|
Македонија или компромис |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | ||
baba mulon
Сениор Регистриран: 17.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E ova me nasmea KOE IME OSTANUVA?????!!!!BJRM, ili ako sakate FYROM kako ne vi e jasno na site, deka bitkata za imeto e odamna izgubena i dolgo vreme nie ne sme Makedonija Kolku pobrgu go sogledate toa tolku polesno ke izlezete od kalta pozdrav [/QUOTE]Е да како ке кажеш ти така ке биде.Битката не е изгубена додека има Македонски народ.Извини ама јас на мојот син нема да можам да му кажам
дека сум бил МАкедонец а сега сум Скопјанец.Ако ти можеш алал да ти е.
|
||
Im YOUR NIGHTMARE
|
||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересно мисленье... |
||
polikarp
Група Регистриран: 14.Февруари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E ova me nasmea KOE IME OSTANUVA?????!!!! BJRM, ili ako sakate FYROM kako ne vi e jasno na site, deka bitkata za imeto e odamna izgubena i dolgo vreme nie ne sme Makedonija Kolku pobrgu go sogledate toa tolku polesno ke izlezete od kalta pozdrav Изменето од polikarp - 29.Март.2008 во 19:09 |
||
Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
|
||
ZoranSk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е, неможеш да имаш македонско сирење без согласност на Грција.
Неможеш да имаш македонска историја античка без согласност на заедничката комисија на Грција и Македонија. Република Македонија смее само на кирилица во нашата земја. Сите што не признале под уставното име им се ПРЕПОРАЧУВА новото име. Ја знаеме Грција по тоа прашање колку е упорна, последното беше со песната за евровизија на Ирска мислам каде се спомнуваат неколку источни земји меѓу кои и Македонија. Исфрлена е . Луѓе, Грција сака да не сотре во корен да не постоиме. Ние неможе да се одбраниме со постојани остапки. Наша контра треба да биде Грција да не постои или да постои во нејзините природни граници без Егејска Македонија, Епир, Кипар итн... Инаку овака полека ќе си умираме и ќе си кукаме. |
||
baba mulon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Najdobro e da se prekine so pregovorite i da se stavi kraj na celiot cirkus.
|
||
Im YOUR NIGHTMARE
|
||
baba mulon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Im YOUR NIGHTMARE
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа и северните ни соседи велат:
Не чачкај мечку у п.чку.
И воопшто не грешеле...
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
baba mulon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e samo imeto za megjunarodna upotreba koe treba da se promeni.Samata promena vlece i mnogu drugi promeni koj sekoj treba da gi uvidi vo takanareceniot "paket"od 8 tocki koi gi sodrzi.A vo istite tie tocki povtorno ima zamka vo koja treba da se promeni ustavot
Изменето од baba mulon - 29.Март.2008 во 18:53 |
||
Im YOUR NIGHTMARE
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За мене само едно е валидно:
МАКЕДОНИЈА.
|
||
|
||
ZoranSk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
novace, Референдум за име за меѓународна употреба може да има.
Нимиц вели за домашна употреба не се менува Уставното име ама мора само на кирилица да се пишува. А зарем во Собрание може да се изгласа име за меѓународна употреба различно од уставното ? Грците во Егејска Македонија имаа свои луѓе кои во селата пазеа некој да не прогови Македонски, дури одеа до таму скришум клекнати под прозорите пазеа Македонците и дома да не го говорат Македонскиот јазик. Дедо ми Алексо ќотеќ јадеше и глоба плаќаше за секој изговорен збор Македонски. Епа семката грчка да ми ја сотрам они не смеат ни запирка да ставата а камоли име да ми диктираат. |
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За другото е во ред..исто мислиме..НО..ова ме збунува:
околу РЕФЕРЕНДУМОВ..
Како ќе ги прашаме на тој референдум веќе мртвите творци на Македонија..но и нејзините идни и сеуште неродени граѓани ??
Инаку референдумот нема да биде валиден..според мои гледања...
Поарно е ..закажување на ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ веднаш...па поБЕДНИКОТ на нив..нека си води „мудра„ политика..ако сака така.
|
||
|
||
ZoranSk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние Народот сме последната брана на нашето име и нашиот идентитет.
Политичката, опшествената и научна сцена е преплавена од квази личности кои имаат иста цел за одредена сум на пари да предизвикаат народот нежно и во бунило да прифати силување. Подршка за митингот, таму сум. Ќе дадеме јасна порака само на референдум може да се дискутира за овакви прашања. |
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако е тоа така..тогаш тие дали знаат дека и тие се во иста каша?
И накрај: каде мислат после да (из)бегаат???.
Светот е премал...за да некој негде побегне!!!
|
||
|
||
baba mulon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neka ne ne pravat budali nekojsi kvazi eksperti.Toa shto go sodrzi noviot predlog za imeto e sramen i samo moron moze da go prifati.Nemoze da se pravi kompromis so sudbinata na narodot.Sega edinstveno shto moze da se sluci e komunjarite so nivnite valkani igri da izglasa vo sobranie da se prifati predlogot so shto ke ja zapecati sudbinata na Makedonskiot narod.
|
||
Im YOUR NIGHTMARE
|
||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |