IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 38>
Автор
Порака Обратен редослед
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 18:54
абе уште ли се занимавате со темава за една група излапени антимакедонци? изненадувањеизненадувањеизненадување
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 17:46
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

:)
Христос се роди.И имав одличен ручек данкешен .Се надевам дека и ти си имал екстра ручек

extra...Bozikna klasika..svinsko rebro..sarma..nekoj kompir na "grcki" nacin i pohovani pecurki...tolku se najadov..sto nemam se uste mesto za baklava  голема%20насмевка
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 17:43
:)
Христос се роди.И имав одличен ручек данкешен .Се надевам дека и ти си имал екстра ручек

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 17:36
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Hejj

Super pa tuka imalo Clash of the Titans

Samo prodolzete ekstra ste

P.S.

Procitav rezervisti nesto ovdeka vci,tigri,macki,panteri sokoli..

Koj bil rezervist ?

pozdrav Vladimir..se nadevam imase prijaten Boziken rucek...a ovde nema borba na titani..ovde e David  vs  Golijat

Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 17:32
Hejj

Super pa tuka imalo Clash of the Titans

Samo prodolzete ekstra ste

P.S.

Procitav rezervisti nesto ovdeka vci,tigri,macki,panteri sokoli..

Koj bil rezervist ?
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 17:28
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Немаш ти врска со темава пријателче,си ја изгубил негде.....АЛО ЦЕНТРАЛА::::::::::АЛО;АЛО::::::::::::::ДАЛИ СЕ СЛУШАМЕ&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;

prosti sto zaminav....denes e bozic , bev na rucek a i cerka mi si odi za skopje ... a sto se odnesuva do temata , ne sekogas mora da bides vo pravo ..... zosto se pravis demokrat a koga nesto ne izleguva po tvoe vednas stanuvas komunist ? .... i taa SFRJ kojasto e plukas koga ce stignes , ne bese komunisticka , bese socijalisticka .... ima golema razlika ... samo so licna karta mozese da se patuva nasekade i bez strav ... a sega , tuka , vo nasata Makedonija , na covek mu e naprosto strav da trgne do Tetovo , Gostivar ili Debar a ne daj boze vo nekoe selo vo nivnata okolija? .... ili , kako covek da razmisluva , kako nekogasen branitel vo mesto kako moeto , dali da se plasi ili ne koga teroristite ubivaat samo poradi pripadnost vo bezbednosnite strukturi na Makedonija ? .... e toa vo SFRJ go nemase .. za sekakov vid na neprijatelstvo protiv drzavata se odese na goli otok ... i ne mora da se falis so clenskata kniska na vmro ... najprvin treba samite da rascistite so svoite ubeduvanja i probugarski strukturi ..... vie se kolnevte vo ljubco " vojvoda" koj sega pretendira da bide bugarski ambasador... a vo edno drugo vreme , ce bese na goli otok ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 17:24
..Mavrovo...Leunovo..omileno mesto za skijanje..bidejki sega otkako Popova Sapka ja "oslobodivte" jas tamu ne sum pozelen..nekoi novi decki tamu skijaat..Lazoropole.."Makedonskiot" Severen Pol..najromanticnoto mesto u MKD...Smolarskite Vodopadi..bez zdiv..Berovo i Berovskoto ezero..zar treba nesto da se kaze?..Pelister e samo eden..za toa ne treba muabet..vo najnovo vreme gi otkriv i Galicica..Kozuv..eden mal prekrasen gol rid kaj Makedonski Brod (si bil tamu?)..
...no sepak..ne se otkazuvam po nikoja cena od edinstveniot Kopaonik..smekot na Belgrad...gostoprimlivosta na moite Saraevcani..sekogas bi setal po Stradun vo Dubrovnik..ili so traekt bi gi plovel..Brac..Vis..Krk..Brioni...da go slusam VERDI vo Postoinska Jama...da pominam od Slavonija..niz Novi Sad..Banja Luka..Maribor...
..Kazi mi kade e tuka moeto koristoljubie?..Zasto i kade?...Zatoa sto ja sakam planetava na koja ziveam...izvini me..ali..ja sum pred se covek..roden na planetata ZEMJA..potoa JUGOSLOVEN..se rodiv vo zemja na svetski sampioni vo kosarka..rakomet..vaterpolo..odbojka...u koja drzava se rodi ti?...A ako tvojata "maskost" ja gledas vo faktot deka si bil dobrovolec..vo nekoja odnapred rezirana vojna..zal mi e...ZAL MI E..za tvojot promaen zivot..i rastureni ideali...moite se uste ziveat..od Vardar..pa se do Triglav
...p.s.. Krivo mi e samo za Popova Sapka...da ne bievte bitka za nea..mozebi sega sepak ke mozev da skijam tamu..no nejse..covek s uci na greskiteтрепкањетрепкањетрепкање
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 17:02
Не ме регрутирал никој присилно,јас доброволно пристапив во резервниот состав на АРМ,и не ме изигра никој бидејки животот го продолжив таму каде што го оставив пред да се јавам во АРМ.Зошто било кој да ми помага,јас не бев ниту повреден ниту осакатен во војната,сеуште сум способно машко кое може да ја исхранува својата фамилија.Не ми треба злато и раскош сакам животот да го живеам скромно и умно со мојата фамилија околу мене а за тоа пасош не ми треба.Мојата татковина има илјадници преубави места каде што можам да отидам и со мојата фамилија убаво да си поминам,без разлика дали има длабок снег или сина длабока вода за уживање.
Диоген прво и основно треба да научиш што е татковина,да ја сакаш и почитуваш за да може и таа да те сака и почитува,се додека некоја друга земја ти е татковина Македонија нема што да ти даде бидејки ти несакаш да земеш.
Земи една карта на Македонија и запрашај се што знаеш ти за својата татковина,па можеби и малку ке ти е јасно што е љубов кон татковината а не користољубие кое го кажуваш погоре со твоите 10 начини или причини,тое е користољубие а не љубовнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:53
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Зад ВМРОвска нормално и за твоја информација и јас живеам во град каде што 50-50 се Македонците со останатите,и јас имам три деца и бев доброволно во војната како Македонец кој ја бранеше својата татковина.И каква врска има ова со темава ме интересира и по што се пронајде ти во мојот пост кој воиопшто не беше наменет за тебе а?

i..kazi mi sega prijatele,cim si bil "dobrovolnio" da ja branis tatkovinata..Kako sega se cuvstvuvas?...izigran..predaden..izlazan..za sto se borese?..kazi mi sto postigna?..koga se vrati doma..te poseti nekoj?..te prasaa kako si?..od sto zivees?..dali mozes da gi skoluvas decata ?  тага

e pa sto togas..bar ne kazuvaj deka si bil dobrovolec..ke ti se smeat..kazi te regrutirale..prisilno намигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:35
Немаш ти врска со темава пријателче,си ја изгубил негде.....АЛО ЦЕНТРАЛА::::::::::АЛО;АЛО::::::::::::::ДАЛИ СЕ СЛУШАМЕ&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&gcy;&acy;&zcy;&iecy;&njcy;&iecy;%20&ocy;&dcy;%20&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:29
i za kraj , polovina od postarata rodbina bila progonuvana i ubivana kako od balistite taka i od bugarskite komiti koi denes se pravat nekakvi " vojvodi " .... GNIDI  na makedonskiot narod i Makedonija .... gnidi koi otidoa do toj stepen da sakaa duri i da e delat Makedonija po etnicki granici .... SRAMOTA
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:29
Зад ВМРОвска нормално и за твоја информација и јас живеам во град каде што 50-50 се Македонците со останатите,и јас имам три деца и бев доброволно во војната како Македонец кој ја бранеше својата татковина.И каква врска има ова со темава ме интересира и по што се пронајде ти во мојот пост кој воиопшто не беше наменет за тебе а?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:25
a toa koj kade zivee , toa ne e predmet na diskusija .... no , koga vece sakas da znaes , ce ti kazam ... ziveam vo grad kade makedoncite se edvaj 20 % , kade albancite se mnozinstvo od preku 70 % , kade imam 2 kuci vo centarot na gradot za koi sekogas imam ponuda od najmalku 1.500 .000 evra , kade izrasnuvam 3 deca , kade 11 meseci e branev tatkovinata so puska vo raka i kade se uste ziveam i ce ziveam kako makedonec .... kade si ti g-dine patriota ? ... zad civa partiska kniska stois?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 16:24
Баш сакав истото да те прашам?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.