|
ПОДДРШКА ЗА АКАДЕМИК БЛАЖЕ РИСТОВСКИ |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | |
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се прашувам дали сите кои коментираат овде ја имаат прочитано енциклопедијата или од „рекла-казала“ имате информации.
А ако некој треба да биде незадоволен од напишаното, тоа прво треба да сме ние македонците и затоа мислам дека такви академици не ни требаат. Еве што пишува изворно од енциклопедијата за нас македонците „ МАКЕДОНЦИ – словенски народ во етничка, културна и национална смисла што живее во РМ, на територијата на етничка Македонија и во дијаспората.“ Дали се сложувате со тоа? Изменето од Ateist - 15.Октомври.2009 во 14:25 |
|
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~Da be Bugyy NATO izvrshi agresija nad Makedonija~,,~No ako toa ne si go uvidel do sega djabe ce ti objasnuam~,,~
|
|
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали НАТО изврши “агресија“ над Македонија и ја окупира Македонија или го “исплеска поголемиот брат“ по газот за да разбере дека “котекот излегол од рајот“ за палавите “дечиња“ кои се заслужни за страдањето над 200000 жртви и 3 милиона бегалци... или за тебе не е важна бројката на останатте човечки суштества? Тогаш се прашувам за каков “цивилизиран“ света се работи ако некого нарекуваме “планинци“, “балии“, “усташи“ а другите ги нарекуваме “храбри момци“ из прве крајишке.... Дали академикот е воен експерт или аналитичар? Дали имал соработници кои биле воени аналитичари и дал целосна подршка при здравв разум? Ние сме народ да му се чудиш и воодушевуваш, како знае да му се радува на онан што сака да го слушне, а не колку е вистинито... Изменето од Buggyman - 15.Октомври.2009 во 01:45 |
|
Homo homini lupus est...
|
|
Dzingis Kan
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I od mene poddrska za negovo isklucuvanje od akademijata.
|
|
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~Davam apsolutna podrzhka na Akademikot Blazhe Ristevski za karakterno iznesenite vistini vo Makedonskata Enciklopedija i sum za da istata vece objavena ostane negibnata i vo komplet kako shto e vo momentot~,,~
|
|
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako vekje EU i NATO ni se neprijateli, zosto barame priem vo tie organizacii??? Ima li smisla toa?
Abre, epa Makedonce... Treba da razmislime malku porealno site ako NATO i EU se agresori, togas da ne vleguvame kaj niv. Da ne odime offtopic, nikakva poddrska za akademikot i za onie sto ja pisuvaa Enciklopedijata i neka ja prepravat kako sto treba da ne se rezilime pred svetot. Sakaa da napravat enciklopedija prepisuvajki statii od vesnici od 2001 godina i bez maka da zarabotat. E, ne biva toa! Za malku ke stanese graganska vojna zaradi nivnite nepromisleni pisuvanja. Изменето од Анастеа - 14.Октомври.2009 во 14:53 |
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~Abe ,,DAVIDE,, kako ne se agresori NATO i EU - koj go bonbardirashe nashiot severen sosed i mu ja odzema teritorijata Kosovo A??? ~,,~
~,,~Znaesh li kolku chini eden den vojuvanje :hrana,oruzhje oprema i nadvoreshna zhiva sila??? Dali misish deka planinskite selani ja imaa taa platezha moc da go finansiraat konfliktot kaj nas??? ~,,~Dali Eu ne gi eksploatira i ucenuva zemjite vo razvoj od tipot na mkd i slichnite na balkanot??? ~,,~ Ako ovaa ne se tochni podatoci togash vo celost se izvinjavam oti stvarno ne se agresori i manipulanti~,,~ A ako e tochno togash poispravno e da se dozhivee vistinata oti deluva na istorijata~,,~ Изменето од Анастеа - 14.Октомври.2009 во 14:50 |
|
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cirkusot prodolzuva znaci. Kakva poddrska za akademikot vi se molam? Napisale deka NATO i EU se agresori a sakame da vlezeme tamu. Smeski nevideni. Eden inteligenten covek mora da pazi sto ke kaze pred se, a kamo li pak za toa sto ke napise i otpecati. Ogovornosta ne treba da ja snosi samo toj , tuku i site sto ucestvuvale vo pisuvanjeto na Enciklopedijata. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе видиме денес што ќе го крстат Блаже на вонредното собрание на МАНУ и што ќе биде понатаму со енциклопедијата.
Академикот не се предава лесно, па најави и правна борба за ова капитално дело како и тужби за “клеветачите“... |
|
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~so pochit mu doveruvam celosna podzhka na akademikot Blazhe Ristevski~,,~
|
|
|
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Подршка, да си замине што побрзо...
|
|
Homo homini lupus est...
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Орлов, повеќе нема да те опоменувам за вакви навредливи коментари!
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kому ли му смета светата македонштина? ....ако се виновни ќе одговараат, а не се...... Изменето од Анастеа - 10.Октомври.2009 во 23:27 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lilice, doprva ke iskopuvaat za da ja dokazhat kompletnata slika za kulturata na antichkite Makedonci kako istoriski podatoci, dodeka antichnosta na etnichkite Makedonci VEKE e dokazhana.
Ovie ispituvanja na shto shto ti lichat, na zafrkancija li?
Celosniot report;
A duri ima sporedba napraveno VRZ osnova na NAsh*tE geni, so drugite Evropski ili antichki narodi, tuka;
Koi se Palestincite
Mene navistina ne mi e jasno kako voopshto nekoj mozhe da zboruva deka e "nauchna institucija" a da zanemaruva OSNOVNI NAUCHNI FAKTI, kako shto e vo sluchajov akademikov Risteski. Toj zatoa od mene NE dobi poddrshka, bez razlika kolku zhalno da izgleda na TV.
Изменето од Анастеа - 10.Октомври.2009 во 23:27 |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |