|
Која е целта на БИБЛИЈАТА? |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Целта е да го смени вашиот живот кој води кон смрт и таа има моќ да победи интелектуалци и неверни.!
|
|
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Biblijata kako Bozji Zbor e ziva kniga,ziv zbor dodeka go zivees Bozjiot Zbor kje osetis drasticni promeni na podobro Ziviot zbor e voda koja koga odzednuvam se napivam od neja i ona napolno me nasituva Biblijata treba da ja citame,veruvame i naj vazno Praktikuvame bez dodavki i odzimaja i taka kje dojde Blagoslovot.
|
|
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВО МИНАТОТО, КОГА НЕМАЛО ДОВОЛНО КНИГИ, ИЛИ ПОТОЧНО, КОГА НЕ ПОСТОЕЛА МОЖНОСТ ДА СЕ НАБАВАТ И ДА СЕ ИМААТ ВО ДОМАШНА БИБЛИОТЕКА КАКО ДЕНЕС, БИБЛИЈАТА СЛУЖЕЛА И КАКО КНИГА ЗА ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ЛУЃЕТО (ЦЕПЕНКОВ, ПРЛИЧЕВ).
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Preku Biblijata mozeme da go vidime Bog.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
MAJA DIKOVA
Група Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SPORED TEBE KOJA E CELTA NA BIBLIJATA?
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поврзани се со Библијата, но темава не ти е "Библија", туку "Целта на Библијата".
Има едно правилно на форумов кое не само на тебе, туку на сите ни наложува да дискутираме на темата, со цел да се задржи фокусот на дискусијата и да не се претворат дискусиите во турли тава.
|
|
|
|
MAJA DIKOVA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SITE SE POVRZANI ZA BIBLIJATA.A ZOSTO MISLAM DEKA STE KRITICKI NASTROENI?
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од сите прашања он-топик ти е само првото, додека сите други немаат врска со темата "Која е целта на Библијата".
Целта на Библијата, најкратко кажано, е да го спаси човештвото, поточно оној дел од луѓето кои ќе се покајат за своите гревови и ќе се вратат кај Бог.
|
|
|
|
MAJA DIKOVA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DALI VIE KOJ STE JA CITALE BIBLIJATA STE JA RAZBRALE KOJA E NEJZINATA CEL?KAKO I NA KOJ NACIN JA PROUCUVATE BIBLIJATA?DALI SITE BIBLII SE ISTI?DALI IMA SO TEKOT NA VREMETO,IZMENETO NEKOI STIHOVI OD BIBLIJATA?OVIE SE NEKOLKU PRASANJA ZA KOI SAKAM DA DISKUTIRAME!!!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |