|
Библија, Куран, Тора??? |
Внеси реплика | страница <1 23456 27> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
maria, sepak ova sto go naveduvash e nekoja lichna poezija i ne znachi deka go reprezentira Islamot, muslimanstvoto i onoa sto se preporachuva vo k*ranot. Ako odime vaka, togash ke ti navedam tomovi i tomovi proza i poezija so ista sodrzhina, napishani od takanarecheni hristijani.
Mislam deka ova ne ti e na mesto.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E sto ce ti fale tebe ako te sluzat momcinja maria Koga se zboruva za Dzennet (Raj) toa e samo edna simbolika za da se ima edna slika za toa, inace Dzennet spadza vo Gajb(skrieni stvari, koja samo Gospod znajt kako ce e, a i nie ce naucime InsAllah ako vlezime vo Raj |
|
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку познатиот писател Абу Нувас во својата 'Perfumed Garden' , Abu Nuwas ја глорификува оваа појава....како гледате ан оваа поезија напишана токму во време кога Арапите биле во Шпанија, период кој постојано го потенцирате по напредокот?
O the joy of sodomy! So now be sodomites, you Arabs. Turn not away from it-- therein is wondrous pleasure. Take some coy lad with kiss-curls twisting on his temple and ride as he stands like some gazelle standing to her mate. A lad whom all can see girt with sword and belt not like your whore who has to go veiled. Make for smooth-faced boys and do your very best to mount them, for women are the mounts of the devils |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во прилог на претходната дискусија, би сакала познавач на Светиот к*ран да ми ги протолкува овие ајети: (врзани за рајот)
Koran 52:24
Koran 56:17
Koran 76:19 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Blagodaram za komentarot... inaku - LP znachi "lichna poraka" vo smisla - e-mail shto mi go prakjash na forumov...
|
|
Afghanistanec
Група Регистриран: 02.Март.2008 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CISTA IZMISLICA I IGRA SO ZBOROVI , U SEKOJ SLUCAJ KE KAZAM DEKA SE DRZXAM DO TOA STO GO NAVEDOV I DEKA ZAZEMAS STRANA I EDNO GOLEMO LP i za dvajcata vas , i moe vetuvanje deka na ovoj podforum veke ne vleguvam , ako toa vi bese celta ja postignavte , pametniot popusta-ke kazes navreduvam-toa i mi e celta
Srdecno Afghanistanec
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e operator, tuku moderator...
Ne ja narekuva Makedonija sherijatska zemja, a reche deka kolku shto e Makedonija sherijatska, tolku e i Afganistan... i e vo pravo, zatoa shto vo Afganistan nema oficijalen sherijat. A za vasheto lichno koshkanje okolu cvetovite i slichno - i dvajcata go pravite, a jas samo se obiduvam da vi gi ischistam porakite od temata. Ti mozhesh da sudish, ama ne odi toa taka na ovoj podforum. |
|
Afghanistanec
Група Регистриран: 02.Март.2008 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Protest do operatorot zazema strana
KAko be operatore ne vleguvaat , Makedonija ja narekuva serijatska zemja i ja poistovetuva so Afghanistan, me narekuva djubrar i me obvinuva deka gledam vo tie so cvetovi na uvo demek sum gi merkal, abe stvarno ke ve sudam, baniraj me ako sakas ama I za tebe i za nego uste po edno LP i sto prakanje licni poraki do operatorite , javno pa na sud , kade e freedom of the speech. Ja moze sum nov na forumov ama imam pravo na glas - valjda
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj da prodolzime so ova |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj da raschistime nekoi raboti...
Prvo - lugjeto shto se novi vo podforumov - prvo da poglednat shto se e pishuvano, posle da komentiraat. Vtoro - da se drzhat do temata site. Treto - za neadekvatni komentari i napadi, site dobivaat opomeni. Osobeno za obidi za sozdavanje na tenzii tuka na forumot, zatoa shto dva meseci ni trebaa za da gi smirime... Ako nekoj ne mozhe da vleze vo tie pravila i saka samo da se iskara so nekogo - neka ne pishuva na ovoj podforum. Ako imate zabeleshka za nekoj chlen i direktna navreda koja vi bila upatena, prakjate lichna poraka do eden od moderatorite i nie kje go razgledame sluchajot. Afganistanec - nieden od ovie primeri koi gi objavi tuka, ne vleguvaat vo taa kategorija. |
|
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Afganistan,prijatelce moe milo. Od prilozenoto,moze JASNO da se vidi NA KOGO VISTINATA GO POGODI.
Samo predlog. Barajteja vistinata,bez predrasudi. Toa e pricinata za naseto sozdavanje. Koga se vrtis,nemoj da mislis (kako sto mislime i ni se cini) deka se okolu nas se vrti... znaj deka ti se vrti samo tebe vo glavata. Gledaj i misli realno. Izvadija seta omraza od srceto,,, izvadigo trnot koj ti e zakacen za okoto na srceto. Samo togas jasni ke ti bidat rabotite. Koga slusatel(so cista namera da nauci),e zeden da nauci,da doznae i bara da doznae,se reklo,deka i mrtvite raboti ke mu bidat Vaiz (ucitel). Koga onoj koj bara e so volja,mlad i zainteresiran,i rabotite koi ne zboruvaat,ke mu prozborat na site jazici. |
|
Afghanistanec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
malku si greska , setam niz cel Afganistan , posto sekade e gubre i ne go recikliraat , a onie so cvetovi se sekade kade sto iam gubre- cisto pojasnuvanje
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ti ne samo sto ne znaes sto zboruvas, tuku i si zemas pravo da sudis, demek ovie vo Afganistan se suni, a toa znacelo deka e sherijatska zemja, ti pojma nemas prijatelce, samo sedis tamu vo nekoja baza, koj znae sto rabotis tamu, sigurno go cistis gubreto, i gledas moznost da vidis nekoi od onie so cvet na uvo |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Afganistanec - malku popoleka...
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |