Испечати | Затвори го прозорот

Која е целта на БИБЛИЈАТА?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: Право на личен избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11871
Датум на принтање: 02.Декември.2024 во 01:46
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Која е целта на БИБЛИЈАТА?
Постирано од: MAJA DIKOVA
Наслов: Која е целта на БИБЛИЈАТА?
Датум на внесување: 02.Февруари.2008 во 11:27
DALI VIE KOJ STE JA CITALE BIBLIJATA STE JA RAZBRALE KOJA E NEJZINATA CEL?KAKO I NA KOJ NACIN JA PROUCUVATE BIBLIJATA?DALI SITE BIBLII SE ISTI?DALI IMA SO TEKOT NA VREMETO,IZMENETO NEKOI STIHOVI OD BIBLIJATA?OVIE SE NEKOLKU PRASANJA ZA KOI SAKAM DA DISKUTIRAME!!!!!

Коментари:
Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 02.Февруари.2008 во 11:34
Од сите прашања он-топик ти е само првото, додека сите други немаат врска со темата "Која е целта на Библијата".
Целта на Библијата, најкратко кажано, е да го спаси човештвото, поточно оној дел од луѓето кои ќе се покајат за своите гревови и ќе се вратат кај Бог.

-------------
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Датум на внесување: 02.Февруари.2008 во 11:36
SITE SE POVRZANI ZA BIBLIJATA.A ZOSTO MISLAM DEKA STE KRITICKI NASTROENI?

Датум на внесување: 02.Февруари.2008 во 11:43
Originally posted by MAJA DIKOVA MAJA DIKOVA напиша:

SITE SE POVRZANI ZA BIBLIJATA.A ZOSTO MISLAM DEKA STE KRITICKI NASTROENI?

Поврзани се со Библијата, но темава не ти е "Библија", туку "Целта на Библијата".
Има едно правилно на форумов кое не само на тебе, туку на сите ни наложува да дискутираме на темата, со цел да се задржи фокусот на дискусијата и да не се претворат дискусиите во турли тава.

-------------

Датум на внесување: 02.Февруари.2008 во 11:46
SPORED TEBE KOJA E CELTA NA BIBLIJATA?

Датум на внесување: 02.Февруари.2008 во 11:52
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Целта на Библијата, најкратко кажано, е да го спаси човештвото, поточно оној дел од луѓето кои ќе се покајат за своите гревови и ќе се вратат кај Бог.

-------------

Постирано од: KGB
Датум на внесување: 05.Март.2008 во 20:24
Preku Biblijata mozeme da go vidime Bog.

Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 05.Март.2008 во 20:33
ВО МИНАТОТО, КОГА НЕМАЛО ДОВОЛНО КНИГИ, ИЛИ ПОТОЧНО, КОГА НЕ ПОСТОЕЛА МОЖНОСТ ДА СЕ НАБАВАТ И ДА СЕ ИМААТ ВО ДОМАШНА БИБЛИОТЕКА КАКО ДЕНЕС, БИБЛИЈАТА СЛУЖЕЛА И КАКО КНИГА ЗА ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ЛУЃЕТО (ЦЕПЕНКОВ, ПРЛИЧЕВ).

-------------
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ

Постирано од: Pentakostalec
Датум на внесување: 19.Февруари.2009 во 00:33
Biblijata kako Bozji Zbor e ziva kniga,ziv zbor dodeka go zivees Bozjiot Zbor kje osetis drasticni promeni na podobro Ziviot zbor e voda koja koga odzednuvam se napivam od neja i ona napolno me nasituva Biblijata treba da ja citame,veruvame i naj vazno Praktikuvame bez dodavki i odzimaja i taka kje dojde Blagoslovot.

-------------
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух

Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 17.Мај.2009 во 22:08
Целта е да го смени вашиот живот кој води кон смрт и таа има моќ да победи интелектуалци и неверни.!

-------------

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 17.Мај.2009 во 22:43
DDarko, ako ne e tajna, kolku godini imash?

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 19.Мај.2009 во 19:57
Тринаесет години, зошто?

-------------

Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 19.Мај.2009 во 21:36
Знаев Меси дека ќе го прашаш Даре за години.......знаааааев....

-------------
МИР со сите

Датум на внесување: 19.Мај.2009 во 22:02
Годините немат веза, во Рајот ќе биде само една возраст.

-------------

Датум на внесување: 20.Мај.2009 во 21:35
Сега ќе ви цитирам некој работи за Словото и каква е нејзината цел...

Библијата го покажува патот до небото, а не патот по кој се движат небесата.
Не верувам дека истиот Господ кој не обдарил со разум и интелект, очекува да не ги користиме.

Ниту една револуција во човековата историја не може да се спореди со таа започната со зборовите на Исус Христос.

Бог, објавен во Библијата, не е само Еден, туку Единствен можен Бог.

Никаде во Библијата, ниту во Стариот, ниту во Новиот завет, не пишува „Ако верувате во Мене, ќе немате никакви проблеми“.

Бог го запишал Евангелието, не само во Библијата, туку и на дрвата, во цветовите, во облаците и во ѕвездите.

Можеш да се откажеш од читањето на Библијата и да му ја оставиш на ѓаволот уште сега, ако не планираш да живееш според неа.

Тргнав да го побијам христијанството, но кога не можев, сфатив дека Библијата е вистина и дека Исус Христос навистина бил Божјиот Син.

Библијата ќе ве чува настрана од гревот, или гревот ќе ве чува настрана од Библијата.

И изрека на Борис Трајковски, покојниот председател на Р.М е:

Кога имам проблеми, ја читам Библијата. Исаија 54 е омиленото поглавје, кое ми влева надеж.
Библијата зборува дека треба да се поистоветиме со другите луѓе.
Што очекува Господ од нас? Делувај праведно, љуби ја милоста и чекори понизно со својот Бог.

-------------

Датум на внесување: 21.Мај.2009 во 05:11
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Тринаесет години, зошто?

Nishto zlaten, onaka... gledam imash nekoi poznavanja i mnogu si aktiven, pa zatoa... isto taka, spored tvoite komentari dobiv vpechatok deka si mlad, pa si pomisliv deka mozhebi kje treba malu da si go koregiram mojot odnos... mozhebi.

Gledam deka brzo se vklopuvash na forumov i toa me raduva.

P.S. Ne mi zameraj ako ponekogash te opomenam oti toa mi e rabotata tuka. Na krajot, ubavo e sto go minuvash svoeto vreme so nas, no nemoj toa da bide na smetka na uchenjeto, OK?

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 21.Мај.2009 во 10:09
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Тринаесет години, зошто?

Nishto zlaten, onaka... gledam imash nekoi poznavanja i mnogu si aktiven, pa zatoa... isto taka, spored tvoite komentari dobiv vpechatok deka si mlad, pa si pomisliv deka mozhebi kje treba malu da si go koregiram mojot odnos... mozhebi.

Gledam deka brzo se vklopuvash na forumov i toa me raduva.

P.S. Ne mi zameraj ako ponekogash te opomenam oti toa mi e rabotata tuka. Na krajot, ubavo e sto go minuvash svoeto vreme so nas, no nemoj toa da bide na smetka na uchenjeto, OK?

Па бргу се вклопувам во многу форуми, форумите ми се хоби, ама овде ми е нај убаво, не ме врегаат не ме уценуваат. А за годините си нема врска тоа, секој кој ќе направи престап од правилата треба да биде баниран, па и јас...А за учењето има време. На почетокот од оваа школска година беше малце слабо, но ете сега пак дојдов во форма. Поздрав!

-------------

Постирано од: lane62
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 22:38
eve i  jas ke citiram nesto...

#21" (2) Kad za roba kupiš jednoga Hebreja, neka služi šest godina. Sedme godine neka ode, bez otkupnine, slobodan. (3) Ako dođe sam, neka sam i ode; (4) Ako mu gospodar nabavi ženu, pa mu ona rodi bilo sinova bilo kćeri, i žena i njezina djeca neka pripadnu njezinu gospodaru, a on neka ide sam. (5) Ali ako rob otvoreno izjavi: 'Volim svoga gospodara, svoju ženu i svoju djecu, neću da budem slobodan', (6) neka ga onda njegov gospodar dovede k Bogu. Kad ga dovede k vratima ili dovratku, neka mu gospodar šilom probuši uho i neka mu trajno ostane u službi."
(Izlazak 21,2-6)

Toa bi izgledalo vaka...ke kupite mlad rob, ke mu najdete zena so koja pokasno ke ima deca...Po 6 godini go pustate da si odi ....ama bez zena i deca....a posto toj nema da moze da si go napusti semejstvoto stanuva dozivoten rob.....
Epten eticko pravilo vo biblijata.Na vratata robovite ja redea glavata za vlasnikot so silo da  mu gi dupi usite kako znak na vecna pripadnost!

Jako , nema sto!

Seksualnite robinki se tek posebna prikaska...ama za toa...drug pat!

-------------
Daj više odmora jeziku nego rukama!

Постирано од: Majkl
Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 22:43
За жал lane62 има многу такви работи во Библијата, па и пострашни. Но тоа не зборува против Бог и неговите пророци, туку за оние кои се дрзнале на Бога и неговите пророци да им ставаат зборови во уста(бидејќи самите кога би се потпишале не би звучело авторитетно).

Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 22:48
ne mi e jasno kako toa ne zboruva protiv Boga...kako moze da se saka nekoj koj e takov?

a i nema logika da nesto sto e napisano pred tolku mnogu godini koga civilizacija bila tolku ponazadna....se koristi i vo denesno vreme....mnogu od napisanite raboti denes gi nema i sprotivno...

-------------

Датум на внесување: 22.Мај.2009 во 23:57
E tokmu toa pretstavuva eden od najgolemite problemi za hristijanite koi smetaat deka Biblijata e bukvalno Bozhji zbor i deka treba doslovno da se pochituva.

Bidejki takvite zakoni i preporaki nevozmozhno e da se sledat, fundamentalistite imaat traumi izmachuvajki si ja sopstvenata sovest.

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 00:05
Порано мислев дека луѓето што се опседнати со Библијата и со Бог се не нормални луѓе, нека ми прости Бог за моето поранешно мислење...
Почнав да го читам Словото и сватив која е неговата моќ...Денес еве ме и јас сум верник и за мене мислат дека сум ненормален, веќе имам етикета НОВОВЕРЕЦ за жал, но Бог е Оној кој ќе ме избави од секое искушение и Кој ми дава мудрост на тумачење на Неговото Слово!

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 00:33
citat: biblija i odnosot sprema zeni....i sprema ropstvoto....go dozvoluva....zosto?zosto ne e greh da se prodavaat sopstvenite deca?

Kad čovjek proda svoju kćer za ropkinju, neka se ona ne oslobađa kao i muški robovi. (8) Ako se ne svidi svome gospodaru, koji ju je sebi bio odredio, neka joj dopusti da se otkupi. Nema prava prodati je strancima kad joj nije bio vjeran. (9) A ako je odredi svome sinu, neka s njome postupa kao i sa kćeri. (10) Ako se oženi drugom, ne smije prvoj uskraćivati hrane, odjeće ili njezinih bračnih prava."
(Izlazak 21,7-11)

-------------

Постирано од: spiros
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 00:52
Лане, ропство е да не се верува на Онаа Мудрост, Онаа Милост што се отелотвори во Исус ХРИСТОС!

-------------
https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!
БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:02
spiros...cista demagogija i filozofija...odgovori na prasanjeto prosto i konkretno...nema potreba od vrtenje...

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:06
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

ne mi e jasno kako toa ne zboruva protiv Boga...kako moze da se saka nekoj koj e takov?
Да речеме јас на некој форум под твоето име напишам нешто неубаво, вулгарно, повикам на омраза и линч кон другите членови... дали тоа значи автоматски дека тоа е навистина твојот став, дека ТИ тоа си го напишала или диктирала????

Така е и со Бог и Библијата, која наводно, во целост е негова Реч. А што ако не е?

a i nema logika da nesto sto e napisano pred tolku mnogu godini koga civilizacija bila tolku ponazadna....se koristi i vo denesno vreme....mnogu od napisanite raboti denes gi nema i sprotivno...
Така е! Затоа http://universelles-leben.org/makedonski/prophetie/warum%20spricht%20gott_der%20ewige.html - Бог денес повторно се објавува преку еден пророк , давајќи упатства и информации за денешното време и современите луѓе. Тој предупредува за злоупотребата на Неговото име во небожествени цели, како и за фалсификување на светите списи, ги рехабилитира своите пророци на кои им беше ставано во уста многу нешто кое тие воопшто не го кажале.

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:13

citat: biblija i odnosot sprema zeni....i sprema ropstvoto....go dozvoluva....zosto?zosto ne e greh da se prodavaat sopstvenite deca?

Слично како и за разводот, Мојсеј ги дозволува затоа што, заради нивните закоравени срца (прочитај Матеј 19:8), тоа масовно се случувало и не можело да се спречи. Па кога веќе се случувале, Мојсеј дава регулативи за да го регулира статусот на жената во тоа општество. Читај малку подобро и ќе видиш како Бог преку Мојсеј всушност го заштитува статусот на жената во тоа општество.

За правилно да се разберат некои цитати од Стариот Завет неопходно е познавање на историската и општествената позадина на тогашните евреи. Ропството кое тогаш било актиелно воопшто не било исто како и она "на црнците" кои денес ние го знаеме. Многу од робовите и откако биле ослободени од нивните господари самите и со сопствена воља се враќале кај нив да продолжат да им служат затоа што биле можеби добро ситуирани кај нив, или пак затоа што не можеле да најдат друга работа. Притоа служењето не подразбирало и носење на ушка некого од едно село до друго, туку работа слична на онаа која денес ја работат куќните помошнички кои ние денес не ги викаме "робинки", значи перење, готвење, чистење, работење на поле (ок ова не го работат куќните помошнички среќа, ама затоа пак тие во денешно време работат честопати и нешто друго (читај сексуални робинки) што е уште пострашно од старозаветното робување нели? намигнување

Уффф забегавме од темата... lane62, ако имаш дополнителни прашања, те молам пребаци се на посоодветна тема.

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:15

spiros...cista demagogija i filozofija...odgovori na prasanjeto prosto i konkretno...nema potreba od vrtenje...

Дури и кога би го сватила тој цитат буквално наместо суштински, во времето кога е пишуван тој дел од Библијата, јудејската култура е понапредна во однос на ропството од сите други познати култури!

Но за да ја разбере некој суштината, мора да верува на Оној што се отелотвори во ИСУС!

Целта и главната тема на Библијата е СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА - ИСУС ХРИСТОС !

-------------
https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace,
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:22
ne mislam deka e mestoto pogresno...go razbiram jas seto toa...prasanjeto poveke bese indirektno....poentata mi e deka slepo se veruva vo nesto...biblija ili gospod..deka i za losite raboti vie vernicite barate opravduvanje.....ili vo biblija ili vo gospod....

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:26
Лане, ти можеш да кажеш дека библијата се злоупотребувала и злоупотребува и ќе ти дадам право во тоа, но мораш да признаеш дека и ти (а и многу други атеисти тука во форумот) ја злоупотреби(вте)!

-------------
in Time & Eternity!

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:32
Ние верниците сме барале „оправдување“ или во Библијата или во Господ.......па нормално бе женска ние веруваме дека Библијата е Божјиот збор и дека тоа сето е Вистина.......а според тебе кај треба да бараме??? И не е тоа оправдување.....сакаш да кажеш дека сте обвинители, па сега НИЕ да ви се оправдуваме.........

Ај те молам.........

-------------
МИР со сите

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:45
ok...poveke ne komentiram...poentata mi bese deka covek sprema se treba da ima mala doza na skepticizam (ako najdov soodveten zbor)..imame razlicna startna pozicija....za mene ova e prosto...mozda je glupo da sporeduvam....ama kolku god nekoj da go sakam ili obozavam ili veruvam,....ako mi kaze napravi nesto sto spema moite ubeduvanja ne e vo red (ubij nekogo, udari, udavi se, skoci...ili bilo sto...)jas toa nema da go napravam...
pozz...za site od sprotivnata stranaнамигнување

-------------

Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:46

ne mislam deka e mestoto pogresno...go razbiram jas seto toa...prasanjeto poveke bese indirektno....poentata mi e deka slepo se veruva vo nesto...biblija ili gospod..deka i za losite raboti vie vernicite barate opravduvanje.....ili vo biblija ili vo gospod....

Ne mozeme nie da go sudime Bog, tuku Toj ke ne sudi nas.

Pogresno gi percepirame nekogas rabotite, mislime deka Bog postoi za nas , a ne nie za Nego....

"Svet, Svet, Svet e Gospod Savaot!
Celata Zemja e polna so Negovata Slava"!(Isaija 6:3)

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:56
A ONE MOJE NEPRIJATELJE, KOJI NE HTJEDOŠE, DA JA KRALJUJEM NAD NJIMA, DOVEDITE OVAMO I POGUBITE IH PRED OČIMA MOJIM!"
[Isus Krist, Evanđelje po Luki 19,27

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 01:56
Ох бре Лане.......тој некој не е обичен некој.....не е другар ти, не е колегата од работа, не е ни татко ти......Тој е оној без чија волја немаше да постоиш ни ти, ни јас, ни земјава ни ништо.......Нема Тој да се прилагодаува на твоите убедувања....ни под разно.....

-------------
МИР со сите

Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 02:01

A ONE MOJE NEPRIJATELJE, KOJI NE HTJEDOŠE, DA JA KRALJUJEM NAD NJIMA, DOVEDITE OVAMO I POGUBITE IH PRED OČIMA MOJIM!"[Isus Krist, Evanđelje po Luki 19,27

A ova e skroz von kontekst, pazi malku sto citiras lane, ovaa e parabola od Hristos za eden covecki car a ne za Bog

Ako nemas poznavanja od ovaa tema informiraj se malku,ne e sramno da prasa covek ako ne znae, zatoa sto ovde doagaat luge koi ne znaat za BOG i moze da gi soblaznis so vakvi raboti izvadeni od kontekst.

Ti ako ne sakas da veruvas, ne veruvaj, no ako ne znaes prasaj, a ne citiraj od Internet knigi koi vadat stihovi od konteskt za da ja narusat doverbata na lugeto vo Biblijata i vo Bog...

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 10:46

ok...poveke ne komentiram...poentata mi bese deka covek sprema se treba da ima mala doza na skepticizam (ako najdov soodveten zbor)..imame razlicna startna pozicija....za mene ova e prosto...mozda je glupo da sporeduvam....ama kolku god nekoj da go sakam ili obozavam ili veruvam,....ako mi kaze napravi nesto sto spema moite ubeduvanja ne e vo red (ubij nekogo, udari, udavi se, skoci...ili bilo sto...)jas toa nema da go napravam...
pozz...za site od sprotivnata stranaнамигнување

Лане никој кој искрено го исповедал Исус и искрено ја живее Библијата нема да ти каже (ubij nekogo, udari, udavi se, skoci...ili bilo sto...)!
За жал денес има многу секти кој тврдат дека ако се добри луѓе и ако се самоубијат ќе одат кај Господ, но самоубиството, убиството се смртен грев!
Да удареш некого никој нема да ти каже затоа што вели во словото:
Ако некој ти удари шамар по левиот заврти му го и десниот, значи дека ќе те учат на понизност, а не на горделивост и никој нема да те тера да го правиш тоа, изборот паѓа на тебе! Поздрав...!големо%20гушкање

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 10:52
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

A ONE MOJE NEPRIJATELJE, KOJI NE HTJEDOŠE, DA JA KRALJUJEM NAD NJIMA, DOVEDITE OVAMO I POGUBITE IH PRED OČIMA MOJIM!"[Isus Krist, Evanđelje po Luki 19,27

A ova e skroz von kontekst, pazi malku sto citiras lane, ovaa e parabola od Hristos za eden covecki car a ne za Bog

Ako nemas poznavanja od ovaa tema informiraj se malku,ne e sramno da prasa covek ako ne znae, zatoa sto ovde doagaat luge koi ne znaat za BOG i moze da gi soblaznis so vakvi raboti izvadeni od kontekst.

Ti ako ne sakas da veruvas, ne veruvaj, no ako ne znaes prasaj, a ne citiraj od Internet knigi koi vadat stihovi od konteskt za da ja narusat doverbata na lugeto vo Biblijata i vo Bog...

ne, citatot e bas na mesto..znam sto citirav...poentata bese nesto drugo...kolku moze da e tezok zborot i kakvo vlijanie moze da ima...vo zavisnost koj go kazal, kade go kazal i na kogo go kazal....i ednata i drugata strana se koristi so toa....a stradaat onie sto nemaat vo sebe verba i troska razum.

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 11:24
Епа Словото е пред ВАС и поверувај дека Исус умре и за твојот СПАС.голема%20насмевка
Еден стих од рап песните на Пентакосталец!намигнување

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 11:28
Originally posted by MAJA DIKOVA MAJA DIKOVA напиша:

DALI VIE KOJ STE JA CITALE BIBLIJATA STE JA RAZBRALE KOJA E NEJZINATA CEL?KAKO I NA KOJ NACIN JA PROUCUVATE BIBLIJATA?DALI SITE BIBLII SE ISTI?DALI IMA SO TEKOT NA VREMETO,IZMENETO NEKOI STIHOVI OD BIBLIJATA?OVIE SE NEKOLKU PRASANJA ZA KOI SAKAM DA DISKUTIRAME!!!!!

Ако сакаш да ја дознаеш вистината треба да ја прочиташ, не можеш да добиеш конкретен одговор од човекот...Библијата е една книга со иста содржина само различен превод, но иста е смислата на зборот! Секој на свој начин си ја доживува и Господ му дава различно откровение на верникот! Кога велам секој на свој начин сакам да кажам на свој сличен начин како другите!

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 11:28
изненадување

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 11:31

изненадување

збунетост

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 13:41
Што има тука толку изненадувачко Лане?

-------------

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 13:54
мене се ми кажували дека секоj може да пронаjде себе си таму.
jа прочитав. не се наjдов. но предпоставувам тоа е до мене.
а не до Библиjата.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 14:16
ne!,..do gospod e,..shto ne te stavil tamu,..a, jas ne sum se ni pobaral,..zashto znam deka nema da se najdam,..намигнување

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 14:17
Taka e pagane.

Ima edna stara mudra misla od dalechniot istok koja veli:

Koga uchenikot e spremen, togash se pojavuva i uchitelot.

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 15:05
Originally posted by pagane pagane напиша:

мене се ми кажували дека секоj може да пронаjде себе си таму.
jа прочитав. не се наjдов. но предпоставувам тоа е до мене.
а не до Библиjата.

Навистина?збунетостизненадување
Не барајте се себе си во Словото, туку барајте Го Вечниот и Живиот Господ!

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 18:36
Originally posted by pagane pagane напиша:

мене се ми кажували дека секоj може да пронаjде себе си таму.jа прочитав. не се наjдов. но предпоставувам тоа е до мене.а не до Библиjата.
I do dvajcata e , http://www.univerzalni-zivot.org/das_wort/alfa_i_omega/sadrzaj_knjige.html - probaj tuka (Nisto ne ti vetuvam, samo ti predlagam).

Постирано од: brza
Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 19:05
celta i e odamna dostignata!,..polovina lugje na planetava da ziveat vo,...zabluda!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: alf
Датум на внесување: 17.Јуни.2011 во 09:19
.

Постирано од: Templarius
Датум на внесување: 17.Јуни.2011 во 22:16
Celta na Biblijata e narodot - prasanje e sto e celta na narodot so biblijata vo race ???

-------------
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.

Датум на внесување: 18.Јуни.2011 во 00:45
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Celta na Biblijata e narodot - prasanje e sto e celta na narodot so biblijata vo race ???

Одлична поента Темплариус аплаузголемо%20гушкање
големо%20гушкање

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk