IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 98>
Автор
Порака Обратен редослед
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 12:32
Pratenikot a.s. rekol: Nekoi raboti koi ke vi dojdat od Allah dz.sh.za koi vie mislite deka se losi mozebi vo toa ima dobro od Allah i obratno.

Navistina samo Vozviseniot Allah ja znae sustinata natoa.
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 12:29
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Dali e toa bozjata kazna sto makedonija se pletka pod zakrila na Amerika tamu kade sto ne i e mestoto.

Јас мислам ДА!

Sepak mislev deka ke ima pohrabri...

Ете бутел2, дали е ова доволно храбро?

Изменето од vd - 17.Јануари.2008 во 12:30
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 12:21
najlesno e da se kaze BOZJA VOLJA. ako e taka, samo BOZJA VOLJA pak ke kazam, koj znae po koj pat, mnogu nepraveden i nemilosrden e toj Bog.

Sepak mislev deka ke ima pohrabri...
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 23:36

Amerika koga gi sproveduva svoite "mirovni misii po svetot" bombardirajki i ubivajki lugje koi gi spasuva od niv samite, gi zapocnuva tie misii so zborovite " Gospod neka ja blagoslovi Amerika" sto vsusnost e recenica na sekoj politicar tamu.

Cunamite i site drugi elementarni nesreki sto ja pogoduvaat Amerika, neretko kaj lugjeto ovde se tolkuvani so zborovite " Tie udiraat po cel svet, no Gospod gi kaznuva "

Mnogu cesto ovde sum citala kako Gospod im praka svoevidni znaci , opomeni ili kazni na lugjeto, pa sega me interesira kako vernicite od religiozen aspekt ja objasnuvaat nesrekata so helikopterot. Dali e toa bozjata kazna sto makedonija se pletka pod zakrila na Amerika tamu kade sto ne i e mestoto.

Od verski aspekt za nesrecata so helikopterot jas ce ti recam samo edno butel:BOZJA VOLJA!-Sekoe poinakvo tolkuvanje samo ce ni gi zgolemi pretpostavkite.A mozebi i ce zapadneme vo grev.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 21:07
Originally posted by blagorodna blagorodna напиша:

1.Ја еднаш прашав ама никој сериозно ме ми одгоори, шо че бидит со девиците у рајо еднаш шом са дефлорираа...
Дал па че остана тамо, ил па че се обнова, мисља, закрпа некако?

2. Зш у исљамскио рај немет место за нусињата, то јест жените на мажишчата мусљамини? Кј са тија спомнати, не пишавте нишчо а горе долу ве чита коа имам време.

A ic da ne ne citas....najdobro ce ti bide...
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 21:03
nieden odgovor od vernicite, a jas ke si go protolkuvam toa taka kako sto sekogas se tolkuva molcenjeto.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 13:26
Originally posted by blagorodna blagorodna напиша:

1.Ја еднаш прашав ама никој сериозно ме ми одгоори, шо че бидит со девиците у рајо еднаш шом са дефлорираа...

2. Зш у исљамскио рај немет место за нусињата, то јест жените на мажишчата мусљамини? Кј са тија спомнати, не пишавте нишчо а горе долу ве чита коа имам време.

Prvo nauci dobro da pisuvas, za da mozes podobro da procitas
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 13:00
Originally posted by brza brza напиша:

zoshto nikoj ne mi odgovara na prashanjeto?!,....zoshto vie stoite,( vo crkvite) kako "stebla",....a,katolicite ( i drugi),...si sedat i odmaraat kako,...lugje!

Im drzat senka od sonceto..
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 12:46
zoshto nikoj ne mi odgovara na prashanjeto?!,....zoshto vie stoite,( vo crkvite) kako "stebla",....a,katolicite ( i drugi),...si sedat i odmaraat kako,...lugje!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 11:55
slabo citas. citaj pojke, kje ti se razjasni
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 10:58

Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 16:51
Dobro prasanje.

Iako mi padna na pamet, ja trgnav taa losa misla misla od glavata, skajki da gledam na toa kako site lugje.
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 15:46
Amerika koga gi sproveduva svoite "mirovni misii po svetot" bombardirajki i ubivajki lugje koi gi spasuva od niv samite, gi zapocnuva tie misii so zborovite " Gospod neka ja blagoslovi Amerika" sto vsusnost e recenica na sekoj politicar tamu.

Cunamite i site drugi elementarni nesreki sto ja pogoduvaat Amerika, neretko kaj lugjeto ovde se tolkuvani so zborovite " Tie udiraat po cel svet, no Gospod gi kaznuva "

Mnogu cesto ovde sum citala kako Gospod im praka svoevidni znaci , opomeni ili kazni na lugjeto, pa sega me interesira kako vernicite od religiozen aspekt ja objasnuvaat nesrekata so helikopterot. Dali e toa bozjata kazna sto makedonija se pletka pod zakrila na Amerika tamu kade sto ne i e mestoto.
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 18:41
zidarski, настанот со светите кои, според Библијата, излегоа од нивните гробови кога, според Библијата, Исус умрел, е тема за себе, има многу да се разговара за тоа, има многу прашања и произлегуваат многу проблеми околу тоа, но, ќе ја оставам оваа работа со толку, со твоето објаснување со духовите.
Благодарам за објаснувањето, со почит, vd.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.