IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 363738
Автор
Порака Обратен редослед
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 13:50
Ајде Диоген, разведри се!!!

Изменето од Vladimir88 - 06.Јануари.2008 во 13:51
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 13:42
Диоген не си единствен у Македонија со Југо носталгијата но треба да престанат лажните илузии и да заврши твојата носталгија.Југославија веке не постои и тоа е факт,можеби за 100 год. повторно ке може некоја федерација да излезе на балканот со други држави и други имиња но Југославија нема веке да може да постои верувај таа приказна заврши и тоа за жал на Македонците со голем неуспех.

Македонците треба конечно да го сватат делот за Југославија дека ние во таа федерација влеговме како губитници(изгубивме многу добри луѓе и нашиот идентитет) и излеговме како губитници(долгови,пропадната економија со многу мала инвестиција и др.)
За нас единствена татковина може да е Македонија и никоја другаголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 13:24
А Егејот?
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 13:23
Originally posted by дуле дуле напиша:

Вместо Копаоник може да имаш Боровец и Црното море. Требе само една крачка и да имате ускорен прием во EU.(како го стори ГДР) Тогаж и Егејот ке биде ваш

Kopaonik u Borovec moze da gi sporeduva samo covek koj nikogas ne se spustil niz Kopaonik...a za Crnoto more?...ne blagodaram..jas go sakam najubavoto more na svetot..a toa e Jadranskoto големо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 13:21
Ајдее

Разбуди се 2008 година сме.

Изменето од Vladimir88 - 06.Јануари.2008 во 13:21
Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 13:19
Вместо Копаоник може да имаш Боровец и Црното море. Требе само една крачка и да имате ускорен прием во EU.(како го стори ГДР) Тогаж и Егејот ке биде ваш
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 13:04
e pa vaka..jas sum JUGONOSTALGICAR...priznavam..
Mnogu mi e tesko..da ja svatam gluposta..Yugoslavija..zemjata vo koja sum roden..nekoj so samo eden dekret da mi ja odzeme i da mi kaze deka poveke ne postoi..Za samo nekolku godini da se naviknam deka  poveke Julijskite Alpi ne se pokrivot na mojot dom..nego toa e Sar Planina (vo koja baj d vej,sega se sankaat nekoi "novi decki")..da mi kazat deka ako sakam mozam da se brckam samo vo Ohridskoto ezero..na onie nekolku plazi polni so razni pozeri..ne blagodaram..ne sakam da stojam pred ogledalo nekolku casa pred plaza..Sakam povtorno da mozam da trgnam od Ulcinj kon Istra...da se brckam vo Bar..da setam po Stradun vo Dubrovnik..da odmaram na Splitskata Riva...da trknam do festivalot vo Neum..so traekt da prosetam do Korcula..a vecerta da ja zavrsam u nekoj lokal na Hvar..utredenta sakam da gi vidam Brioni..Plitvickite ezera..da vlezam vo Postoinskata jama...da vozam tocak nekade niz Alpite..a na vrakanje sakam da uzivam vo Slavonija..vo Vojvodina..da lezam u seno..da gledam vo neboto (koj ne go poglednal neboto nad Slavonija..mnogu izgubil)..sakam da se spustam po ubaviot plav Dunav..zal mi e no Vardar e premnogu maten za mene...A vecerta moze pijacka na Petrovaradin..ili Kalemegdan..zavisi do kade ke stignam (bidejki ovaa zemja ne se proaga za 3 casa..za nea trebaat 3 meseca)...na vrakanje..Kopaonik..Zlatibor...Da bidam iskren mene teritoriite nikogas ne mi nedostasuvale..mi falat lugeto na tie teritorii..i nivnite vina..Na Sar Planina ionaka ne sum bil 15 godini..a Aerodrom odamna go osekam kao moja republika....
..Da mozeme bar da se vratime vo 1990 godina i malku poinaku da gi rezirame narednite 15 godini.Bi sakal Yugonostalgijata da se siri kako epidemija..Pod istoto zname osvojuvavme pehari..zlatni medali..bevme sampioni..evropski..svetski..i naednas pred 18 godini vremeto zastana..nisto..mrak..nekoi idioti ne zrtvuvaa site nas poradi udobnosta na sopstvenite fotelji..
..Reagirajte kako sakate...me boli uvo..ali brate ne sakam Velika Srbija..ne sakam Hrvatska do Drina..ne sakam Golema Albanija..si ja sakam bre mojata stara dobra Yugoslavija љубов

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 363738
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.