![]() |
|
Трагичноста на денешното поимање на историјата |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456> |
Автор | ||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Не си ме сфатил Танасе. Не пишува за политика. Пишува дека историскотот ВМРО е организација на касапи. Тоа сакав да ти го кажам. |
||
![]() |
||
taanas ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
|
Виж сега политическите въжделения не ме интересират! Мене ме интересира това което попитах и наемника! Имало ли е според теб хора с българско самосъзнание в Македония преди 1945 година??! |
||
![]() |
||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|
Васко е известен по историческите форуми с негавата екстравагантност |
||
![]() |
||
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
|
Oni beja na oro so Srbite za delba na Makedonija, sega im odgovara pa i pak ke se fanat: ZA SITE SRBOFOBIJASHI U BUGARIJA ![]() ![]() |
||
![]() |
||
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
|
I spored tebe kolku sa bile tie Bugari spored tebe? Spored tebe site sa Bile Bugar, e toa e Propaganda i glupost. |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Танас, Неантички, Да бе иако сте Бугари ве молам погледнете што пишува "историчарот" на неговиот линк. Танасе и јас и ти сме внуци на Илинденци. Погледни што пишува за ВМРО на темата за Груевски и како ги нарекува луѓето што го создале ВМРО!
Сега Неантички зар не е ова пример за платеник? |
||
![]() |
||
|
ich ne, so toa sho serete po sveto za nas, seto toa se odrazuva na politichko nivo, a so toa i nie ne mozheme da prkneme. se e toa edno so drugo povrzano, ama normalno vie toa nema da go priznaete,niti pa ke ste u mozhnost da go sogledate. Primer: Ako Makedonija ne ja Dade Strumica na Bugarija, nema EU Ataka izjava. I da se samo ultra nacionalisti, sepag go nolgu ubavo pokazhuva stavo i odnoso na Bugarskata Drzhava. Dimitrov beshe prakjal na Evropskio Parlament knigi za da gi obrazuva, i vrz osnova na nivnoto novo zdobieno "znaenje" da donesuvat odluki. Isto beshe rekol: "Grcija ima pravo sho osporuva imeto na Makedonija" moesh da se praesh budala, ama vie go zagrozuvate sekojdnevieto na prosechniot Makedonec so toa sho serete po sveto so vashte Propagandi. Istorijata ne e za vo Politikata, ama vie odamna ne go prakticirate toa. |
||
![]() |
||
taanas ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
|
Никогаш не съм отричал че в Македония е имало хора които се викали Македонци! Само казвам че имало хора които са се викали Българи и те не са били малко! Това верно ли е според теб? |
||
![]() |
||
|
Ти можеби не, ама други очигледно имаат. |
||
![]() |
||
|
ni samio ne mozhesh da si go veruvash toa |
||
![]() |
||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
|
Џинот во која тема бил? Дали тогаш постоеле темите? |
||
![]() |
||
|
So istite predispozicii kako sho e imalo i u sred Deneshna Bugarija lugje sho se vikale Makedonci toest Theme Bulgaria i Theme Makedonia. svesti se malce sho lupetash isto ti si taj sho odrekuva deka e i imalo lugje u RM sho sa se vikale Makedonci |
||
![]() |
||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
|
naemnik
βωσσκαρ σο ζλομπνι ναμερι не сум, имам најдобри намери. Ти кога сакаш да веруваш во нереалноста, живи си во четврто измерение. Твоја волја. |
||
![]() |
||
|
Неантички јас веќе не можам по 100000 пати да повторувам за Црквата. Имаш канони провери ги. Има на интернет за Јустинијан- прочитај. Моите ставови се некаде по темиве на форумот( и само Чоли ги разбра и призна дека Охридската Црква не е бугарска; зборев тој ден и со уште некој освен со Чоли ама со кого не знам-пребарај на темите и види ). И слики ти пратив. Повеќе од тоа не знам што да ти кажам. Изменето од macedon_alex - 01.Декември.2008 во 14:34 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |