IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Торбеши, Албанци, Мак. Муслимани!?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Торбеши, Албанци, Мак. Муслимани!?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака Обратен редослед
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 15:22
a albancite demek ne se "poturceni"???
Кон врв
AK-47 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 81
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK-47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 15:07
za torbesh*te baram odgovor od nekoj torbesh, no jas edno znam a toa e deka onie nikako ne gi sakat slavjanite, kako sto oni ve narekuvaat, KAURI, vo ova sum 100% ubeden , i znam , posto sum imal kontakti so mnogu torbeshi, i mislam deka oni ne se nikakvi makedonci, samo sto se asimilirani po jazikot, megjutoa po krv ne se makedonci, mislam ne se slavjani
Кон врв
radar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2007
Локација: Saint Lucia
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај radar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 10:49

Torbesi se makedonci koi go primile islamot za turskoto vreme ,mislam deka imeto eproizlezeno odtoa sto se pecalbari izaminuvale so torbi na pecalba.

Toa sto deneska se pisuvaat kako aibanci e rabota na mk nacionalni'' partii koi treba dlaboko da se zamislat .Inaku zboruvaat makedonski atooa ne e za totcenuvanje.Gi imaat zadrzano i nekoi obicaai .збунетост
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 10:19
Originally posted by Кasov Кasov напиша:

гораните во Косово имам слушнато си земат бугарски пасоши../а они са бегалци од Охридско

Во косово има само албанцинамигнување
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Локација: Macedonia
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 09:19
kukoc aj pisuvaj ziti majka so normalen font , vaka sea so toa edinstvoto albansko , na toa povikuvaat odzite i muslimanite tie se radikalnite , od druga stana , albacnite-hristijani k*r gi boli za golema albanija isto taka postoi netrpelivost pomegu gegite i toskite , kolku da se znae de
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
AK-47 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 81
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK-47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 01:23
Takanarecenite torbeshi, dali se toa makedonci koi preminale vo islamot , dali se asimilirani albanci ili se nekoj drug narod koj sto zboruva slavjanski ?
Jas znam edno deka tie ne gi sakat makedoncite dodeka se ponakloneti prema albancite i turcite. Znam mnogu albanci sto imaat zeni torbeshi megjutoa ne znam sto kako so niv, ako ima nekoj torbesh neka mi kaze sto e rabotata sto se mislat tie , dali se slozuvat da se izjasnat kako makedonci, ili kako torbeshi ?
Vidov Fiat Canoski sakasa da ima grafa na etnikum torbeshi, i vikase deka gi ima 150 iljadi , mislam deka e pregolema brojka, no mislam deka gi ima dovolno

Изменето од AK-47 - 05.Декември.2007 во 01:24
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.