|
Бојкот на Грчки производи и компании |
Внеси реплика | страница <1 23456 26> |
Автор | ||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Si imal sreka. Vide li lani sto mu se sluci na eden turist zatoa sto ja zaboravil nalepnicata MK na zadnoto staklo. Znaes neli deka ne smees da ja imas nalepnicata koga vleguvas vo Grcija. ILI I TI SI KAKO TOSO OD K-15 KOGA GO PRASUVA GRKOT: MK-lepi, a ovoj mu vika: ne be taman rabota MK ke lepi. Gledan ti e sketchot? |
||||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
koj vika deka ne smees? sum bil i sum kazal. i oni vikaat ne si, jas vikam sum. i koj mi moze sto? |
||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
RESPEKT, OVA NAVISTINA E ZA POCIT. BRAVO DOKTORE, A KOLEGITE SE RAZMISLIJA LI POSLE ODKOGA IM KAZA ZOSTO NE ODIS? |
||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
samo da znes deka od kolegi mk ednas vo dojran imav ponuda da odime vo grcija, jas odbiv so objasnuvanje deka jas ne odam vo zemja koja ke me maltretira kakov e pasosot, koja nacija itn, a odgovorot na site bese- ajde be sega i ti..... |
||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
KE ODIME KOGA KE BIDE NAS , SEGA ZA SEGA TAMU NESMEES DA KAZES DEKA SI MAKEDONEC. |
||||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Solun e nas.
zosto da ne odime vo Solun? |
||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ti blagodaram za podrskata. Megutoa ova ne e moj protest tuku treba da bide protest na sekoj koj ima barem malku gordost i pocit kon svoeto jas. Inaku jas ne se sekavam koga sum kupil Grcki proizvod a vo Grcija ne sum bil nikogas. Inaku letovite za Solun se mnogu evtini a jas se vozam so avtobus do Makedonija samo zatoa sto nejkam da bidam ponizuvan i da ja prekutuvam sekoja navreda, znam deka ne go mozam toa i zatoa ne odam. Osven toa kakva e toa drskos da imas viza koja ti vazi za cela Evropa samo vo Grcija ne. I ova e prasanje koe nasite politicari ne se sposobni da go aktuelizirat i go prespivat. Dodeka Grcite i pokraj toa sto ni stavija VETO i nemat nikakvi argumenti lobirat ,bojkotirat, rabotat nie spieme. Vo pravo si koga go citiras EPIROT deka , DETE KOGA SPIE RASTE, A NAROD KOGA SPIE IZUMIRA. |
||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Многу паметно....не можам да се изначудам на бисеров!
Излезна такса да се наплакало, да се казнуваат непатриотите и да се полнела државната каса! Како само можеше да смислиш овакво нешто? Мене не ми е потребна некоја глоба за да не одам некаде кадешто сум недобредојдена. Мислиш дека со излезна такса ке се реши проблемо? Не е работата до тасата, туку до свеста. Ако на оваков насилен начин се обидуваме да си го јакнеме патриотизмот и достоинството тогаш не сме заслужиле ниту држава да имаме. Љубовте кон татковината и достоинството не се учат и не се покажуваат со некава си мизерна ИЗЛЕЗНА ТАКСА. Патем, времињата на излезни такси се минато и колку што паметам беа карактеристични за некои други системи и други држави. |
||||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Веќе кажав и ќе повторам...
За „таквите„ љубители само воведување задолжителна ИЗЛЕЗНА ТАКСА од најмалку 500 Евра на излез од Македонија по член...а летоска може и по 1.000 Евриња...
пс
Нема толкав инает..а кој накрај нема и да се „опамети„..а касата на државата полна со пари...за сиротињата например..која е насекаде евидентна..кај нас.
|
||||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kultuzine, toa e pouka Jas mislam dodeka da mu se udri po glava eden forumah napisah ,,Dete koe spie raste, a narod koj spie umira,, Ismail Kemali Taka da znaes deka te podrzuvam vo protestot |
||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nema sto da ti se gadi toa e bolna vistina.
Ke vidis koga ke se zatopli kako visat pred Grcka ambasada redici za viza, kako da nema drugo mesto za odmor na svetov. Eve ako tolku ne sakate vo Makedonija togas zosto ne Hrvatska ili poevtina varijanta Turcija i Crna Gora i so trite drzavi imame prekrasna sorabotka oa veke ako veke vadam pari od drzavata podobro da gi potrosam kaj prijatel otkolku kaj onoj koj ni imeto nejke da mi go spomne, kaj sto treba da pazam da ne kazam slucajno od kaj sum i koj ke me ponizuva celo vreme. Tulku tolku im e gordosta na onie sto odat. ABRE MAKEDONCE DO KOGA VAKA? |
||||
kutuzov_mihail
Нов член Регистриран: 16.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
i sega nemoj nekoj da kaze deka nie treba da popustime .... neka zabranat i nasite prelet na Makedonskoto nebo , ne samo za grcite .. tuku i za site ostanati clenki na nato .....
|
||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Grkot raboti ne spie, samo nie sme zaspani izgleda i politicarite i narodot.
За авионите на македонски авиотранспорт, Грција е забранета територија. И за прелет и како крајна дестинација. Грчките воздухопловни власти го затворија небото за единствената авиокомпанија од Македонија. „Мат“ и досега имаше проблем да лета за и над Грција, но сега само неколку дена по самитот во Бук*решт, грчките воздухопловни власти прв пат експлицитно бараат редовниот авиопревозник „Мат“ да го смени името ако сака да влезе во грчкиот воздушен простор. „Мат“ поради овој потег ги повлекува барањата за чартер летови до одредени грчки острови во текот на летната сезона. Авионите ќе мора да кружат и на пат до Турција или Египет. Овој потег ги доведува двете земји на работ на трговска војна. По рампата за македонското јагне, Грција удира и по авиобизнисот. Во меѓувреме продолжува откажувањето на туристичките аранжмани и тивкиот бојкот на грчките компании и производи. Штети ќе има и за двете страни. Грчкиот капитал е еден од доминантните во Македонија, а земјава е прва на листата на грчките странски инвестиции. Од друга страна македонската армија туристи се меѓу главните гости на јужниот сосед. Економските односи меѓу двете земји биле на полошо ниво од сегашново, единствено за време на грчкото ембарго во 90-те години. |
||||
Dardania
Група Регистриран: 09.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
NAJ BEZOBRAZNI LUGE U SFET ... Grcgi majmuni
|
||||
wsssssssssss uppppppppppppppppp SKOPJE
|
||||
Внеси реплика | страница <1 23456 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |