нека заќути и нека седи мирен-ете му компјутер нека игра,нека разговара тивко.Ск*рчено ми е од стоки што се смејат и дерат на глас на среде предавање,од ученици што се шетаат по училница,од мобилни што ѕвонат!Луѓево буквално не знаат како да се понашаат.

За вториот болд-ако предавањата се по интересни и професорите се по добри не 7 часа-14часа би ги слушал со задоволство.Не мора се да запамтиш што слушаш-ни половина не мора,доболно е некој поим да ти остане в глава.

Така со галамата и со незаинтересираноста не е воопшто убаво-не е ни добро,само кај нас како одиш погоре со школото се по мизерно и по мизерно е па ни се чини дека е нормално ова што се случува...

А дека на никој не му е гајле свесен сум-ние малолетниците сме последна грижа на секого во државава иако треба да бидеме прва.Копуците во влада се по загрижени за височината на пензијата и дали таа се покачила или опаднала за 2% одколку за тоа дека пола училишта личат на санаториуми!На крајот на краиштата ни нас самите не ни е грижа за образованието и се што го опкружува-гледаме да се протнеме некако со полесно ако се може па кој колку знае ич не е важно.Али тоа е менталитет забушантски има државава...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 13:43
Ја пак под волсквагенголема%20насмевка

Се сложувам со Бисератрепкање
Одиш на школо, седиш таму на пример од 12 до негде 6 часот и си буквално преморен!
Јас се земам за пример...

Кога сме втора смена...Од почетокот до негде четврти час е ок, и буквално, лекциите на час ги учам. Меѓутоа, негде после четврти, концентрацијата ми опаѓа, и никако не ми оди во глава она што се предава...замисленост
Сето тоа комбинирано со лоши професори, кои само гледаат да кажат што имаат и да отидат, е залудно потрошено време.сршено%20срце

Потоа доаѓам од училиште, го фрлам ранецот, преморена се оптегнувам во дневна и гледам ТВ, и потоа пак на учење...воздивнување
И се сама учам, наместо да знам од часот, а дома само да повторам...лутина

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 12:20
Уште поубаво на час... кој сака нека слуша, кој не сака никој не го тера... Само да ги слушаш што кажуваат 7 сати ќе ти прсни главата , а не пак и да го памтиш (да пробаш да го памтиш)тоа што го кажуваат.
Убаво си е така со галамата на учениците и со незаинтересираноста на професоритe, инаку ќе биде убиствено, ептен неподносливотрепкање Е тогаш дури кога ќе се вратиш дома нема да можиш да мрдаш...
Туку... зарем има и некој што сака да слушнезбунетост

Ни тренираат живци, ете ти една добивка од школотоплазење
А тоа што никој ништо не учи таму, па да ти кажам и не ни е баш многу гајленамигнување

Изменето од mamamd - 11.Јануари.2010 во 13:09
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 10:20
Точно бисерна-школово ја исцицува цела енергија од нас.Кога ќе си дојдам дома се чуствувам преморен(а сум седел цел ден)и не сум способен за никаква умствена работа

А за на часови да не зборувам- професориве си предаваат и ич не им е гајле дали ги слуша некој.И да сака човек да слушне нешто неможе од галамата!

Не треба да се вика повеќе училиште она-јас на училиште не сум научил ништо последниве 3-4 години-се сам дома учам...

Изменето од mamamd - 11.Јануари.2010 во 13:08
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 00:08

jas se trudam da se koncentriram na chasovite i da naucham neshto, ama da priznaeme - ne e vozmozhno, koga samo ti si zboruvash a drugite 90 % dremat, i toa asalno... obichno, koga odam na shkolo, znam deka kje si dojdam preumorna ( ni sama ne znam od shto ) i kje moram da sednam da go ucham toa shto trebalo da go naucham tamu...

i mnogu od tie fakti i raboti nema voopshto da ni bidat potrebni.... збунетост
Кон врв
s_girl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јануари.2010
Локација: Macedonia
Поени: 204
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај s_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2010 во 16:45
Originally posted by vlad0 vlad0 напиша:

Цитирај само колку за да зна родителите кај сте... :)

да ама понекогаш ни родителите не зна кај смезадоволство

абе за лажење мали деца.. :)
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2010 во 14:35
pa bash zatoa i uchish !....za da imash  , barem, ...blaga veza od neshtoнамигнување !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.