![]() |
|
БИБЛИЈАТА И НАУКАТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3536373839 63> |
Автор | |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ako ti ne si evangelos,...da ne se vikam brza,...
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
ПРОСВЕТИТЕЛОТ ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 09.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Ќе мора да се оградам од изјавата на Ateist дека моите аргументи беа поставени со цел да се докаже дека Бог не постои. Повторувам дека намерата ми е, преку студијата која заеднички ја разгледуваме, да докажам дека има човечка интервенција во библиските текстови и дека со тоа нејзината светост е компромитирана, и дека токму поради тоа имаме толку парадоксални работи во Библијата кои им одат во прилог на Ateist и goor во докажувањето на своите ставови. Сакале ние или не сакале, во нашите изложувања одвреме-навреме се создаваат спонтани коалиции, да не речам, сојузи на едните, во борбата против упорната неукост и недораснатост на другите. Што да се прави. Живот пише романе. А, чинам, овој наш роман го читаат доста посетители на idividi.com.mk, така што апелирам до сите да бидеме поконструктивни.
Поздрав
|
|
Не биди како оној кој го собира знаењето на учените и мудроста на мудрите, а кон Вистината се однесува како еден од глупавите.
|
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
isto taka vo celata istorija nikoj ne dal dokaz deka bog postoi edeinstven argument sto vie go prikazuvate se nekoi izvadici i citati od biblijata-a toa adzijo ne e dokaz vo predhodnite postovi objasniv zosto deka ne postoi bog imas dokaz 1.NIKOJ NE GO VIDELLL! 2.vie vernicite imate nesoglasuvanja po toa prasanje -5 religii 5 razlicni boga ne ti dokazuva nesto toa...??? |
|
![]() |
|
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Аџија вака, бидејки ти е тешко да се вратиш неколку страни, Врати се на страната 24 от темава и одговори ми на мојот втор пост, прашање по прашање.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
ajde,be, dajte mu shto bara,....samo da zamolkne,...barem na kratko,..
![]() ![]() ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
ти и просветителот? ДОКАЗ.... ајде дајте доказ....
|
|
![]() |
|
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
И ти си за мене во исти куп со муслиманите, и точка. Ако сето ова што просветителот и јас го кажавме како агументи дека не постои бог, не знам што уште ти треба. На ниедно прашање не ни одговори а се правиш најпаметен од сите. Можеби ние сме во заблуда по поставените прашања и сме забегале од божјиот пат, кажи ни каде гречиме, исправи не, просветли не. Значи ист си како тој заљубениот кој нити слуша нити гледа околу него. |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
за мене сте во исти куп со муслиманите и будистите итн... Атеизмот е вера во непстоењето, бидејќи ДОКАЗИ дека не постои нема. А штом нема докази, тоа е вера...
следно, некој праша што е христијанство, и кој е на чело... Христос е на чело на својата црква - на сите верни од сите деноминации што го призиваат неговото име и ги следат неговите учења запишани во Библијата. Просто и јасно!
|
|
![]() |
|
А како звучи ќе сакаш да појасниш? Дали некои од „вернициве“ на форумов не се замараат во бесконечни дискусии? Погледни ги постовиве на некои верници!!! |
|
![]() |
|
Многу пати ти беше спомнато, дека атеистите не се секташи, не се еретици. Разбери го тоа. Ние едноставно не прифаќаме никаква религија, не веруваме во Бог. Не мозес да не ставиш во исти куп, дели на два на 5, на 100 купа ако сакаш, во исти куп со сите што ги наброја не сме. Повеке ти и твоите православни сте во куп и со муслимани и со будисти и со што ли уште не. Немој да ме ставаш во „верници“ |
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
adzi a zosto togas koga covek ke vi rece da navedete nekoj dokaz za postoenjeto na bog mu ja citirate biblijata a ne kazete nitu eden od "mnogubrojnite dokazi" i drugo ti imas poznavanje od site religii pa da znaes deka nema podobra od hristijanstvoto ili taka samo da kazes nesto???? |
|
![]() |
|
ПРОСВЕТИТЕЛОТ ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 09.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Аџија, што подразбираш под поимот Христијанство? Христијанство на чело со Папата? Православие? Протестантизам? Нема поента да набројувам, во линкот подолу имате детаљна листа.
|
|
Не биди како оној кој го собира знаењето на учените и мудроста на мудрите, а кон Вистината се однесува како еден од глупавите.
|
|
![]() |
|
јас сум уверен дека христијанството е вистината, и во тоа не може ништо да ме поколеба. Библијата не е доказот за тоа, туку само еден дополнителен импулс. Доказите се многубројни околу нас, а плус тука ја земам сериозно и науката, историјата, филозофијата итн. Кога се ќе се стави на купче, подобра и повистинита објава од Христијанството НЕМА!
|
|
![]() |
|
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Adzijo, ako ti se osmesluvas da anatemisas nekoj od svestenickiot kler, ne znaci deka se ateisti?
Koe e toa delo koe ve pravi teisti (vas risjanite), a koe ve vadi od toj vid teizam, od taa vera, t.e., kako stanuvate nevernici?
So hula vo svetiot duh???????
Neli e toa neprostliviot grev, spored vas???
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3536373839 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |