![]() |
|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 46> |
Автор | |
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Although this may be the last pain
she causes me,and this may be the last poem I write for her. Pablo Neruda-Saddest poem |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Јас имам три богатства:
Првото е Љубов Второто е Никогаш Премногу Tретото е Никогаш прв во светот. Lao Tse |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Вртелешка
![]() Господине, Кои се местата за црните деца на оваа вртелешка? Би сакал да се возам! Кај нас на југ, нели, возовите се делат на вагони за црни и бели. Во автобусот седиме последни. Но, на вртелешката Нема задно место. господине, Каде ви е коњчето за црните деца? |
|
|
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
-" Tishina.Strashna tishina.
Nikoj da kivne za da mu kazam-na zdravje"- - " Se budam i go gledam vrvot od nosot.Nesomneno,se ushte sum tuka.Ke mora da se stanuva.Nema koj da stane namesto mene.Nikoj drug nemoze da bide ziv na moe mesto."- G.Stefanovski Konzervirani impresii-PAK ![]() |
|
![]() |
|
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Uvijek se nasmijem kad se sjetim kako si mi pričao da ćeš, dok mi budeš pisao pisma tipkajući po računarskoj tastaturi, sam sebi ličiti na savremenog Henri Milera, koji je i u po-odmaklim 80-tim, s šarmom starog pokvarenjaka, pisao onako nježna i strasna pisma svojoj neprežaljenoj, velikoj ljubavi, prelijepoj glumici Brendi Venus. (Tada još Tom Henks i Meg Rajan nisu razmenjivali elektronsku poštu i nije postojao izraz 'virtuelna stvarnost'. Meni i danas to 'virtual reality' tako hladno i milenijumski zvuči, ako mu ne dodaš malo čežnjive prašine, malo sjetne tuge, beskrajnih plavičastih snova i kapljice nježnog bola. A njih je u našoj stvarnosti i više nego dosta).
i dodeka vremeto bezcelno se gubi zivotot veke pominal |
|
![]() |
|
- " Chekam veke deset chasa,a nea ja nema.Da znam deka ke dojde,voopshto ne bi ja chekal." -
Goran Srefanovski-Konzervirani impresii kolku go sakam chovekov..... |
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
" Mногу полошо од физичката тиранија,каде што можете да добиете шлаканица,е тивката,чиста,вистинска тиранија на духот.Тоа ја убива душата на човекот".
"Првата Леди Четерли"-Лоренс |
|
![]() |
|
Извадок од kнигата “Ќерките на Принцезата Султана“ од Џин Сасон
“....Немаше човек понадмен кон жените од Али.Како дете со презир се однесуваше кон своите десет сестри. како момче, додека живееше во Америка, одвлече во кревет и ноншалантно се однесуваше кон стотици жени од западот. Како маж, своите жени ги третираше како робинки, не водејќи грижа за нивната среќа и внимателно одбираше да се ожени во раниот пубертет за да не би можеле тие да ја спознаат вистинската природа на мажите и да го прифатат неговото изобличено однесување како нормално. Покрај своите четири жени, Али сместуваше една до друга, конкубини во својата куќа. како татко, практично ги игнорираше своите ќерки и во исто време со љубов ги опсипуваше синовите. Беше сосем природно неговиот син Маџед, братот на Фатен да порасне во садистички настроено момче за кое жените не беа ништо повеќе од сексуални објекти...“ |
|
|
|
![]() |
|
DreamLady17 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
...NEBOTO DA BESE LIST HARTIJA,MORETO DA BESE MASTILO...NEMASE DA MI BIDAT DOVOLNI DA JA IZNAPISAM MOJATA LJUBOV KON TEBE...
-"RAZBOJ"-VLADO MALESKI ![]() Изменето од DreamLady17 - 15.Април.2008 во 02:00 |
|
![]() |
|
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
....." Dusata e kako potok ili kako rastenie, samo na nea i e potreben eden drug vid dozd: nada, vera, pricina za ziveenje. Koga toa go nema, se vo taa dusa umira pa duri i ako teloto prodolzuva da zivee; a lugjeto togas mozat da kazat " Ovde vo ovaa telo nekogas bese covek" ......
Petta Gora
Paulo Koeljo
|
|
![]() |
|
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
....." Predavstvoto e udar sto ne go ocekuvas. Ako dobro go poznavas svoeto srce toa nikogas nema da te iznenadi. Zatoa sto ke gi znaes negovite snista, negovite zelbi i ke vodis smetka za niv. Nikoj nemoze da izbega od svoeto srce. Zatoa e podbro da slusas sto veli. Duri i koga se prepravas deka ne go slusas ona sto ti go kazuva, toa ke cuka vo tvoite gradi i nema da prestane da ti povtoruva sto misli za lugjeto, zivotot i svetot"......
ALHEMICAROT
Paulo Koeljo
|
|
![]() |
|
......." Koga veke nemav sto da zagubam, jas dobiv se. Koga prestanav da bidam ona sto sum, se najdov sebesi. Koga doziveav ponizuvanje i celosna potcinetost, stanav slobodna. Neznam dali sum bolna, dali seto toa bese samo son i dali toa se slucuva samo ednas".........
Edinaeset Minuti
Paulo Koeljo Изменето од Lady Blue - 14.Април.2008 во 22:30 |
|
![]() |
|
Drlja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
..."Судбината не е производ на случајноста, туку на изборот. Тоа не е нешто што треба да се чека, туку нешто што треба да се постигне."...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
"Znaeme dobro deka toa sto go pravime ne e nisto drugo osven edna kapka vo okeanot. No ako ne bese taa kapka vo okeanot, ke nedostasuvase."
Majka Tereza |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |