![]() |
|
Трпе |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3435363738 48> |
Автор | |
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Жената го пратила Трпе во продавница да и купи перлон гаќи.
Влегува Трпе во продавница: - Дајте ми, дајте ми.... некакви гаќи беа.... ај почекате ќе се вратам да прашам. Се враќа после пола саат. - Жена ми ми кажа да ви го пернам во гаќи. |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Се караат Трпе и Трпана, и Трпана му вика:
- Како не ти е срам, фудбалот ти е поважен од мене. Тој е сè во твојот живот. Никогаш не излегуваме заедно. Не ми купуваш подароци. Или си на натпревар или гледаш фудбал на телевизија. Сигурно не можеш ни да се сетиш кога се зедовме. А Трпе враќа: - Е можам! Се зедовме на денот кога Пелистер и Вардар одиграа 1:1 во Купот. ![]() |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Трпе бил мераклија по рум, и отишол на доктор бидејќи се го болело. Докторот го прегледува и:
- Трпе, под итно мораш да престанеш со пиењето на рум. - Леле докторе сум пробал сто пати ама многу тешко ми оди. - Мораш Трпе, немој да мислиш на рум, немој ни да го спомнуваш, и ќе успееш. Отишол Трпе во кафеана и нарачува, чај,а келнерот:- Сакате со рум или без рум. - Може .... без чај! |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Седат Трпе и Трпана дома и го гледаат синчето како во пелени несмасно си игра.
- Глеј го ма Трпано, прав фудбалер, син на татко! - Каков бре фудбалер, не го гледаш, плукнат политичар. - Е, од кај па политичар? - Па у очи те гледа и сере! |
|
![]() |
|
Седел малиот Трпе пред зграда и плачел. Поминувала тука некоја сосетка и го прашала:
- Зошто плачеш Трпенце? - Тато се удри со чекан по прст. - А зошто ти плачеш кога татко ти се удрил? - Па кога се удри, јас се смеев. |
|
![]() |
|
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Трпе бил во Италија. Многу му се одело во тоалет и влегол во едно јавно ВЦ. Чукнал на првата врата и одвнатре се чуло:
- Моменто! Чукнал на втората: - Моменто! Чукнал на третата: - Моменто! Рамче се изнервирал и викнал: - Моменто, моменто ама јас ќе какам на цименто! |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
![]() |
|
Купил Трпе од пазарче пиле, се вратил дома и и рекол на Трпана:
- Ајде сега Трпано да свариш една убава рибја чорба од ова младо пиле. - Што ти е бе тебе Трпе, како да направам рибја чорба од пиле? - Така фино, па кога може оние таму да прават пиво од даб, зошто и ти да не може да направиш рибја чорба од пиле! |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Наставничката: Колку е половина од 8?
Малиот Трпе: Вертикално или хоризонтално? Наставничката: Како мислиш? Малиот Трпе: Па вертикално е 3, а хоризонтално 0. |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Трпе се жали за своето работно место.
- Не можам веќе да издржам, ме отекоа, само нешто ме прашуват. - А што работиш? - На шалтер за информации. |
|
![]() |
|
Трпе кај доктор. |
|
![]() |
|
Iron Man ![]() Сениор ![]() ![]() железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Си се шетал Трпе во Италија, и по некое време морал да оди по голема нужда.
Влегол во јавно ВЦ, тропнал на една врата и од внатре некој глас: - Моменто! Тропнал на втората врата, и од таму: - Моменто! Тропнал на третата врата: - Моменто! Тропнал на четвртата врата: - Моменто! И изнервиран ги слекол пантолоните, клекнал и прокоментирал: - Моменто моменто, јас ќе си какам на цименто. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Iron Man ![]() Сениор ![]() ![]() железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Се сретнале Трпе и Перо на автобуска станица:
- Кај си бе Трпе, шо има ново, се ожени ли? - Неее, уште сум ерген. - Па, што чекаш? - Автобус. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Учителката ги прашува децата како доаѓаат бебињата на свет.
- Штркот ги носи учителке. - рекло едно дете. - Не, не, таткото и мајката прво треба да се бацуваат па после доаѓа детето на свет.- рекло друго дете. Тогаш малиот Трпе дига два прста: - Учителке, а може ли ние што сме дупеле да излеземе надвор, да не слушаме вакви глупости! |
|
![]() |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Дошло некое дете од Кина на размена во школо во Македонија и учителката,
откако го претставила на класот како Ченг Чунг Чао, рекла дека секој од
учениците, освен Трпе, може да му постави по едно прашање. Прашуваат
децата какво е времето во Кина, какви се школите, дали играат фудбал
итн. и на крај едно дете го прашува новово дете што му значи името.
Кинесчето одговара:
- Син на седум татковци. Во тој момент се јавува Трпе од последна клупа: - Знаев јас дека ти не можеш толку жут да бидеш само од две јајца. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3435363738 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |