![]() |
|
ВЕРСКА ЛИТЕРАТУРА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456> |
Автор | ||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Harun Jahja ![]() Нов член ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 24 |
|
Sellam Alejkum sestro!! InsAllah utre,trknuvam za na Saem! Pa Shtandot,ke go Ispraznime so eden moj brat,InsAllah!! A voedno i ke si gi vidam bracata koi gi sakam vo Imeto na Allah.xh.sh.! Sellam!!! |
||
![]() |
||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|
alejkumu selam!
Inaku dobro se prodava knigata Najsrekna zena na svetot.. Marija, taa kniga e od Aid el Karni, momentalno eden od najcitanite pisateli vo arapskiot svet. Negovite knigi dozivuvaat po nekolku izdanija. Sega e prevedena na mak. a na saemot moze i da se najde bosanskata verzija. Prekrasna kniga, znam deka ke uzivas vo nea. Zboruva za zenata poveke opsto onaka, nejzinata prekrasna uloga i funkcija sporeduvajki ja so vredni kamenja..... Istiot pisatel ja napisal i "NE TUGUJ" za taa kniga nemama zborovi. Za eden den vo Egipet e prodadena vo iljaden tiraz. Sega za sega e samo na bosanski jazik, no prekrasna e. Ako si po psihologijata. ![]() Draga, knigi ima premnogu, no treba da ja prepoznaes VISTINSKATA ![]() pozz |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
mudzahid ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
|
СЕЛАМ СЕ ЧИТАМЕ ПОСЛЕ ЏУМА НАМАЗ
Изменето од zidarski - 18.Април.2008 во 17:09 |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Аиша, сега за скоро време ќе има уште две нови книги:
БИДЕТЕ ЖИТЕЛ НА ЏЕННЕТ, И ПРЕПОРАКИ НА РЕСУЉУЛЛАХ, мислам дека двете ќе бидат доста интересни особено втората, која се состои од директни пораки од Ресуљуллах, односно хадиси каде Пратеникот а.с. го употребува зборот “ви порачувам“. СЕЛАМ |
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Не би рекла...
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Звчера излегоа од издание уште две негови книги:
Исламски теми и Прдзнаци на судниот ден (ново издание) |
||
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Ја има, ја сакаш. |
||
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Ајша, оваа што сега ја спомна "NASRECNIJA ZENA NA SVIJETU", од кого е? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|
Eh ja ima i na standoto na Studentiski klub, samo ne sum proimetila deka e od nego.
Nesakam da kritikuvam nekoj koj napravil tolku za islamot. Hajr. A uzivam vo bosanskata "NASRECNIJA ZENA NA SVIJETU". Litereturata na site jazici e zgolemena, bidejki ima koj da ja cita, neli? Ej a ja ima i prevedeno, "KAKO DA BIDES MILIONER SO DELA" neli? |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Сестро не знам како цениш, но мислам дека преводот е еден од најдобрите. Досега има напишано-преведено над 35 книги, а сега има нешто посебно за тебе само што излезе на мак. “Најсреќната жена во светот“ од др Аид Ел Карни. А можеш да ја најдеш во Стара скопска чаршија, библиотека Ебу Ханифе. Селам |
||
||
![]() |
||
muhadzir ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
|
Za zal nemam moznost da go posetam semot na Knigata vo Skopje, odsuten sum od Makedonija, ama hajr insAllah. Sega neznam kako e vo Skopje so bosanka literatura, dodeka sum studiral jas tamu nemase bas kojznae kakov asortiman, ama insAllah sega e nesto pobogato! A ubavo za onie koi sto zboruvaat Albanski jazik, navistina vo poslednive godini izobiluva so Islamska literatura na Albanski jazik. |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
![]() |
||
|
Ima bosanska lit. na standot od studentski klub. E pa ne e kako vo bosna, ali u har je
![]() Koga ke otides ke visdis, insaAllah. Najubav stand e ![]() Ima i niz skopje dosta bosanska lit. poveke od porano normalno! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
muhadzir ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
|
Dali na saem moze da se najde bogata Islamska literatura na Bosanski jezik??
Sum posetil dosta prodavnici za Islamska literatura vo Skopje ama nesto slab asortiman na ponuda imaat. |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |