|
Свински грип |
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ОК, сега го кликнав.
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Audiofil
Сениор Регистриран: 23.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 374 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали некој вчера гледаше Јади Бурек? Ако не сте, обавезно изгледајте ја репризата (превземена емисија од јутјуб од ХРТ). Ќе ви отвори една нова перспектива на сите кои сте се сомневале чие масло е оваа болест и вакцинацијата против истата.
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
EKCTPA
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 448 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Rabotava ko vicon
-najopasni bolesti se sida i pticji grip! -mene mi e gajle niti eb.m niti letam. hahahaha ne se zamarajte so gripon ako go dobieme togash ke mu ja mislime Изменето од EKCTPA - 11.Декември.2009 во 09:35 |
|||
Немој да правиш мали планови, во нив нема магија...
Прави големи планови, цели високо во надежта и работата. |
|||
Audiofil
Сениор Регистриран: 23.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 374 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...aiiiii,site ke izumreme be u pm.
ni sestrive od forumot ne mozat da ni pomognat....
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da!....a , slusham mutiral i nashol nachin i wireless da se prenesuva!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kako cuma e bre ova :(
|
|||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Почина 25-годишен битолчанец од свински грип07.12.2009 - 15:12 |
25-годишно момче од Битола почина од свински грип. Седма жртва на вирусот А Х1 Н1 во Македонија. Момчето претходно немало никакви здравствени проблеми. На Инфективна бил хоспитализиран на 28 минатиот месец во исклучително лоша состојба. Грипот му предизвикал тешка форма на бронхопневмонија. Од клиниката велат дека момчето скоро 10 дена дишело со помош апарат, но и покрај сите напори на лекарите не успеало да ја победи болеста.
Последното деноноќие на Инфективна се хоспитализирани 13 нови пациенти со симптоми на грип. Сите се со потешка клиничка слика. 4-ца се борат за живот.
Се преполнуваат болничките капацитети за хоспитализирање на сомнителни на пандемскиот грип. Изминатата недела на Инфективната клиника биле примени 113 пациенти.
Во Инфективното одделение во Воената болница болничи се лекуваат 24 пациенти, а 74 деца се хоспитализирани на Детската клиника.
Од пандемската комисија најавија отворање на дополнително одделение во Воена болница со капацитет за 50 пациенти. Во него ќе работи медицински кадар од скопските клиники.
|
|||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
go preziveavte li?
|
|||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мене најмногу ме загрижува алергијата што си иде со мене кај и да одам,... а точно е тоа дека грип има и тука и таму,..... само работата е во тоа што ако одам, одам сама а моите се загрижени.... демек што ќе ми правеле ако се разболам надвор од македонија...
|
|||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За вакцината, мое мислење е дека нема потреба од неа... ризична е пред се затоа што не е доволно испитана, поголема белја може од неа да има отколку од грипот....
а бијонси убаво ти кажа - грипот секаде го има, шетала ти или не... така да, среќен пат и добар провод |
|||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ako imash shansa obavezno da odish.... tie se okolu nas zarem mislish deka gi nema ?? koga e veke kasno ke se javat na doktor.... nemoj da se plashis site imat debela prichina koga imaat teshka klinichka slika...... samo da te potsetam...... embola......shap i ligavka , bruceloza , ptichij grip....pa ondak ide svinski....... de zha vu src..... nemaj gajle i sreken pat kade i da odish.... |
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |