IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - Свински грип
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Свински грип

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 09:27
ОК, сега го кликнав.црвенеење
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Audiofil Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Мај.2006
Поени: 374
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Audiofil Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 09:24
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Дали некој вчера гледаше Јади Бурек? Ако не сте, обавезно изгледајте ја репризата (превземена емисија од јутјуб од ХРТ). Ќе ви отвори една нова перспектива на сите кои сте се сомневале чие масло е оваа болест и вакцинацијата против истата.
Nema potreba da ja cekaat reprizata za da ja gledaat emisijata od youtube.Istata emisija mozat da ja dalnodiraat od sajtot sto go staviv pogore.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 09:12
Дали некој вчера гледаше Јади Бурек? Ако не сте, обавезно изгледајте ја репризата (превземена емисија од јутјуб од ХРТ). Ќе ви отвори една нова перспектива на сите кои сте се сомневале чие масло е оваа болест и вакцинацијата против истата.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
EKCTPA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2009
Локација: Macedonia
Поени: 448
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EKCTPA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 09:08
Rabotava ko vicon
-najopasni bolesti se sida i pticji grip!
-mene mi e gajle niti eb.m niti letam.
hahahaha
ne se zamarajte so gripon ako go dobieme togash ke mu ja mislime

Изменето од EKCTPA - 11.Декември.2009 во 09:35
Немој да правиш мали планови, во нив нема магија...
Прави големи планови, цели високо во надежта и работата.
Кон врв
Audiofil Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Мај.2006
Поени: 374
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Audiofil Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2009 во 08:24
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2009 во 16:15
Бројките рапидно растат: Нови 45 заразени од грипот, од нив 27 се деца
Скопје 10.12.2009 - Вкупно 45 лица се новозаразени од грипот А (Х1Н1) во изминатото деноноќие, а вкупно 27 од нив се деца, информираше в четврток Министерството за здравство.

На Клиниката за детски болести, во изминатото деноноќие се хоспитализирани 20 деца, а на Институтот за белодробни заболувања кај децата-Козле, за истиот период примени се седум нови пациенти.

На Инфективната клиника пак, изминатото деноноќие се хоспитализирани 15 нови пациенти, а во Воената болница се згрижени уште три пациенти, сомнителни за инфлуенца А Х1Н1.

Сите новопримени возрасни пациенти се во стабилна здравствена состојба, додека четири од новопримените деца имаат потешка форма на пневмонија.

Од Градскиот завод за здравствена заштита- Скопје информираат дека во текот на денешниот ден, се вакцинирале над 250 лица, а денеска групно се имунизираа и над 30 новинари и сниматели, кои спаѓаат во групата лица кои се изложени на новиот грип тип А (Х1Н1).
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2009 во 15:09
Originally posted by zagor zagor напиша:

...od momentalno 20000 zaboleni od grip kaj nas ,garant 5% se so simptomi na "crven vetar".

...aiiiii,site ke izumreme be u pm.
ni sestrive od forumot ne mozat da ni pomognat....грицкање%20нокти
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2009 во 15:09
da!....a , slusham mutiral i nashol nachin i wireless da se prenesuva! збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2009 во 01:20
kako cuma e bre ova :(
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2009 во 17:11

Почина 25-годишен битолчанец од свински грип

07.12.2009 - 15:12 |

25-годишно момче од Битола почина од свински грип. Седма жртва на вирусот А Х1 Н1 во Македонија. Момчето претходно немало никакви здравствени проблеми. На Инфективна бил хоспитализиран на 28 минатиот месец во исклучително лоша состојба.

Грипот му предизвикал тешка форма на бронхопневмонија. Од клиниката велат дека момчето скоро 10 дена дишело со помош апарат, но и покрај сите напори на лекарите не успеало да ја победи болеста.

Последното деноноќие на Инфективна се хоспитализирани 13 нови пациенти со симптоми на грип. Сите се со потешка клиничка слика. 4-ца се борат за живот.

Се преполнуваат болничките капацитети за хоспитализирање на сомнителни на пандемскиот грип. Изминатата недела на Инфективната клиника биле примени 113 пациенти.

Во Инфективното одделение во Воената болница болничи се лекуваат 24 пациенти, а 74 деца се хоспитализирани на Детската клиника.

Од пандемската комисија најавија отворање на дополнително одделение во Воена болница со капацитет за 50 пациенти. Во него ќе работи медицински кадар од скопските клиники.

Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2009 во 04:07
go preziveavte li?изненадување
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2009 во 19:04
мене најмногу ме загрижува алергијата што си иде со мене кај и да одам,... а точно е тоа дека грип има и тука и таму,..... само работата е во тоа што ако одам, одам сама а моите се загрижени.... демек што ќе ми правеле ако се разболам надвор од македонија...
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2009 во 15:25
За вакцината, мое мислење е дека нема потреба од неа... ризична е пред се затоа што не е доволно испитана, поголема белја може од неа да има отколку од грипот....

а бијонси убаво ти кажа - грипот секаде го има, шетала ти или не... така да, среќен пат и добар провод
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2009 во 14:38
Originally posted by BisernA BisernA напиша:

што мислите за вакцината ??

паметно ли е да се патува во овој период ( надвор од државата ) или да не се превзема беспотребен ризик ??

знам дека е најдобро со доктор да се разговара,.... прво што додека стасам до доктор ќе се разболам.... ама ајде прво да видам вие тука...

ako imash shansa obavezno da odish....
tie se okolu nas zarem mislish deka gi nema ?? koga e veke kasno ke se javat na doktor....
nemoj da se plashis site imat debela prichina koga imaat teshka klinichka slika......
samo da te potsetam...... embola......shap i ligavka ,
bruceloza , ptichij grip....pa ondak ide svinski.......
de zha vu src.....
nemaj gajle i sreken pat kade i da odish....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.