|
Ти простувам... |
Внеси реплика | страница <1 353637 |
Автор | |
SINO
Група Регистриран: 16.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море добро што ти беше проблемот. Како е сега? Еве зошто ме интересира: Велат дека било тешко да простиш, уште потешко да заборавиш. Порано, за се*е можев да речам дека сум пример par excellance за горново: тешко простував уште потешко заборавав. (Баш имав добра меморија). И денеска кога ќе се сетам на тоа како сум била повредена и дека брзо (гледано од оваа временска дистанца) сум простила ме фаќа нервоза и ми се разгорува бесот и тогаш станувам многу незгодна. Ми се чини дека никогаш нема да заборавам некои работи кои ме повредиле. Но, што со тоа, си велам ... Дали сакам да ги/го повредам? Одговорот е НЕ. Не сум осветољубива, не баш. Но затоа пак се „ждерам“ во се*е дека сум попустлива и се обвинувам дека сум недоволно ратоборна. Па после откао ќе излезам и од таа фаза, пак се разнежнувам и ... одиме понатаму .... Сега работите стојат вака, кај мене: Сфатив дека никој не е толку битен за јас да си го расипувам сопствениот живот бавејќи се со работи кои не ми се пријатни, бавејќи се со бес, со идејата „ќе им докажам“ или „ќе им вратам“, бавејќи се „другите“. Така дојдов до тоа дека ... им простувам ... и им посакувам прекрасен живот ... но од сега па натаму ... без мене ... простувам и заминувам ... НЕ од нив/неа/него ... туку заминувам КОН Се*е. Изменето од SINO |
|
Нешто сум збесната деновиве
|
|
angelce
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2005 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 316 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas gi pametam losite raboti i tesko prostuvam .Toa go smetam za mana
|
|
was ist los?
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brzo prostuvam...toa mi bese sekoj pat problemot
|
|
SINO
Група Регистриран: 16.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако веќе имаш ПОТРЕБА да простиш некому тогаш прости му. Лесно е. Мислам, за изговарање. Но фрката почнува после. Дали тоа што си го кажала е навистина така. Дали навистина си ми простила. Има нешто што е дефинитивно вистина и тоа може секој од нас да го провери, па ќе се увери дека е така. Тоа е: Се додека не си спремна да проговориш за нештата значи дека не си простила. Тогаш кога ќе проговориш, си простила. Со други зборови: Се додека молчиш и не можеш да разговараш за тоа што треба да го простиш, се дотогаш сеуште си лута, сеуште си повредена, сеуште не можеш да простиш. И тогаш, зборовите „Ти Простувам“ се многу тешки за изговарање. |
|
Нешто сум збесната деновиве
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tesko....zavisi so e rabotata, kolku ti zgresil, i kolku te povredilo toa....zavisi kako ti se cuvstvuvas....i isto taka kolkava ti e gordosta... |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
Barbika
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 860 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku vi e lesno/tesko da gi izgovorite ovie dva zbora!?
Imam potreba da prostam nekomu
tesko se izgovaraat ovie dva zbora ...
kolku e tesko!?
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 353637 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |