![]() |
|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3435363738 54> |
Автор | |||||
Carnation ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
a jas pak imam slusnato deka ne mozime da go vidime gospod poso e mnogu golem
![]() |
|||||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|||||
![]() |
|||||
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
||||
ГОСПОД СЕ ЧУВСТВУВА НЕМОРА ДА СЕ ВИДИ...
![]() |
|||||
![]() |
|||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||||
ej navistina sard
so dokaz ti bese toa dali custvuvas vina ili griza na sovest sto napravivte od covekot marioneta vo racete na Gospoda i site custva kako radost. bolka. taga, vina, sovest mu pripisuvas na Gospoda ova vekje gubi smisla Изменето од anakin - 05.Јуни.2007 во 01:03 |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
![]() |
|||||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
||||
Koga ti coveku ke ostanes bez tekst???
Za site drugi: Ova ne e kritika!!! Komentarov se odnesuvase na Anakin. Bev pospora od predhodniot nad mena! Изменето од mamma - 05.Јуни.2007 во 01:09 |
|||||
![]() |
|||||
sard ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
||||
Ако ти смета и кога си одлучил да не ти смета и кога не сакаш да ти смета тоа значи дека тоа што ти смета не зависи од тебе туку постои некој друг повисок закон кој не можеш да го избегнеш и негираш. Ако тоа е факт, тогаш ќе се прашаш кој го создал тој закон и зошто не постои излез од него освен свесно и насила да го негираш и да бегаш од него како што бегаш велејќи „Сакам да кажам дали ми смета или не ќе биде моја работа“. |
|||||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||||
![]() |
|||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||||
1. miraleme
sekogas mi se dopagjaa mudrostite mozebi ne se vistiniti no ponekogas se poucni 2. da bolkata ne ja vide ja oseti NO TUPANICATA JA VIDE ( ljubovta na gospoda ja custvuvas vo srceto NO gospod ne go gledas) 3. da rakata e od krv imeso no da znaes kako boli ako te mavme so pendrek hahahhahahaha 4. toa ne e sudbina koga go udril- toa e nastan sudbina e ako toj go tuzi radi udarot i sudot mu dodeluva 1000000 zlatnici i posle uziva i zivee kako pasa i si vika eeeej so uba sudbina me donese kaj naivniot mudrec Изменето од anakin - 05.Јуни.2007 во 00:27 |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
![]() |
|||||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
||||
Сакам да кажам дали ми смета или не ќе биде моја работа, но тоа нема да ми докаже дека господ постои |
|||||
![]() |
|||||
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
||||
НЕКОЈ И НА кјорИТЕ ОЦИ ТРБЕА ДА ИМ ОТВОРИ
|
|||||
![]() |
|||||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
||||
Мисица, ако немаш што да кажеш на темава, не само пишувај (ти и не пишуваш, туку копираш) колку да ти се бројат постови. Со copy-paste можат ијладници постови да се направат. Да чуевме нешто твое, што доаѓа од твојата умна главица. Дури и потписот друг го напиша ти само го ископира. |
|||||
![]() |
|||||
||||
Леле толку сум бил слеп при очиве, како да не ги видам досега. Е во ред е сега верувам дека постои господ. НО САМО ВО ВАШИТЕ ГЛАВИ. Ај те молам copy-paste на барем 2 од нив овде за да ги видиме и ние ќоравите. Изменето од Ateist - 05.Јуни.2007 во 00:16 |
|||||
![]() |
|||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
||||
Сакаш да кажеш дека ако сториш грев пример убиеш човек тебе се ти е рамно и ништо не ти смета? |
|||||
www.pravoslavna.mk |
|||||
![]() |
|||||
||||
Хехехехехехе, не можев а да не се изнасмеам на ваква глупост. Ете прднав, ете гледаш дека постои господ! и тоа ви е вас доказ? А-хахахахахахахахахахахаха запрете ме не можам да престанам да се смеам |
|||||
![]() |
|||||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
||||
Anakin,prijatele...
Ke ti kazam prvo eden slucaj-vistinit.
Nekoj mlad Arap,dosol vo Evropa da raboti.... kako sto ostanal nekoe vreme tuka,taka i go ispeglale so nekoi prasanja (ateistite) od tvoj tip.
No i toj mlad covek bil isto taka od tvoj tip. Na prasanjata ne nasol odgovor i taka go promenil negovoto mislenje.Koga po izvesno vreme se vratil doma,i vika na negovite da mu najdat ucen covek koj bi mozel da mu odgovori na 3 prasanja. Mladiot otisol kaj nekoj Alim i go prasal dali moze da mu odgovori.Vo imeto na Allah,rekol,ke se obidam.
Prvo prasanje: Ako Bog postoi,pokazimi go,da go vidam.
2. Ako Allah gi sozdal Dzinovite od Ogan,kako togas ke gi kazne vo pekolot so ogan,zarem ne e toa greska ?
3. Sto e sudbinata ?
Alimot ne mislel premnogu,tuku mu dal edna ubava tupanica po lice.
Na ovoj,kolku sto go dobolelo,tolku i gordo se cuvstvuval,sto i ovoj (si pomislil)odgovor ne mu nasol.
Go prasal zosto me mavna,so potsmev.
Ovoj rekol deka so toa mu odgovoril na site 3 prasanja.
Kako ?
Dali te zdobole koga te udriv ???
Da,rekol ovoj.
Mozes li da mi ja pokazes bolkata da ja vidam ???
NE,TAA SE OSEKJA.
Od sto si stvoren ti ?
Meso,Koski,Krv.....
I MOJAVA RAKA E ISTO TAKA OD MESO KOSKI I KRV I SE STO TI POSEDUVAS,NO SEPAK BOLKATA JA OSETI.
COVEKOT E STVOREN OD ZEMJA,NO NE OSTANAL ZEMJA.
Dali nekogas se nadevase deka jas denes ke ti udram samar ?
Ne.
TOA E SUDBINA.
Inaku,kako sto Sard kaza,ti voopsto ne si se potrudil nisto da doznaes za Boga. Gledajki po tvoite prasanja.
Kade prebiva (i koga bi znael nisto ne pridonesuva) Prebiva na ARSOT.
Od sto e sozdaden. OD NISTO,OD SEKOGAS POSTOI.
Koj Go stvoril ? NIKOJ.
Povtorno ke se posluzam so edna kniga. Znaci,prvo go Priznavas stvoritelot a potoa prasuvas koj go sozdal,stavajki go vo ramkite na zakonite sto vladeat vo svetot na sozdadenite.
Taa tvoja sofistika lici na kuklite, koi se pridvizuvaat so pomos na zembrek, pruzini. Ako se gleda na dvizenjeto od niven agol, togas sledi deka i covekot , koj gi sozdal niv, se dvizi na princip na pruzina i povlekuvanje na konecot. Koga na nekoj nacin bi mozelo da im se kaze na kuklite deka covekot se dvizi sam bez pomos, tie sekako bi odgovorile deka toa e nevozmozno, bidejki vo nivniot svet se se dvizi so pomos na konci i pruzini. Taka i ti, ogranicen i zakoraven so sopstveniot svet, vo koj se sto postoi nuzno pretpostavuva Tvorec, ne uspevas da go dosegnes toa deka Bog egzistira samiot po sebe. Poznatiot germanski filosof Emanuel Kant vo svoeto delo „Kritika na cistiot um” ja razvil mislata deka so umot ne moze da se sfati beskonecnata vistina. Po svojata priroda umot gi spoznava samo delovite, a nemoken e da go sfati apsolutnoto egzistiranje, kakvo sto e Bozjeto postoenje.. nie Gospod go sfakjame so svesta, a ne so umot..nasiot stremez za pravdina e dokaz za postoenjeto na pravednoto, kako sto e zedta za vodata dokaz za postoenjeto na vodata.
|
|||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||||
![]() |
|||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||||
Меѓутоа таквите атрибути „секогаш бил, секогаш е, тука е насекаде,“ не и припаѓаат на природата. Тоа веќе не е природа, такви атрибути чинат Бог. Ако некој има предвечност, тогаш е Бог. Го позајмува атеистот теистичкото гледиште за да го објасни прашањето на почетокот, а истовремено сеуште го негира Бога. |
|||||
www.pravoslavna.mk |
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3435363738 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |