IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Целта на Масонството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Целта на Масонството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 62>
Автор
Порака Обратен редослед
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2009 во 05:10
Ако Севидливото Око го немаш видено в црква, не ми е јасно во која тоа црква влегуваш... речиси половина од црквите во Македонија го имаат.
Птицата Феникс е дел од античката митологија и е легенда стара неколку илјади години.
Албумот го нема "нашето" око, туку го има она што се користи во ОТО, кое малку се разликува.
Дали примил ислам или не, не знам, прв пат слушам. Не бил никогаш масон, тоа знам.
Do what is right, come what may...
Кон врв
nikolabitola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2009 во 01:04
Зошто од овие симболи што ми ги кажуваш немам ниту еден сретнато во црквите, го немам најдено ни Окото Господово се шо гледа според тебе, ако си ти во право и ако е тоа точно и така треба да го сватиме тогаш мора да го има вцрква, ама ете го нема, зборувам за православната црква, никаде вцрква не ја видов ни птицата Феникс, не знам од каква пепел ви се издига за вас ама мојата религија за птицата феникс не ме учи, единствено за неа знам дека старите египјани мислеле дека птицата феникс го снесла тоа јајцето кое покасно експлодирало и од кое настанало универзумот, за тоа сведочат многу цртежи пронајдени во пирамидите, ама то е сосем друго то е доказ за друго, ако не запримети на омотот од албумот на Мајкл Џексон го има то вашето око, и тоа ќе го негираш ? Зборуваме за човек кој го следеа милиони луѓе и кој ја прими муслиманската вера, тоа е целта на масонството да се привлечат што повеќе луѓе на грев ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 21:23
А со кој имаш зборувано бе чоек? Не мислам како им е името на форумов туку какви всушност личности се тие ? Се што тебе не ти оди во прилог е или фантазија или монтажа или налудничаво итн .... а ако правилно се размисли се си има смисла тоа што го кажувам, искрено почнувам да мислам дека за тебе нема назад, ама то е .... ко ќе ти се суди тогаш ќе ја дознајш вистината а и за мене истото важи.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 20:21
Никола - веќе имам зборувано за тоа - и немам намера пак. Таков масонски поздрав нема.
Тоа што ти мислиш дека некој е масон - тоа е твоја бујна фантазија, а за тоа немаш никаква потврда или доказ. Провери по форумов, имаме дискутирано за тие слики со тој знак - и повеќето од тие слики се направени во фотошоп.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 16:31
Така те научиле така знајш и шо е најтрагично така ги учиш неупатените, а текстот го прочитав и сватив исто колку што ти ги прочита и ги свати моите пастирани текстови и видеа, кои ги преќутуваш кога нешто те погодува.

И има таков поздрав не се измислици од интернет, да не треба слики да пастирам со масони кои го употребуваат истиот, не се прај на три и пол и кажи шо значи.

Изменето од nikolabitola - 10.Јули.2009 во 16:32
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 03:44
Текстот е многу квалитетен и сериозен. Ако ти не го разбираш, тоа е сосема друг проблем.
За тоа што праша - ти објаснив погоре, што не е јасно...?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 01:45
Абе текстот вришти, немам зборој, ама пак сакам ти да ми објасниш за ова шо те прашувам.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2009 во 21:46
Еве еден одличен текст, за масонски симболи, напишан од заменикот на Големиот Мајстор на Канада:
http://www.grandlodge.on.ca/Protractor.htm
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2009 во 19:46
Nema takov masonski pozdrav kako shto opishuvash, toa se izmislici od internet...
Pticata feniks e simbol na povtornoto izdignuvanje od pepelta, od urnatinite... simbol na postojanoto gradenje.
Okoto, vekje imam objasneto i vo ovaa tema - toa e Bibliski simbol, zemen e so negovoto direktno znachenje, kako shto se spomnuva vo Stariot Zavet - toa e Sevidlivoto Oko Gospodovo. Znachenjeto e - deka treba da vnimavame sekogash na svoite postapki, zatoa shto duri i da mozheme svoite postapki i misli da gi skrieme od lugjet, Bog sekogash i sekade gleda se.
Simbolite na albumot na Majkl se poskoro OTO, otkolku masonski, taka shto tamu baraj gi odgovorite. Da ne navleguvame vo nepotrebni paranoi so Toshe i slichni muabeti...
Shestarot e simbol na ona shto ne opkruzhuva, na vrskata koja ja imame so drugite lugje i odnosot koj go imame so niv. Shestarot vo Geometrijata ima dve funkcii - za merenje na rastojanija i za crtanje na krugovi. Simbolichno - toa e za da gi premeruvame svoite postapki, i za da sme sekogash svesni za lugjeto i rabotite koi ne opkruzhuvaat... ova e najednostavno objasnuvanje - inaku mozhe da se diskutira so chasovi na taa tema...
Pentagramot - toa e sovrshenata proporcija. Se koristi vo Hristijanstvoto za da gi prikazhe ranite na Isus. Se koristi vo Geometrijata za da se prikazhe sovrsheniot soodnos. Mnogu e poznata i vo umetnosta - grafikata na Da Vinci - Chovekot od Vitruvij - kade preku pentagramot gi pokazhuva sovrshenite proporcii na chovechkoto telo, vo odnos na kvadratot i krugot.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2009 во 16:10
Дадов и објаснување кога се појавуваат симболи на албумот негов, и некако се поклопува со она моето дека масоните имаат корист од луѓе кои се познати и кои контролираат огромна маса на луѓе, сличен пост имав и за Тоше само што тој не стави масонски симболи на својот албум туку му се поклони на Исус, и заврши како што заврши.
Ете ме интересира што значи онај масонскиот поздрав што го прават со раката со показалецот и малиот прст кренати а другите прсти свиткани нанапред, а исто така и ОКОТО ме интересира што значи, птицата феникс, ете ај и за шестарот кажи, пентаграмот .... ете ај тие за почеток ?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2009 во 00:43
Веќе реков дека има многу симболи... има стотици книги издадени на таа тема - ако те интересира некој конкретен, прашај, ќе објаснам - но да набројувам симболи еден по еден е сосема бесмислено и нема ниту простор, ниту време за такво нешто.
Не разбирам во кој контекст пишуваш за албумот? Затоа што има симболи на омотот? Многу други албуми истотака имаат... зошто да не?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2009 во 23:49
http://www.prisonplanet.com/articles/september2004/090904dangerousalbum.htm

Пред некој ден ја тргнав цела дискографија за Мајклче, Бог да го прости и запрепастен бев од омотот на неговиот албум Dangerous, најинтересно е што тие симболи се јавуваат откако тој стана своевиден симбол и идол на огромна маса на луѓе, значи откако стана премногу славен, откако се виде дека човекот е еден од најпознатите личности на светот се јавува албум со таков омот полн со масонски симболи. Ај zidarski пошто ти се сметаш за нивни претставник да ни кажиш кој се сите симболи на масоните не само овие шо ги кажа ама исто така и да ни ги објасниш. Ако сакаш мислам ако не немораш.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2009 во 23:31
Да, имаат. Основни и универзални се Шестарот и Аголникот.
Но, има и многу други.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2009 во 23:16
Имаат масоните свои симболи и обележја ?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.