IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Целта на Масонството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Целта на Масонството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 62>
Автор
Порака Обратен редослед
nikolabitola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 18:39
Originally posted by somoteitbe somoteitbe напиша:

Originally posted by nikolabitola nikolabitola напиша:

Nikola ne mi odgovori na prasanjeto sto e dokaz deka samiot si svesen za svoite pogresni postapki oti nemozes da ocekuvas drugite da te respektiraat i pocituvaat ako ti ne gi respektiras i pocituvas !!!! Imas uste mnoguuuu za ucenje samo poentata e dali sakas nesto da naucis ili ne.

Јас не ти одговорив на твоето ама ти ми одговори на моето, а колку шо знам јас не понижив ни муслиманство ни будизам ни ништо, цело време зборувам против масонската религија. Никаде не реков лошо за муслиманството, реков само дека е погрешно верување, истото го мислат и тие за нас па шо ? Не седнав сега јас да зборувам против муслиманството и да ги вреѓам муслиманите, цело време зборувам за масонството како религија, ти и самиот знајш точно јас што зборувам само очигледно желба неостварена ти е да ми ги извртуваш одговорите и да ме обвинуваш за нешто што никогаш не сум направил.

Jas nikade ne posociv muslimanstvo tuku rekov voopsteno a toa go zakluciv od tvoite postovi kade sto gi napagjase katolicite i drugite velicajki go svoeto.E toa e loso sto go pravis oti svoeto se saka a tugjoto se respektira i pocituva za da i pripadnicite na tie veri go pocituvaat i respektiraat tvoeto oti sekoj si misli deka negovoto e najdobro i toa e vo red no mora da se pocituvaat i ostanatite religii oti site ucat za mir,ljubov i sl.Samo eden e gospod bog a toa sto razliciti religii go narekuvaat so razlicni iminja e nevazna rabota toj e samo eden.Za masonerijata i pokraj tolku mnogu napisi tekstovi i sl kade se objasnuva deka ne e vera tuku deka go pocituva pravoto na sekoja individua da si izbere na koja vera ke e pripadnik ne favorizirajki niedna posebno tuku respektirajki gi i pocituvajki gi site religii i veri ti i pokraj toa pak se zanesuvas so toa deka masonstvoto e religija.Decji raboti se toa.

Ај не го тупи и ти дека масонството почитува ова или она, почитува дури не дојди време да си го наплати долгот, не малце пишев за то, ако имаш нешто ново кажи, а шо се однесува до другите религии никогаш не реков нешто навредливо или омаловажечки, освен за вашата т.е. масонеријата, можи некој верувања ги нареков погрешни, ама никогаш не зедов да ја величам мојата религија за сметка на другите, и величењето е мој избор оти мојата религија ме прави подобар човек, и ќе ја величам колку сакам, и нејзиното величење не значи по автоматизам омаловажување на другите религии, и не ми ги извртувај мислењата и постовите, знам дека тоа ти е единствен излез ама џабе ти е, тој што ме читал сватил шо сакам да кажам.
Кон врв
somoteitbe Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 23.Декември.2008
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 18:22

Nikola ne mi odgovori na prasanjeto sto e dokaz deka samiot si svesen za svoite pogresni postapki oti nemozes da ocekuvas drugite da te respektiraat i pocituvaat ako ti ne gi respektiras i pocituvas !!!! Imas uste mnoguuuu za ucenje samo poentata e dali sakas nesto da naucis ili ne.

Јас не ти одговорив на твоето ама ти ми одговори на моето, а колку шо знам јас не понижив ни муслиманство ни будизам ни ништо, цело време зборувам против масонската религија. Никаде не реков лошо за муслиманството, реков само дека е погрешно верување, истото го мислат и тие за нас па шо ? Не седнав сега јас да зборувам против муслиманството и да ги вреѓам муслиманите, цело време зборувам за масонството како религија, ти и самиот знајш точно јас што зборувам само очигледно желба неостварена ти е да ми ги извртуваш одговорите и да ме обвинуваш за нешто што никогаш не сум направил.

Jas nikade ne posociv muslimanstvo tuku rekov voopsteno a toa go zakluciv od tvoite postovi kade sto gi napagjase katolicite i drugite velicajki go svoeto.E toa e loso sto go pravis oti svoeto se saka a tugjoto se respektira i pocituva za da i pripadnicite na tie veri go pocituvaat i respektiraat tvoeto oti sekoj si misli deka negovoto e najdobro i toa e vo red no mora da se pocituvaat i ostanatite religii oti site ucat za mir,ljubov i sl.Samo eden e gospod bog a toa sto razliciti religii go narekuvaat so razlicni iminja e nevazna rabota toj e samo eden.Za masonerijata i pokraj tolku mnogu napisi tekstovi i sl kade se objasnuva deka ne e vera tuku deka go pocituva pravoto na sekoja individua da si izbere na koja vera ke e pripadnik ne favorizirajki niedna posebno tuku respektirajki gi i pocituvajki gi site religii i veri ti i pokraj toa pak se zanesuvas so toa deka masonstvoto e religija.Decji raboti se toa.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 17:11

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 02:21
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 17:44

Odi lechi se be covek ti epten si bil zabegan!!!!Ako nemas pari daj kazi ja smetkata jas ke ti doniram gi trues lugeto so tvoite teorii,zarem ne primetuvas deka samo ti slapas i pisuvas se nekakvi gluposti i nametnuvas tezi i stavovi pa sekoj vozrasen covek si ima pravo na svoe mislenje a ti ne ostavas prostor nekoj drug nesto da kaze !!!Pa kako moze nekoj koj dava zakletva na sveta kniga,Biblija,k*ran i sl da go identifikuvas so Lucifer??? pa ako e negov podanik ke si ima nekoja druga kniga ili slicno toj ke ja mrazi biblijata.

Истото го мислам и јас за тебе дури и полошо. И да сум таков каков што ме опиша не сум сам, не сум единствен, милиони има како мене. Биди ми поздравен и се надевам наредниот пат ќе напишиш нешто паметно. [/QUOTE]
Sakam samo da postavam edno prasanje cijsto odgovor veke go nadziram od tvoite stavovi kojsto mi preci navistina no sto e tuka e ,znaci prasuvam DALI TREBA DA SE MRAZAT I OMALOVAZUVAAT SITE DRUGI RELIGII POINAKVI OD TVOJATA,MOJATA I SL SAMO ZATOA STO NE SME ISTA RELIGIJA ILI TREBA SITE DRUGI RELIGII DA SE POCITUVAAT ZA DA I DRUGITE JA POCITUVAAT NASATA???Ova e ona sto mi preci kaj tebe nepocituvanjeto na drugite religii a ne tvoite stavovi za masonerijata.Masonerijata uci tokmu na ramnopravnost i respekt na site zvanicni religii koi veruvaat vo gospod bog.[/QUOTE]

Во ова твое прашање се надзира признание дека масонството е религија.

Изменето од nikolabitola - 15.Јули.2009 во 17:44
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 17:34
Odi lechi se be covek ti epten si bil zabegan!!!!Ako nemas pari daj kazi ja smetkata jas ke ti doniram gi trues lugeto so tvoite teorii,zarem ne primetuvas deka samo ti slapas i pisuvas se nekakvi gluposti i nametnuvas tezi i stavovi pa sekoj vozrasen covek si ima pravo na svoe mislenje a ti ne ostavas prostor nekoj drug nesto da kaze !!!Pa kako moze nekoj koj dava zakletva na sveta kniga,Biblija,k*ran i sl da go identifikuvas so Lucifer??? pa ako e negov podanik ke si ima nekoja druga kniga ili slicno toj ke ja mrazi biblijata.[/QUOTE]

Истото го мислам и јас за тебе дури и полошо. И да сум таков каков што ме опиша не сум сам, не сум единствен, милиони има како мене. Биди ми поздравен и се надевам наредниот пат ќе напишиш нешто паметно. [/QUOTE]
Sakam samo da postavam edno prasanje cijsto odgovor veke go nadziram od tvoite stavovi kojsto mi preci navistina no sto e tuka e ,znaci prasuvam DALI TREBA DA SE MRAZAT I OMALOVAZUVAAT SITE DRUGI RELIGII POINAKVI OD TVOJATA,MOJATA I SL SAMO ZATOA STO NE SME ISTA RELIGIJA ILI TREBA SITE DRUGI RELIGII DA SE POCITUVAAT ZA DA I DRUGITE JA POCITUVAAT NASATA???Ova e ona sto mi preci kaj tebe nepocituvanjeto na drugite religii a ne tvoite stavovi za masonerijata.Masonerijata uci tokmu na ramnopravnost i respekt na site zvanicni religii koi veruvaat vo gospod bog.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 22:12

Мариа Магдалена, во подрумите се одржуваат тајните служби за нивниот Бог Луцифер односно Сатана, Очи широко затворени со Том Круз ги опишува тие тајни ритуали и што се случува во нив. Како што ние Христијаните му служиме на Бог со литургии, молитви итн... така и тие си одржуваат служби во чест на нивниот Бог.
Значи кога станува збор за верски обреди тие се собираат во тие тајни замоци.

Odi lechi se be covek ti epten si bil zabegan!!!!Ako nemas pari daj kazi ja smetkata jas ke ti doniram gi trues lugeto so tvoite teorii,zarem ne primetuvas deka samo ti slapas i pisuvas se nekakvi gluposti i nametnuvas tezi i stavovi pa sekoj vozrasen covek si ima pravo na svoe mislenje a ti ne ostavas prostor nekoj drug nesto da kaze !!!Pa kako moze nekoj koj dava zakletva na sveta kniga,Biblija,k*ran i sl da go identifikuvas so Lucifer??? pa ako e negov podanik ke si ima nekoja druga kniga ili slicno toj ke ja mrazi biblijata.

Истото го мислам и јас за тебе дури и полошо. И да сум таков каков што ме опиша не сум сам, не сум единствен, милиони има како мене. Биди ми поздравен и се надевам наредниот пат ќе напишиш нешто паметно.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 21:33

Мариа Магдалена, во подрумите се одржуваат тајните служби за нивниот Бог Луцифер односно Сатана, Очи широко затворени со Том Круз ги опишува тие тајни ритуали и што се случува во нив. Како што ние Христијаните му служиме на Бог со литургии, молитви итн... така и тие си одржуваат служби во чест на нивниот Бог.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 14:08
Не сум го гледала филмот, баш ќе го погледнам.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 12:08

Изменето од nikolabitola - 14.Јули.2009 во 12:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 11:54
     “...Врховната паралелна тајна влада не оперира од мрачни подруми и тајни подземни простории како што би можело да се помисли. Тоа е измама како оние од чудните наводно хорор филмови во кои ржејќи и лигавејќи се појавуваат чудовишта со искривени облици, долга коса и огромни заби. Во вистинскиот живот чудовиштата носат деловни костуми и се возат со лимузини до своите работни места на Капитол Хил. Тие иотворено дејствуваат во Белата Куќа, во Конгресот, во Даунинг Стрит 10н и во домовите на парламентите. Тие се луѓе целосно изложени на погледите....“

Тие се слуги на Светската Влада и Новиот Светски поредок. Тие се како силувачи што застануваат за да и понудат на својата жртва превоз и кои не изгледаат како чудовишта, какви што се всушност. Кога би изгледале така, нивните жртви би избегале врескајќи. Истото се однесува и на владата на сите нивоа.....

.....Запрете за миг и размислете како се случи претседателот Буш да нареди брутално уништување на 150 000 ирачки војници од воениот конвој што носел бели знамиња на пат за Ирак, под заштита на Женевската конвенција со која е договорено ослободување иповлекување. ...На другиот дел од фронтот 12 000 ирачки војници биле живи закопани во своите ровови. Зар тоа не е монструозно во вистинска смисла на зборот (за цивилите не сакам ни да мислам, моја забелешка)?

Буш за тоа доби наредба од Кралскиот институт за меѓународни работи (РИИА) кој својот мандат го добил од Комитетот 300 познат и како Олимпијци.....

Како што ќе видиме ни Олимпијците не го кријат своето лице, тие често ги прикажуваат своите акции отворено.....Обрнете внимание како кралицата Елизабета Втора го изведува церемонијалното отварање на Британскиот парламент. Таму е, на полна дневна светлина главатарот на кКомитетот 300. Дали некогаш сте присуствувале на церемонија на заклетва на претседател на САД? Таму, пред нашите очи е друг член на Комитетот 300.

Единствениот проблем тука е перцепцијата....“

Извадок од Хиерархија на заговорот од Џон Коулман
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 11:46
Море Давид, кој рече дека не се хумани, Црвен Крст, Уницеф итн... сите тие се масонски организации, а како најлесно би го контролирал човекот? Ќе му го дајш тоа што му треба и твој е. Пред некој месец не изјави масонеријата дека не поддржуваат за името? На А1 имаше за ова, оти не рекоја масоните дека треба хидроцентралите да се изградат ? Оти името е проблем кој сите не обединува, кога некој би го решил тој проблем сите ќе го сакаме и почитуваме. Наскоро масоните ќе контролираат и храна и енергетика, тоа е нивната цел, да имаат контрола врз потребите на луѓето, кога тие ќе бидат способни да ги задоволат тие потреби од човекот ќе побарат да им се поклони нив а не на Бог, ќе сакаат да го контролираат и човекот (дигиталниот ангел). Тогаш ќе падни хуманитарната и генијална маска и ќе се види ликот на Ѕверот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 11:38
Како главна цел на масонството најмногу се манипулира со фразата Нов Општествен Поредок, но всушност станува збор за борба за доминација т.е. опстојување на неколку т,н,. семејства кои го владеат светот.

Помладите членови се само инструменти, чираци во рацете на големите мајстори кои работат на прекројувањето на светот, па и самите веруваат во хуманоста на својот идеал и определба.

Сите големи светски конференции на кои се решава судбината на “малите“ народи се одвиваат под диригентската палка на силните масонски ложи.

Ме интересира која е казната за оддавање на масонска тајна (за која мислам дека е поголема од обично исклучување од членството)?
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 11:10

za da vidime kakva e  nekoja organizacija treba da vidime koi se nejzinite clenovi no clenovite na masosnskite lozi , barem onie poznacajnite , svoite iminja gi krijat kako zmija noze .... velis imalo humani ludje .... a sto stanuva so voenite diktatori od minatoto pa i od ponovata istorija .... na primer , semejstvoto Bush .... i stario i mladiot ... sto dobro i humano storija za covestvoto tie ? ...... znam , dokolku pocneme da razglabame , kje se vratime na ona osnovnoto ... politikata koja masonite e vodat preku svoi clenovi na celo na odredeni drzavi ...... zarem ne e dovolen faktot za napadot na kulite bliznacki i pentagon , napad za koj nikoj od bezbednosnite sluzbi na sad ne znael deka kje se sluci  no zatoa ubavo znaele evreite koi imale delovni prostorii i trgovini so dijamanti vo kulite bliznacki pa voopsto toj den ne dosle na rabotaзбунетост....... zamislete samo , ne e sabat a evreite sepak ne odat na rabota ...... naivno izgleda sekoe somnevanje vo " dobrite nameri " na masonite medjutoa toa e taka od prosta pricina ... sto i dobar del od nivnoto clenstvo veruva vo LOGIKATA , DOBRITE NAMERI i t . n . , se do momentot koga i toj ne stane del od sofisticiraniot mehanizam vo nekoja povazna masonska loza .......

Изменето од miroslav_g8 - 14.Јули.2009 во 11:12
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.