IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МОЛИТВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МОЛИТВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 22:06

Se gleda kolku na nekoi im e stalo do decinjata...kolku do lanskiot sneg.

Jas se molam za site deca vo svetot, mene srce me boli koga gledam sto se slucuva po svetot, kolku pcovki i grozni LP-ja dobivav zaradi poddrska na temata Povlekuvanje na makedonskite vojnici od Irak....

A ovde nekogo uvo go boli sto tamu nekoi deca, pih, vo Albanija... ke ostanat traumatizirani do kraj na zivotot, pa mesto zdruzena molitva imame obvinuvanje...

AlDra, seti se samo deka koga Bog, otkako Adam kasna od jabolkata, i go zaprasa zosto go stori toa, namesto da se pokae, Adam ja prefrli "topkata" na Lukaviot, namesto da se pokae. Mozebi toa najmnogu go naluti Bog.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 21:28
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

Зошто така си ја префрламе топката едни на други? Стварно тоа е непотребно кога е факт дека никој не е совршен.

Имено - и крајно време е да почнеме да ги критикуваме своите пред се... Новинскиот извештај кој Марија го пушти е актуелна дневна вест, излезена во вчерашното издание на Време - затоа и е постирана... Нема потреба од префрлање на обвинувањата кон другите - тоа нема да не направи почисти!
Do what is right, come what may...
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 21:27
Истото важи двонасочно.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 21:26
Обвинувањето е потребно (иако не сум слушнал сеуште за случаи на злоупотреба од православни свештеници и монаси), но е доста неумесно да се направи по коментарот постиран погоре...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 21:26
Зошто така си ја префрламе топката едни на други? Стварно тоа е непотребно кога е факт дека никој не е совршен.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 21:24
за децата молитва и за Алдра молитва....за непотребното обвинување...молитва
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 21:22
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

И јас би сакал да ве замолам да се помолиме и за сите дечиња кои биле злоупотребени и од православните и од католичките свештеници.

Да, се разбира - другите се секогаш полоши...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 21:20
молитва
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 21:18
И јас би сакал да ве замолам да се помолиме и за сите дечиња кои биле злоупотребени и од православните и од католичките свештеници.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 10:59
Mojata molitva denes e upatena kon zrtvite na ovaa nemila slucka...Bog da se smiluva i da gi isceli od sekakvi traumi, zasto dovolno stradale so samoto toa sto bile siracinja...pa uste i ova...navistina potresno.

СУДСКИ ПРОЦЕС ПРОТИВ БРИТАНСКИ МИСИОНЕРИ ВО ТИРАНА
Тројца Британци блудничеле сирачиња во Албанија

Тројца Британци-евангелисти се изведени на суд во Тирана, под обвинение дека во дом за сирачиња, кој го отвориле во 2001 година со помош на црквите во Албанија и од Британија, во албанскиот главен град вршеле сексуално заведување и обесчестување малолетни машки и женски деца, пренесува МИА. Дејвид Браун, кој бил раководител на домот, и неговите соработници Дино Христодулу и Робин Арнолд, социјален терапевт, прибирале во домот деца директно од улиците нудејќи им заштита, дом, храна и нешто пари. Лондонски „Гардијан“ пишува дека набргу по отворањето на домот почнало да се зборува за „чудните работи што се случуваат таму“, а албанските социјални работници барале полицијата да ги провери тврдењата на некои од малолетниците кои ги обвинувале луѓето од домот дека „ги заведувале сексуално“ и дека Браун и другите двајца ги прибирале ноќе во своите кревети. Дури десет момчиња на возраст меѓу четири и 13 години им раскажале на полицајците дека биле сексуално обесчестени од еден или од сите британски мисионери, по што полицијата ги обвинила за хомосексуални врски со малолетници. Браун е уапсен во Албанија, а Христодулу и Арнолд биле екстрадирани од Британија во мај годинава. Според „Гардијан“, Браун, кој е хуманитарен работник од Единбург, дошол во Албанија во 2000 година како доброволец за да им помага на бегалците кои во тоа време бегале од Косово и веднаш почнал со нудење заштита на малолетни Роми кои ги наоѓал како просат по улиците. Весникот нагласува дека албанската јавност е вчудовидена од откритието на полицијата и шокирана од сведочењето на четири од децата, кои на судот зборувале преку видеолинк. - Како и да се развиваат работите понатаму, случајот ќе остави длабоки последици врз механизмот на детската заштита меѓу Британија и другите земји во светот - забележува „Гардијан“. Во изјава за весникот, тројцата Британци признаваат дека имало случаи на заведување на децата, но меѓусебно се обвинуваат за тоа кој ги правел. Ако судот ги прогласи за виновни, може да бидат осудени на затворски казни и до 20 години.

Voedno se molam, Gospod da ne socuva site nas od onie volci koi doadzaat obleceni vo jagneska koza, potkopuvajci gi domovite na vdovicite i siracite...
Lukaviot ima mnogu lica i iminja, da bideme mudri kako zmii i nezlobni kako gulabi, i samo taka da se zapazime od sekakva eres.

Слични статии:

Изменето од maria_magdalena - 29.Октомври.2008 во 11:01
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 23:10

Исто една убава молитва!

Изменето од spiros - 28.Октомври.2008 во 23:31
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 22:21
Молитвите треба да се молат по смисла, онака како што искрено чувствуваме, не дословно наизуст. Тие треба да бидат молитви на срцето во нашето внатрешно, не на усните.

Херувимот на божествената мудрост, еден ангел Господов, за луѓето наречен Брат Емануел - преку пророчката Реч даде мала потпора кон вечерната молитва, но напомена дека таа не треба да се моли дословно, туку дека служи само како упатување и поттик до оние на кои им е сеуште тешко слободно да молат.

„Вечен во Христа!

Јас Ти благодарам за овој ден
што завршува.
Господе,
Ти ме водеше и придружуваше.
Ти благодарам.
Ти го водиш секого поединечно,
бидејќи Ти Си неличната љубов.
Ти не гледаш на нашите грешки и слабости.
Ти нас не` гледаш совршени,
о, вечен Духу.

Сите луѓе и битија ги положувам во Твојата
голема, вечна свест,
во Твојата љубов.
Држи ги, о Вечен, благословувачки
Твоите раце
над сите собраќа и сосестри,
над оние кои се болни
и оние кои патат во неволја,
над оние кои гладуваат и кои се осамени.
Зрачи им ја Твојата светлина
на постарите браќа и сестри
и со Твојата сила крепи ја младината
за да стане она што сакаш Ти,
оти таа е генерацијата што доаѓа.

Господе,
сега во мојата свест стапува сонот,
малиот брат на смртта.

Во твоите добри и вечни раце
јас го препорачувам мојот дух,
мојата душа и моето тело.
Господе,
Твојата волја нека се врши и ноќва во мене,
во мојата душа!„

Изменето од Majkl - 28.Октомври.2008 во 22:23
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 21:57
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Господи и Боже мој,раководи ме во овој живот и грижи се за мене.Помагај ми никогаш да не Те заборавами да не отстапам од Тебе.Упатувај ме да го правам она што Ти е угодноТебе и што е корисно за спасението на мојата душа. Амин!

АМИН!

Изменето од spiros - 28.Октомври.2008 во 21:57
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 21:55
Господи и Боже мој,
раководи ме во овој живот и грижи се за мене.
Помагај ми никогаш да не Те заборавам
и да не отстапам од Тебе.
Упатувај ме да го правам она што Ти е угодно
Тебе и што е корисно за спасението на мојата душа.
Амин!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.