![]() |
|
Трпе |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3233343536 48> |
Автор | |
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Отишол Трпе на изложба на фотографии.
На едно место имало три фотографии заедно: давеник, прегорен леб и жена со дете. Гледал Трпе и не му било јасно, па го прашал уметникот што ги поврзува трите фотографии: - Видете, ова е мојата најнова колекција под име "Предоцна извадено". |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Малиот Трпе ја прашал учителката дали може да разговара со неа од кога ќе заврши часот. Откако завршил часот учителката го прашала...
Учителката: Што е Трпе? |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Трпе со врски отишол да бара работа во Влада.....
- Дали претходно работевте нешто? - Да пет години во војска..... - Имате некој бенифиции? |
|
![]() |
|
Трпе нарачува чорба. Келнерот му ја носи ама и палецот го ставил внатре. На тоа Трпе револтирано:
- А бе мајсоре, што правиш бе, вади го тоа палецот од чорбата. - Извинете ама мене докторот ми кажа палецот цело време да го држам на топло бидејќи имам чир на него. - А да си го ставиш палецот во газот, таму е потопло!? - Па до прееска ми беше таму! |
|
![]() |
|
Trpana go prasuva Trpe:
-So e toa oralen seks? -Zini da ti kazam,rekol Trpe |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Иделе Трпе и Стојанка у шума..
Едно време Стојанка вика- лелееее, ама се плашам!!! Од што се плашиш море Стојанке? - прашува Трпе. А бе страв ми е да не ме силуваш!! Де, де кај ќе те силувам, па Стојан ми е најдобар другар. Не се плаши... По некое време Стојанка пак вика: лелееееееее!!!! Е шо е сега? Пак страв ми дојде да не ме силуваш!!! Не мори Стојанке, не се плаши, како да те силувам, најблиски комшии сме и пријатели... пак Стојанка се смири, ама не за долго. Лелееееее... А бе Трпе, а да ме силуваш?!?!? Со страФ не се живее веќе!!!!! |
|
![]() |
|
Таткото го кара малиот Трпе.
- Како не ти е срам да пушиш, само петто одделение си! - Па и ти си почнал во петто оделение!? - Да ама ја тогаш имав 18 години. |
|
![]() |
|
Некој му кажува на малиот Трпе дека сите возрасни имаат некакви тајни и можеш лесно да ги уценуваш - само му кажуваш "Јас знам се" и готово.
Се прибира малиот Трпе дома и и вика на мајка му: - Јас знам се! - Аууу... Еве ти 10 евра, само не кажувај на татко ти. Малиот Трпе задоволен ги зема парите и оди кај татко му: - Тато, јас знам се! - Еве ти 50 евра, само не кажувај на мајка ти! Ги собрал парите и од него. Решил да проба и кај други луѓе. Излегува надвор и му вика на комшијата: - Јас знам се! Комшијата пуштил солзи и рекол: - Е, па тогаш, дојди и прегрни го твојот вистински татко, сине! |
|
![]() |
|
Трпана ја среќава пријателката.
- Кај си ма, кај беше? - На парастос. - На кој крак е тоа? |
|
![]() |
|
Трпана гледа како децата играт фудбал, а само син и седи сам на страна.
- Сине, зошто тебе не те играат децата!? - Јас сум голман, мамо! |
|
![]() |
|
Во ординација чекаат многу луѓе меѓу кои и Трпе. Излегол докторот и им рекол дека за денес е доста и да дојдат утре. А Трпе:
- Докторе а јас што ќе правам со печењето! - Добро ај ти влези, другите одете си. - А бе докторе што да ти кажам, многу ме пече кога мочам |
|
![]() |
|
Трпе и вели на сосетката:
- Митро мори, вчера добив анонимно писмо, некој напишал дека јас сум бил магаре, жена ми - овца, а син ми - свиња. - Баш ми е жал Трпе, сигурно е некој што многу добро ве познава |
|
![]() |
|
Трпе ги однел двете свинчиња на ветеринар. - Еднава свиња ти е супер, а другава, да бидам искрен, потечени и се очите. - Е како нема да и се отечени , вчера два саата ме гледаше како швајсувам!
|
|
![]() |
|
Оди Трпе во Германија на печалба и се врајча во Македонија по едно 20 години.
Мајка му, Татко му, сестра му брат му... сите го чекаат на аеродром. Слетува авионо и Трпе излегува. Му трча мајка му и му вика : Леле сине.... Овај шлап шамар. Оди сестра му : го гушка Овај шлап шамар. Офи брат му да се поздрави Овај шлап шамар. Оди татко му и му вика : Добро бе Тпре шо ти е тебе. Овај му вели: 20 години сум во Германија денар ми немате пратено.п**ка*и матер. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3233343536 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |