IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Месото е убиство !!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Месото е убиство !!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
Автор
Порака Обратен редослед
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 23:00
Originally posted by apce apce напиша:

mozete li da zamislite ubava aromaticna SKARICKA bez mesoзбунетост
dali pivceto so vegetarijanska skara e isto tolku ubavoзбунетост

ma kakvi...
zamisli aroma:
skara...pivce...kromid...zdrig-zdrig...ohohoooo....
i plus za dodatok imas i aroma od anti-antiperspirant
dzanam...ima li bolje
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 22:30
газење%20од%20смеење
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 22:19
епа ќе го молиме лавот да не не јаде, дека и ние сме живи суштесва, и потоа ќе го натераме да пасе трева
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Zdravko81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Поени: 1690
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zdravko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 21:26
Originally posted by james dean james dean напиша:

Ја отварам оваа тема во Филозофија и Психологиjа, а не во исхрана, бидејќи го поставувам ова прашање од филозофски и морален аспект, а инспириран од она што следи по Велигденкиот пост!

Па вака, сите ние кога ќе седнеме дома за ручек или во некоја кафана и кога ќе си нарачаме плескавици, кобасици, ражничи, вешалици и сл., можеби и не сме баш толку свесни што во тој момент всушност јадеме.
Ако за момент, кога го ставаме слаткиот залак во уста, се замислиме и сватиме дека она што го јадеме е всушност некое животинче (суштество, како и нас самите), кое можеби до неодамна трчало безгрижно на некоја ливада или можеби уште полошо - седело во наше заробеништво, за ние специјално да го одгледаме и да го спремиме за после да му го кркнеме ножот под грло, не знам дали би ни било баш се едно!
Значи, нашата месна исхрана е еден вид убиство - за кое ние, ако биде убиен човек, на пример, осудуваме (и тоа многу строго).
Знам дека многу луѓе можат да кажат дека не може да се споредуваат човечкиот живот и животот на некое животно, но сепак тоа е убиство на живо суштество, кое може да биде свиња, но и крава, јагне, срна, зајак, птица,.....
Некој ќе каже дека тоа е закон на природата, но ние сме свесни суштесва и имаме избор!!! Никој вегетаријанец не умрел до сега! Баш напротив. Живеел многу поздраво. Месото не само што е убиство, туку тоа е и убиец!!!

Па, аny opinion ???
Ako vaka gledame na rabotite moze i vegetarijanskata hrana da ja ubieme. ALOOOOOOOOOOOOO SI SLUSHNAL LI TI BE ZA SINGjIR NA ISHRANA. Aj prashaj go istoto ova lavot ako te zaceka vo nekoja shumichka do kade li ke ne odvede ...
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 21:08
Originally posted by anakin anakin напиша:

jas sum za da gi zastitime PINGVINITEzasluzuvat da bidat zastiteni oti se mnogu smeshni големо%20гушкањеAKO SE SOGLASUVATE SO MENE, NE MORATE DA STE VEGETARIJANCI, DOVOLNO E DA NE JADETE PINGVINI
Проблемот со пингвините е за во друга тема . Тие и без да ги јадеме страдаат, поради некои други човекови постапки кои што, пак ќе повторам, се за во друга тема.
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 20:02
nema zbor
ama ich
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 19:35
mozete li da zamislite ubava aromaticna SKARICKA bez mesoзбунетост
dali pivceto so vegetarijanska skara e isto tolku ubavoзбунетост

apce
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:55

Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by anastea anastea напиша:

смеење <font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size="2">Jas sum za (pingvinite)!... голема%20насмевка
so se cerekas ti antivegeto... de....a ... da... mesojadko???голема%20насмевка

Што значи ова антивегета??? Дека у месото не става "И једну жлицу Вегете"????

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:27
Originally posted by anastea anastea напиша:

смеење Jas sum za (pingvinite)!... голема%20насмевка

so se cerekas ti antivegeto... de....a ... da... mesojadko???голема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:26
da, veruvam, k*rsumite se skapiгазење%20од%20смеење, no ne se tolku smesni kako PINGVINITE

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:25
смеење Jas sum za (pingvinite)!... голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:22

Не се секирај Пингвини не јадам па ни пиштол на слепоочница да ми стават!!!!    

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:46
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:16
jas sum za da gi zastitime PINGVINITE

zasluzuvat da bidat zastiteni oti se mnogu smeshni големо%20гушкање

AKO SE SOGLASUVATE SO MENE, NE MORATE DA STE VEGETARIJANCI, DOVOLNO E DA NE JADETE PINGVINI

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:03

Оу, браво за поговоркава Анастеа! Не сум ја знаел оваа! Значи, за случките со нападите на животните се сложувам. Иако животното не е до толку свесно за да се казни како што се казнува човекот, сепак се сложувам со тоа дека треба да се казни за да не го направи тоа повторно!!!
А за Ганди, со оглед на тоа што во Индија им шетаат милиони крави на сред улица можам да претпоставам на што мислел! До некаде се сложувам со него!

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:46
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.