IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Трагичноста на денешното поимање на историјата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Трагичноста на денешното поимање на историјата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Автор
Порака Обратен редослед
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 15:07
Originally posted by taanas taanas напиша:

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Танас, Неантички, Да бе иако сте Бугари ве молам погледнете што пишува "историчарот" на неговиот линк. Танасе и јас и ти сме внуци на Илинденци. Погледни што пишува за ВМРО на темата за Груевски и како ги нарекува луѓето што го создале ВМРО!

Сега Неантички зар не е ова пример за платеник?

Виж сега политическите въжделения не ме интересират! Мене ме интересира това което попитах и наемника! Имало ли е според теб хора с българско самосъзнание в Македония преди 1945 година??!

Не си ме сфатил Танасе. Не пишува за политика. Пишува дека историскотот ВМРО е организација на касапи. Тоа сакав да ти го кажам.

Кон врв
taanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Ноември.2008
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 15:00

Танас, Неантички, Да бе иако сте Бугари ве молам погледнете што пишува "историчарот" на неговиот линк. Танасе и јас и ти сме внуци на Илинденци. Погледни што пишува за ВМРО на темата за Груевски и како ги нарекува луѓето што го создале ВМРО!

Виж сега политическите въжделения не ме интересират! Мене ме интересира това което попитах и наемника! Имало ли е според теб хора с българско самосъзнание в Македония преди 1945 година??!
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:58

Васко е известен по историческите форуми с негавата екстравагантност
Кон врв
naemnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2006
Поени: 658
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:52

Oni beja na oro so Srbite za delba na Makedonija, sega im odgovara pa i pak ke se fanat:

ZA SITE SRBOFOBIJASHI U BUGARIJA

Image

Image

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:50

Никогаш не съм отричал че в Македония е имало хора които се викали Македонци! Само казвам че имало хора които са се викали Българи и те не са били малко! Това верно ли е според теб?

I spored tebe kolku sa bile tie Bugari spored tebe?

Spored tebe site sa Bile Bugar, e toa e Propaganda i glupost.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:50

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:49

вервай ми въобще немам намерение да ти "загрозувам" всекидневниот живот!

ich ne, so toa sho serete po sveto za nas, seto toa se odrazuva na politichko nivo, a so toa i nie ne mozheme da prkneme.

se e toa edno so drugo povrzano, ama normalno vie toa nema da go priznaete,niti pa ke ste u mozhnost da go sogledate.

Primer:

Ako Makedonija ne ja Dade Strumica na Bugarija, nema EU

Ataka izjava.

I da se samo ultra nacionalisti, sepag go nolgu ubavo pokazhuva stavo i odnoso na Bugarskata Drzhava.

Dimitrov beshe prakjal na Evropskio Parlament knigi za da gi obrazuva, i vrz osnova na nivnoto novo zdobieno "znaenje" da donesuvat odluki.

Isto beshe rekol: "Grcija ima pravo sho osporuva imeto na Makedonija"

moesh da se praesh budala, ama vie go zagrozuvate sekojdnevieto na prosechniot Makedonec so toa sho serete po sveto so vashte Propagandi.

Istorijata ne e za vo Politikata, ama vie odamna ne go prakticirate toa.
Кон врв
taanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Ноември.2008
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:45
Originally posted by naemnik naemnik напиша:

isto ti si taj sho odrekuva deka e i imalo lugje u RM sho sa se vikale Makedonci

Никогаш не съм отричал че в Македония е имало хора които се викали Македонци! Само казвам че имало хора които са се викали Българи и те не са били малко! Това верно ли е според теб?
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:43

вервай ми въобще немам намерение да ти "загрозувам" всекидневниот живот!

Ти можеби не, ама други очигледно имаат.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:41
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

naemnik

βωσσκαρ σο ζλομπνι ναμερι не сум, имам најдобри намери.

ni samio ne mozhesh da si go veruvash toa
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:38
Originally posted by naemnik naemnik напиша:

Theme Bulgaria i Theme Makedonia

Џинот во која тема бил? Дали тогаш постоеле темите?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:36

Не можеш да отричаш че в Македония е имало хора с българско самосъзнание а същевременно да искаш да признаеме твоята идентичност! Нема как да стане !

So istite predispozicii kako sho e imalo i u sred Deneshna Bugarija lugje sho se vikale Makedonci

toest Theme Bulgaria i Theme Makedonia.

svesti se malce sho lupetash

isto ti si taj sho odrekuva deka e i imalo lugje u RM sho sa se vikale Makedonci
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:35
naemnik

βωσσκαρ σο ζλομπνι ναμερι не сум, имам најдобри намери.
Ти кога сакаш да веруваш во нереалноста, живи си во четврто измерение. Твоја волја.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2008 во 14:34
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Македонн Алекс, изгледа Охридската архиепископија не ти е многу јасна. Прво одговори ми на прашањата за неја да видиме што мислиш.

За Кирил и Методиј се смета дека се автори САМО на Глаголицата. За двете - јас само го мислам.

Неантички јас веќе не можам по 100000 пати да повторувам за Црквата. Имаш канони провери ги. Има на интернет за Јустинијан- прочитај. Моите ставови се некаде по темиве на форумот( и само Чоли ги разбра и призна дека Охридската Црква не е бугарска; зборев тој ден и со уште некој освен со Чоли ама со кого не знам-пребарај на темите и види ). И слики ти пратив. Повеќе од тоа не знам што да ти кажам.

Изменето од macedon_alex - 01.Декември.2008 во 14:34
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.